Belső fegyverteret hogy akarják megoldani átépítéssel ?Ugye nem ismered a KF-21 fejlesztési terveit?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Belső fegyverteret hogy akarják megoldani átépítéssel ?Ugye nem ismered a KF-21 fejlesztési terveit?
Nézd meg a szaktopicot! Hajrá!Belső fegyverteret hogy akarják megoldani átépítéssel ?
Mi köze van ennek az átképzéshez? Berendezés beszerzéshez?Ja, eltelt 5 év az első 2 érkezése óta és azóta se tudjuk teljeskörűen használni őket: nem volt még 70mm-es rakétával lövészet spike még kanyarba sincs...
Az baszod, hogy ahhoz is csórók vagyunk, hogy egy spike integrációt kifizessünk akkor majd szerinted pár évre veszünk egy új gen4 gépet ?Mi köze van ennek az átképzéshez? Berendezés beszerzéshez?
A Gripenen láttál már Meteor rakétát, pedig az már itt van picit régebben.
A Spike integrációt nem akartuk kifizetni. A KF-21 esetén minden integrációt a koreaiak intéznek, ráadásul vegyesen amerikai és európai fegyverekre is. Kimazsolázva a legjobbakat.
Továbbra sem érted.Az baszod, hogy ahhoz is csórók vagyunk, hogy egy spike integrációt kifizessünk akkor majd szerinted pár évre veszünk egy új gen4 gépet ?
A KF-21 a legjobb választás a Gripen C-D upgrade és darabszám növelése után és későbbre utódtípusként valóban a legkevésbé kockázatos megoldás.Továbbra sem érted.
Ez egy 5. generációs gép, ami a jelenlegi fejlesztési fázisában is 4++ szinten van, és már repülhető, rendelhető, idén sorozatban fog gyártódni.
A Gripen E egy jó gép. Olcsó fenntartani, de azt megveszed 90-100M USD körül, és az világ életében gen. 4++ gép marad. Ennel meg megvan a lehetőség, hogy egy későbbi nagyjavítás alkalmával megcsinálják a belső fegyverteres átakítást. A test maga nem változik. Jelenleg is ott a fegyvertérnek a fizikai helye.
És nem csak csilliárdokért fogod tudni csak reptetni, miközben minden bizalmasnak minősülő információt azonnal amerikai szerverekre továbbít - mint az F35 esetén.
A Gtripenhez is csórók voltunk - de még mennyire azok...
Maximálisan egyetérünk!A KF-21 a legjobb választás a Gripen C-D upgrade és darabszám növelése után és későbbre utódtípusként valóban a legkevésbé kockázatos megoldás.
A legkevésbé szopás lenne ha arra kéne lépni, viszont továbbra is szopás. Ha nem muszáj nem kéne meglépni.
Azért nem, mert egy koreai hitellel, és egy esetleges későbbi flottabővítéssel szét lehet osztani a költségvetési terhelést. Szerintem most egy kisebb összeggel is jó pozícióba kerülhetnénk a koreaiaknál. És érezhető, hogy jó partnernek tartanak bennünket. Az EU részéről meg megvan az a lauf, hogy enyhülni fog picit a nyomás. Ráadásul az az irány, hogy a haderőfejlesztés miatti hiánynövekedést el fogják tűrni. Varga Misi bácsi meg ezen kapva kap.A szárazföldi haderőfejlesztés része meg garantáltan megbicsaklana elég durván.
Jelenleg egy nagyobb tüsszentés is betenne a haderőfejlesztésnek.Azért nem, mert egy koreai hitellel, és egy esetleges későbbi flottabővítéssel szét lehet osztani a költségvetési terhelést. Szerintem most egy kisebb összeggel is jó pozícióba kerülhetnénk a koreaiaknál. És érezhető, hogy jó partnernek tartanak bennünket. Az EU részéről meg megvan az a lauf, hogy enyhülni fog picit a nyomás. Ráadásul az az irány, hogy a haderőfejlesztés miatti hiánynövekedést el fogják tűrni. Varga Misi bácsi meg ezen kapva kap.
Ha leszerveznek a Rábánál egy 6x6/8x8 kerekekes platform gyártást akkor meg a kiadás jelentős része a hazai gazdaságban tudna maradni. Ez egy olyan gazdaságélénkítő trükk lehet, ami a hazai gyártást még előbbre rakja. Nem jó, ha halasztódik a rakétás tüzérség pl., de ha nagyon kell és Trumpnak valamit virítani kell, akkor még mindig rámehetünk a PrSM-re. Nem szeretném, de "...a császárnak, ami a császáré!"
Ha a másik topicban folyó toborzásproblémát nézem, akkor meg talán még nagyobb beszerzések lehetnek belső piacon.
Off: mindennek.Jelenleg egy nagyobb tüsszentés is betenne a haderőfejlesztésnek.
