Furcsa egy kicsit nekem mert eddig nem nyilvánított ennyire markánsan véleményt.A 390-t összehasonlítani a Szuhoj jet-l pedig nem szerencsés dolog az egy teljesen más történet.
Az idézett bloggernek jó cikkei vannak, ez a cikk az éppen aktuális Aranysas lapszámban is leközlésre került.
#Wilsonnak igaza van a cikk nem kicsit a C390 ellen szól, és ezért sajnos ellentmondásos. A C390-essel kapcsolatban ezt írja a cikkíró:
"Nem jó ellenérv, hogy a C-390 fedélzeti berendezései, rendszerei szinte kivétel nélkül nyugati importból származnak. Az integráció, a rendszerek együttműködése és még számos dolog befolyásolhatja negatív irányban a működési megbízhatóságot. "
Ugyanakkor a cikkben később említett C-27J gépnél ugyanezen tulajdonság (kiforrott, nyugati részegységek használata) már érdem:
"Előnye még, hogy a hajtóművek és a légcsavarok azonosak a C-130J Super Hercules-nél alkalmazottal, azaz a legfontosabb összetevő mögött ott van a tapasztalat és a bevált, kiváló műszaki háttér. "
Értem én, hogy egyiknél félig tele a pohár, a másiknál meg félig üres, de lehetne azért finomabban is megírni a cikket...
...már ha nem megrendelésre készült, csak akkor az [x] jelet ki kellene tenni a végén...