M
molnibalage
Guest
SAR radarral GPS kooridnáta alapján VID nélkül is lehet, ha bátor vagy.CAS-ról van szó, nem egy várost kell eltalálni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
SAR radarral GPS kooridnáta alapján VID nélkül is lehet, ha bátor vagy.CAS-ról van szó, nem egy várost kell eltalálni.
Te bátor lennél, ha te lennél a földön? Amúgy nem mondom 100%-os bitzonsággal, de szerintem CAS-hez kell a vizuális azonosítás is.SAR radarral GPS kooridnáta alapján VID nélkül is lehet, ha bátor vagy.
Ha köztem és a cél között van 2 km és a SAR radaron tisztán látszik a formáció, akkor miért ne lennék?Te bátor lennél, ha te lennél a földön? Amúgy nem mondom 100%-os bitzonsággal, de szerintem CAS-hez kell a vizuális azonosítás is.
Az nem CAS.Ha köztem és a cél között van 2 km és a SAR radaron tisztán látszik a formáció, akkor miért ne lennék?
A SAR radar két egymás mellett álló járművet ma elkülönít.
Ha 2 km-es hiba és GBP koodináta ellenőrzéssel is FF lesz, akkor ott valaki nagyon hülye.
Nagyon egyszerűen az CAS ami közel van saját csapatokhoz. A saját csapatoktól 2km-re csapást mérni az nem közel. A 2km az a harckocsik harcának távolsága.Akkor mi?
Khm-ha 2km már közvetlen tüzü eszközök harctávolsága,akkor nyugottan veheted CASnak.De mondjuk a mondern háboruk tapasztalata is az,hogy a hk-k átlagos harctávja még mindig 1 km alatt van.Nagyon egyszerűen az CAS ami közel van saját csapatokhoz. A saját csapatoktól 2km-re csapást mérni az nem közel. A 2km az a harckocsik harcának távolsága.
Nem. Ellősz ATGM-el akár 8km-re aztán semmilyen hülye nem gondolja CAS-nek.Khm-ha 2km már közvetlen tüzü eszközök harctávolsága,akkor nyugottan veheted CASnak.De mondjuk a mondern háboruk tapasztalata is az,hogy a hk-k átlagos harctávja még mindig 1 km alatt van.
CAS akkor,ha egymással közvetlen tűzhatású harcban álló erők összecsapásába kutyul bele a légierő.Nem. Ellősz ATGM-el akár 8km-re aztán semmilyen hülye nem gondolja CAS-nek.
Pontosan. Dudi akkora hülyeséget mondott, csoda, hogy nem roppant bele a fórum motorCAS akkor,ha egymással közvetlen tűzhatású harcban álló erők összecsapásába kutyul bele a légierő.
Egyébbként meg ha jól felszerelt korszerű gépekkel csinálják,jol felszerelt szárazföldi csapatokat támogatva,jóféle BMS irányitásával,nyugodtan lehet CASt adni alacsony felhőalap mellet is.Pontos valós idejű elektronikus,rendszerbe kötött térkép alapján "vakon" is lehet tűzcsapást adni.
Azért a vizuális azonositáshoz eléggé ragaszkodnak még ma is.Ha nem muszáj,nem mérnek csapást nélküle.Pontosan. Dudi akkora hülyeséget mondott, csoda, hogy nem roppant bele a fórum motor
Nem, csak a ti téves elképzelésetekbe nem fér bele.Pontosan. Dudi akkora hülyeséget mondott, csoda, hogy nem roppant bele a fórum motor
Nohát,akkor mi a CAS meghatározása?Nem, csak a ti téves elképzelésetekbe nem fér bele.
Harcászati csapásmérés.Az A-10-es / Szu-25-ös szólóban támad ellenséges egységeket, anélkül, hogy saját csapatok lennének a közelben / kérnék, az minek minősül ?
Harcászati csapásmérés.
@molnibalage az angol kifejezések szakértője,én idegennyelvű antitálentum vagyok.Mi az angol felelője ? Interdiction ? Deep Air Strike ?
Majd ha sikerül megismerkedni a CAS, pre-panned CAS, on call CAs, interdiction és deep interdiction fogalmakkal, akkor szerintem fussunk neki ennek újra.Nem, csak a ti téves elképzelésetekbe nem fér bele.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..