Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
1 honap ban, mert rogton a figyelmeztetesem utan macskazol... azt hiszed, ez valami macska-eger jatek?Amúgy ez a HUN lynx topikba is mehetett volna mivel ez a mi hiúzunk lesz
Én csak magyarul írtam le a nevét baszod1 honap ban, mert rogton a figyelmeztetesem utan macskazol... azt hiszed, ez valami macska-eger jatek?
Most mond meg én meg szolgálatban végre dolgozni akartam erre ezek történnek ma..na majd legközelebbAmúgy meg gonoszak vagytok! Vegre raveszem magamat, hogy fűvet nyírjak, gazoljak, stb, stb….erre telerakjátok a fórumot csupa csemegevel! Drónok, tüzelő Lynxek minden szarság…….
Sokàig tartott megszervezni, de sikerült.Amúgy meg gonoszak vagytok! Vegre raveszem magamat, hogy fűvet nyírjak, gazoljak, stb, stb….erre telerakjátok a fórumot csupa csemegevel! Drónok, tüzelő Lynxek minden szarság…….
Ebben egy dolog zavar, hogy leírja hogy a koreai amúgy jobb volt a teszteken. Miben is ki látta a forrásait az infonak stb.Csak akkor rendeli meg a német hadsereg a 100 boxert. ha a land 400-on a lynx nyer.
Multi-billion-dollar decision looms for Australia to replace Vietnam War-era army vehicles
A ferocious battle is playing out inside the corporate boardrooms of Germany and South Korea, as a decision looms on a five-year-long tendering process for one of the Australian Army's most lucrative contracts on record.www.abc.net.au
Amúgy én még semmi hivatalosat nem láttam, csak azóta írják ezt amióta egy lengyel oldal elkezdte híresztelni a többi meg átvetteEbben egy dolog zavar, hogy leírja hogy a koreai amúgy jobb volt a teszteken. Miben is ki látta a forrásait az infonak stb.
Amúgy nincs új info az itthoni próbákról? Bírják a fiúk az új gépet ennyit azért már le lehetne írni.
Ebben egy dolog zavar, hogy leírja hogy a koreai amúgy jobb volt a teszteken. Miben is ki látta a forrásait az infonak stb.
Amúgy nincs új info az itthoni próbákról? Bírják a fiúk az új gépet ennyit azért már le lehetne írni.
"risk mitigation activity"-ben bizonyult jobbnak 2021-ben. Amikor még meg sem kapták a kész járműveket. A nevéből ítélve, szerintem ez valamilyen kockázatelemzés lehetett. Tehát a Redback-ben kevesebb kockázatot láttak mint a Lynx-ben. Ami érthető, ha azt nézzük, hogy az egyik egy teljesen új fejlesztés, a másik pedig egy meglévő platform továbbgondolása.Amúgy én még semmi hivatalosat nem láttam, csak azóta írják ezt amióta egy lengyel oldal elkezdte híresztelni a többi meg átvette
Dehogy volt jobb. Ez is amolyan tipikus PR huzas volt, sehol senki nem tamasztotta ala.Ebben egy dolog zavar, hogy leírja hogy a koreai amúgy jobb volt a teszteken. Miben is ki látta a forrásait az infonak stb.
Pontosan.Amúgy én még semmi hivatalosat nem láttam, csak azóta írják ezt amióta egy lengyel oldal elkezdte híresztelni a többi meg átvette
A mitigation az a katonai terminológiában csökkentés. Van egy veszélyforrás és azt milyen intézkedéssel tudod csökkenteni. Nagyon hülye példa: eső várható ennek a mitigation-je az, hogy viszek esőkabátot."risk mitigation activity"-ben bizonyult jobbnak 2021-ben. Amikor még meg sem kapták a kész járműveket. A nevéből ítélve, szerintem ez valamilyen kockázatelemzés lehetett. Tehát a Redback-ben kevesebb kockázatot láttak mint a Lynx-ben. Ami érthető, ha azt nézzük, hogy az egyik egy teljesen új fejlesztés, a másik pedig egy meglévő platform továbbgondolása.
