Megint keverni tetszik a szezont a fazonnal. Az STS azért lett olyan, amilyen, mert a megrendelő kérte. A világ egyik legkomplexszebb szerkezetét és kriogén újrafelhasználható hajtóművét alkották meg úgy, hogy Braun sehol nem volt már. A történet és a kérdés erről szólt.
Miféle korszakos csoda van az oroszoknál? 50 éves polírozott Szojuzokkal repkednek. Hát izé...
Nananana...
A megrendelő egy LEO ra kihegyezett, marha olcsón oda terhet feljuttató, megbízható és gyakran/gyorsan bevethető újrafelhasználható eszközt kért.
Kaptak helyette egy olyat, ami az általad lenézett szojuzoknál sokkal drágábban juttatott fel terhet, megölt 14 űrhajóst, nem volt sem megbízható sem gyorsan bevethető, és annyira volt újrafelhasználható, hogy szinte újra kellett építeni minden használat után.
Nehogy már sikersztori legyen belőle...
Amit írtam korábban, tessék értelmezni!
Nem azt mondtam hogy jelenleg korszakos csoda van az oroszoknál, hanem azt állítottam, hogy van igazad abban hogy Korolev halála után volt törés(főleg a politikai kapcsolatai, szervező képessége ütötte meg őket, nem ő volt ott az egy személyes lángész/koponya), de az N1 után azért a SZOVJET vonal igen is tett le az asztalra nagy dolgokat, hogy mást ne mondjak, űrállomások sorát, a MIR azért korában nagy durranás volt én azt gondolom, az Enyergija/Buran páros sem egy szarkupac(s kurvára nem szolgai STS koppintás, hiába hasonlít külsőleg a kettő), de még az általad ezek szerint lenézett 50 éves polírozott szarok, a Proton/Progressz és Szojuz rakéta és űrkapszulák is megfeleltek és jelenleg is megfelelnek akár az USA-nak is, ha embert/érzékeny ellátmányt kell feljuttatni akár az ISS-re.
Az tény hogy jelenleg főleg a magánszektor tőke erejének, és kísérletező képességének/bátorságának (vakmerőségének?) köszönhetően a jövőben megint nagyon az USA-nak áll a zászló, de kurvára nem arról beszéltünk, hogy 5-10 év múlva ki hol fog tartani, hanem arról hogy megütötte e az USA-t, Szu-t a két nagy koponya, egy német és egy orosz származású korszakos zseni halála.
Erre mondtam azt, hogy szerintem egyértelműen meg, mindkettő fájó pont volt, és volt is törésvonal utánuk, de idővel azért helyre áll minden, mert mindenki pótolható egy idő után.
Értjük egymást így már, hogy agyon kellett magyarázzam?