Harckocsik harctéri alkalmazása

Mi a technológiai előrelépés? Semmi, acélból kis átmérőjű nyilat csináltak nem egy teljes űrméretű kúpot. Még ha teljesen wolframból lett volna a nyíl, de nem, ugyanúgy acélmagos volt mindkettő.

Egyszer azt bizonygatod, hogy jajj, a 115-ös mekkora fenyegetés lett, még akkor is, amikor nem létezett, 1957-ben, most meg a 115 milis semmi előrelépést nem jelentett.

Egyébként nem csak a 115-ös volt szerszámacél, hanem a 3BM9 125-ös is, és mégis mennyi harckocsit lőttek ki vele, élesben.

• Tetszik
Reactions: cirqle
Na ezt hogy csinálta?
Nekem filmes trüknek tűnik, 3 szor van visszajátszva ugyan az a lövés, gyors ismétléssel. Nézd bal oldalt a belengő gazat vagy a füst formáját.

• Tetszik
Reactions: Negan and gacsat
A K jelzés a típusjelzésben az oroszoknàl a parancsnoki variàns jelzése. Az UK ezt jelzi, nem a briteket. :rolleyes:

Egy kérdés, létezik olyan harckocsi gyakorló lőszer ami úgy működik mint egy airsoft lőszer? És tudnak a fiúk egymásra lőni vele?

Elhagyott ukrán T-72AV megsemmisítése egy drónról pottyantott gránáttal

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Ukrán harckocsizó tiszt tapasztalataiból szemléz az alábbi videó.

Hogy szerveződnek az egységek, nagyság szerint, legkisebbtől a legnagyobbig ?

gQHgRNRfNaxoA6kqAtw2GEuCQybsow8Yx8VF1wdVnJk.png

• Imádom
Reactions: Mark1993
Ez butaság. Egy orosz harckocsi zászlóalj 31 harckocsi, ha 10 harckocsis századok alkotják a zászlóaljat. Ezek jellemzően a harckocsiezredek zászlóaljai (az ezred az 94 harckocsiból áll ami 3 zászlóalj+ 1 ezredparancsnoki kocsi). Amennyiben a gépesített lövészdandárok vagy ezredek harckocsizászlóaljairól beszélünk akkor ott 1 század az 13 harckocsi (4db 4 kocsi szakasz és 1 kocsi a századparancsnoknak) és az egész zászlóalj 40 harckocsiból áll ami ugye 3 század és 1 kocsi a zászlóalj parancsnoknak.
Máskor ne fogadj el kritika nélkül hülyeségeket. Valaki valóban nagyon sok munkát fektetett ebbe az ábrába, de sajnos úgy hülyeség ahogy van.

(az ezred az 94 harckocsiból áll ami 3 zászlóalj+ 1 ezredparancsnoki kocsi).
Én ez ügyben a 6. Külön álló harckocsi dandárt találtam meg.
Ott ezt írják:
Üzemben: 94 db. T-72B3 [7] , 37 db. BMP-2 [7] , 18 db BM-21 "Grad" , 18 db. 152 mm sg 2S19M1 "Msta-S" [1] , 8 db. 120 mm-es habarcsok 2S12 "Sled" , 6 db. BTR-80 , 3 db BRM-3K , 12 db BM 9A33BM2(3) "Darázs" , 6 db. BM 9A34(35) "Strela-10" , 6 db. ZSU 2S6M "Tunguska" [5] . Szintén KShM R-145BM Chaika , MSH.4.2 , MSH.4.3.009 , javító és mentőjármű BREM-1 , RHBZ RHM -4 és BMO-T járművek

Azt, hogy a betett ábra jó-e a zászlóaljra?
Én nem tudom, nekem rég óta ez van meg.
De ha tudsz hiteleset mutatni ezekről megköszönöm, mert engem is érdekel.