Ez inkább project management íze lesz itt konkrétan.A mitigation az a katonai terminológiában csökkentés. Van egy veszélyforrás és azt milyen intézkedéssel tudod csökkenteni. Nagyon hülye példa: eső várható ennek a mitigation-je az, hogy viszek esőkabátot.
Nem olvastam végig.Ez inkább project management íze lesz itt konkrétan.
Ez eredetileg nem katonai, hanem business (project) mgmt terminus technicus, ami (ertelemszeruen) beszivargott mindenhova, igy a vedelmi rendszerek mgmtjebe is.A mitigation az a katonai terminológiában csökkentés. Van egy veszélyforrás és azt milyen intézkedéssel tudod csökkenteni. Nagyon hülye példa: eső várható ennek a mitigation-je az, hogy viszek esőkabátot.
Barhol.Ez inkább project management íze lesz itt konkrétan.
Oda már mindenkit beengednek?Egy komment egy haditechnikai zárt FB-csoportból, ami eléggé megalapozottnak tűnik az ausztrál döntést illetően.
"Itt a politika döntött mivel az ausztrálok áthelyezték a külpolitikai súlypontjukat a kínával szembehelyezkedő nyugat orientált országokra (AUKUS együttműködés) és a közvetlen biztonságpolitikai környezetükben sokkal több haszon van Koreával erősíteni a katonai kapcsolatokat mint Németországgal. (meg esélyes, hogy a koreaiak kedvezőbb végső árat adtak).
Nekem volt szerencsém beszélni az ausztrál védelmi minisztérium szárazföldi beszerzési osztályához tartozó két főtiszttel még 2022 áprilisában amikor már lefutottak a tesztek és azt mondták, hogy mindkét gép megfelelt összességében a hadsereg követelményeinek, volt amiben a koreai volt jobb volt amiben a német és a végső döntést az ipari ellentételezés és a politikai haszon alapján fogják meghozni. Kritikus hiányosságokat nem tapasztaltak (sőt olyan ötletük is volt mivel jobban szerették a koreai alvázat (az üzemanyag rendszer marha nyűgös volt náluk (ez a mienkben már javított probléma) viszont a lance 2-es tornyot és a fegyverrendszert jobbnak találták, hogy lance 2-est tesznek a A21 alvázra, de ők is azt mondták, hogy erre nem sok esélyt látnak)"
Szóval minden jel szerinte nem műszaki illetve teljesítmény hiányosság volt az oka a Lynx "vereségének".
Ha minden igaz,a koreai ugyan jobb volt,de csak kicsivel,technikailag.Egy komment egy haditechnikai zárt FB-csoportból, ami eléggé megalapozottnak tűnik az ausztrál döntést illetően.
"Itt a politika döntött mivel az ausztrálok áthelyezték a külpolitikai súlypontjukat a kínával szembehelyezkedő nyugat orientált országokra (AUKUS együttműködés) és a közvetlen biztonságpolitikai környezetükben sokkal több haszon van Koreával erősíteni a katonai kapcsolatokat mint Németországgal. (meg esélyes, hogy a koreaiak kedvezőbb végső árat adtak).
Nekem volt szerencsém beszélni az ausztrál védelmi minisztérium szárazföldi beszerzési osztályához tartozó két főtiszttel még 2022 áprilisában amikor már lefutottak a tesztek és azt mondták, hogy mindkét gép megfelelt összességében a hadsereg követelményeinek, volt amiben a koreai volt jobb volt amiben a német és a végső döntést az ipari ellentételezés és a politikai haszon alapján fogják meghozni. Kritikus hiányosságokat nem tapasztaltak (sőt olyan ötletük is volt mivel jobban szerették a koreai alvázat (az üzemanyag rendszer marha nyűgös volt náluk (ez a mienkben már javított probléma) viszont a lance 2-es tornyot és a fegyverrendszert jobbnak találták, hogy lance 2-est tesznek a A21 alvázra, de ők is azt mondták, hogy erre nem sok esélyt látnak)"
Szóval minden jel szerinte nem műszaki illetve teljesítmény hiányosság volt az oka a Lynx "vereségének".