A cikk szerint pont nem a Lancetek ellen! Pontosabban csak olyan eszközöket zavarhat ami 900MHz környékén kommunikál. Az egy másik érdekes kérdés hogy az "ocso" FPV drónokban található rádió modulokat mennyiből tart kicserélni más frekvenciára (mert illeszteni vagy átprogramozni nem igen kell) és akkor hány dobozka lesz a tankon?Az ukránok drón zavarót tesznek az egyes harckocsikra Lancetek ellen kísérleti jelleggel.
![]()
Volunteers are testing the EW system for tanks - Militarnyi
Within the initiative, the Ukrainian engineers are testing jamming equipment (EW) against enemy kamikaze dronesmil.in.ua
Pont ezt javasoltam én is pár hete itt a fórumon, hogy minden harckocsi kapjon valamiféle drón zavarót...
De rendben, tételezzük fel hogy kiválóan működik. Jelenleg -kis túlzással- fej-fej mellett halad az fpv drónos és a lancetes kilövések száma:
https://lostarmour.info/tags/fpv https://lostarmour.info/tags/lancet
Kiesik az egyik, de marad a másik és a teljes hagyományos paletta (tüzérség, atgm, akna....)
Így az ukránok összeraktak egy nagyon keskeny sávban működő eszközt ami ideig-óráig működik és könnyű/olcsó kicselezni. Szerintem
Ja, csak a fújolás ment! Semmilyen észérvet nem olvashattál. Nem találkozhattál olyan fogalmakkal hogy szenzorfúzió, leterheltség, BMS (ami szerinted az izraelieknek van más szerint meg nincs), széles spektrumú zavarás, goalkeeper. Csak azok a fránya fújogó idiótákAz Izraeliek az új Merkava 4 esetén ezt csinálják, gyárilag.
Persze a fórumon arra is ment a fújolás, pedig a zsidók katonai előrelátásban eléggé jók![]()

még Molni dobta be azt a kérdést hogy jelenleg hogy rejtel el egy mozgó tankot? Főleg a frontvonal közelében ahol ezek a drónok tevékenykedhetnek?Szoval ellatjak celmegjelolovel az oroszoknak? Szuper otlet!
megtekerve meg van 30 bekapcsolt zavaróm és 1 tankom... és várom az érdeklődőket
Tudtommal a Lancet televíziós rávezetésűek ha látja a célt akkor végfázisban igen intenzíven kell a célnak manővereznie , hogy az esetlegesen elvesztett irányítás után egyenesen repülő drón célzónájából kikerüljön ! Na innen szerintem csak egy lépés a befogott cél követése ! Szerintem szoftveresen is elég egyszerűen megoldható ! Kérdés mit végez az ellenszer ? Az irányítást ellehetetleníti ? Át is tudja venni az irányítást ? Mekkora a hatósugara és mennyi a reakció ideje ? Majd meglátjuk ! Kard és pajzs !
Igen? Tudnál mutatni egyszerű megoldásokat beépített rendszerekbe? Nem lehetetlen, de azért pár mosógépnél azért több kell hozzá.Szerintem szoftveresen is elég egyszerűen megoldható !
Az elképzelés és a valóság közötti szakadékot meg áthidaljuk ezzel a kis rézsüvel.Na innen szerintem csak egy lépés a befogott cél követése !

Azért mert a felvételeken látunk egy négyszöget abból még nem tudom megmondani hogy a drón vagy az irányítási pont teszi azt rá