Ott ezt írják:
Üzemben: 94 db. T-72B3 [7] , 37 db. BMP-2 [7] , 18 db BM-21 "Grad" , 18 db. 152 mm sg 2S19M1 "Msta-S" [1] , 8 db. 120 mm-es habarcsok 2S12 "Sled" , 6 db. BTR-80 , 3 db BRM-3K , 12 db BM 9A33BM2(3) "Darázs" , 6 db. BM 9A34(35) "Strela-10" , 6 db. ZSU 2S6M "Tunguska" [5] . Szintén KShM R-145BM Chaika , MSH.4.2 , MSH.4.3.009 , javító és mentőjármű BREM-1 , RHBZ RHM -4 és BMO-T járművek

Ábrát nem tudok, csak FM100-as szabályzatot, ezt teis megtalálod a neten. De a példaként hozott dandáodban is 94 harckocsi egy ezred.
A szovjet időkhöz képest nem nagyon változtatak az oroszok.

• Tetszik
Reactions: fip7
Ott ezt írják:

"Előszó gyanánt.

A harckocsizó erők alapvető szerkezeti egysége a harckocsi zászlóalj. A zászlóalj három harckocsizó századból áll. Minden század három szakaszból áll, és minden szakasznak három tankja van. Ennek megfelelően a század tíz harckocsival rendelkezik (beleértve a századparancsnok harckocsiját is), a zászlóalj pedig harmincegy harckocsival (beleértve a zászlóaljparancsnok harckocsiját is).

Számos zászlóaljban a szakasz létszámát négy tankra növelték.

Ennek megfelelően az ilyen zászlóaljak esetében a század tizenhárom harckocsival rendelkezik (beleértve a század parancsnok harckocsiját is), a zászlóalj pedig negyven harckocsival (beleértve a zászlóalj parancsnok harckocsiját is)."

Előszó gyanánt.

A harckocsizó erők alapvető szerkezeti egysége a harckocsi zászlóalj. A zászlóalj három harckocsizó századból áll. Minden század három szakaszból áll, és minden szakasznak három tankja van. Ennek megfelelően a század tíz harckocsival rendelkezik (beleértve a századparancsnok harckocsiját is), a zászlóalj pedig harmincegy harckocsival (beleértve a zászlóaljparancsnok harckocsiját is).

Számos zászlóaljban a szakasz létszámát négy tankra növelték.

Ennek megfelelően az ilyen zászlóaljak esetében a század tizenhárom harckocsival rendelkezik (beleértve a század parancsnok harckocsiját is), a zászlóalj pedig negyven harckocsival (beleértve a zászlóalj parancsnok harckocsiját is).

egy kis érdekesség a német tucsáról ami nem csak tucsa tehát nem csak ködösít de világít jelzőrakétát és gyalogság elleni aknákat is telepíteni képes vagy épp srapnelt lőni . ezeket a feladatokat korábban külön külön eszközök végezték a németek eggyesítették. és a srapneles része a mai önvédelmi rendszerek alapjai !!! kb... TEHÁT KÖSZÖNJÜK A SPANYOLVIASZ SEM MA LETT FELTALÁLVA CSAK MA MILLIÁRDOKBA KERÜL...

• Tetszik
Reactions: Pogány
Szakadt lánctalpon kívül sértetlen állapotban zsákmányolt T-90M harkov régióban.

Most már valószínűleg tréleren, vagy egy lengyelországi hangárban van...

Honnan kéne toborozni harckocsizókat ? Szíriából ? Velük ellentétben az Oroszok miért ilyen gyenge morálúak ?

Hát ha igaz, a hátrahagyott T-90M mozgásképtelen volt (ledobta a lánctalpát?) és gyorsan kellett "visszavonulni", de azért normális hadsereg legalább felgyújtja minimum az olyan "értékes" technikát, ami még addig sosem került az aktuális ellenség kezére. Tény, az oroszok egyszer sem tették ezt meg ebben a háborúban, úgy tűnik. Ahogy valaki írta, nem része a kiképzésüknek ezek szerint.

• Tetszik
Reactions: Catles
Hát ha igaz, a hátrahagyott T-90M mozgásképtelen volt (ledobta a lánctalpát?) és gyorsan kellett "visszavonulni", de azért normális hadsereg legalább felgyújtja minimum az olyan "értékes" technikát, ami még addig sosem került az aktuális ellenség kezére.

És miért magányosan harcolt, miért nem 3 másik társával ? Azok biztosítanak, míg felszegecselnek pótlánctalpat, és visszavonulás.