KF-21-nél azért van egy ellátási (support) kockázat is.A KF-21 a legjobb választás a Gripen C-D upgrade és darabszám növelése után és későbbre utódtípusként valóban a legkevésbé kockázatos megoldás.
A legkevésbé szopás lenne ha arra kéne lépni, viszont továbbra is szopás. Ha nem muszáj nem kéne meglépni.
Nem rajtad röhögök, hanem azon, hogy milyen hatásai lesznek a "csicska" trükjének. Ezt itt most nem akarom elővenni, de szerintem jelentősen javulni fog a pénzügyi szabadság.Jelenleg egy nagyobb tüsszentés is betenne a haderőfejlesztésnek.
Hát én erősen szkeptikus vagyok a dologban.Nem rajtad röhögök, hanem azon, hogy milyen hatásai lesznek a "csicska" trükjének. Ezt itt most nem akarom elővenni, de szerintem jelentősen javulni fog a pénzügyi szabadság.
Nembaj.Hát én erősen szkeptikus vagyok a dologban.
Nembaj.
Hogy a topicnál maradjunk, - de ebben az esetben sajnos tényleg muszáj picit biztpolozni:
A svéd megállapodás is simán benne van a levegőben (sokkal józanabbak a diplomaták, és sokkal kezelhetőbb a helyzet, mint ami a sajtóból lejön), de egészen biztos vagyok benne, hogy a koreaiak nagyon nyomulnak, mi pedig adjuk alájuk a lovat. Nem véletlen volt, hogy pár hete több koreai delegáció is fogadva volt a HM-ben, miközben gyakorlatilag nincs közös projektünk. Mi több, szárazföldi vonalon kimondottan versenytársak leszünk (Lynx-Redback, Panther-Black Panther viszonylatokban). Vannak még kerekes platformok, meg a Chunmoo mint alternatíva, de valahogy azt érzem, hogy inkább a svéd problémázásnak szólt ez a Gripen kártya kijátszásának ellentételezésére.
Igazság szerint nem csak rajtunk kell hogy nyomás legyen, de szerintem azért most már masszírozzák a svéd felet is a NATO részéről rendesen, hogy menjen má' el és mosolyogjon bele a kamerába egy PR kép erejéig, és mindenki felejtse el ezt a közjátékot egy életre.
Nem fogjuk! De pillanatnyilag fog tudni jó képet vágni hozzá mindkét fél (Orbánnak sokkal őszintébb lesz a mosolya!). De ha ennyire sem képes a svéd miniszterelnök, akkor abba Orbánék bele fognak térdelni.
És ez szerintem egyre világosabb minden fél részéről. Erről szól most az USA vízummentesség megszüntetésének belengetése, meg a fenyegetőzés is.
Szerencsére egy megállapodással okafogyottá válik a nagyköveti kavarás.
Az egér és az elefánt megy át a hídon. Megszólal az egér: "hallod elefánt mennyire dübörgünk?"Ízlelgessük azt hogy ..."szárazföldi vonalon kimondottan versenytársak leszünk (Lynx-Redback, Panther-Black Panther viszonylatokban)"...! Mi magyarok versenytársai leszünk a technológiailag fényévekre előrébb járó Dél-Kóreának! Erre még nem vagyok felkészülve...
Az van,hogy a légvédelmi rakéták miatt már most sem tud hadműveleti szintű légierő alkalmazást csinálni az orosz.Az F-16osokat nagyon szépen ki lehetne vele egészíteni, még kisebb mennyiségben, direkt vadászként is. Vannak erről nagyon jó cikkek, utána lehet nézni.
Autóskártya számok alapján az ukrán légierőnek meg kellett volna semmisülnie az első nap. Ehhez képest a mai nap lövöldözik a 29-eseik a HARM-okat, Szu-24-esek meg a SCALP-ot. Ilyen kontextusba helyezz egy olyan vadászt, ami ~150km-es hatótávú aktív rakétát tud visszaküldeni, elég fejlett elektronikai harc rendszerrel a fedélzetén.
Az oroszoknál az egész tervezést felborítaná, ha minden felbukkanó légicél csoport köré rajzolniuk kell egy N km-es NEZ kört, hogy "ide akkor nem megyünk", mert van egy pár Gripen Meteorral az ellenségnél. A gripen radarjának teljesítményét én nem ismerem, meg gondolom itt senki sem - de ha úgy döntenek hogy átadják öket, nem tartom lehetetlennek, hogy átalakított gépeket kapnának, akár AESA-val felszerelve. A műveleti környezet megkövetelné.
4 AMRAAMmal és póttartály nélkül utánégetővel akartad irni talán.....A nagyobb póttartályok eleve csak subsonikus tartományban használhatók.Radarja gyenge ahhoz hogy jól ki tudja használni a Meteort - ezért is van szükség nekünk is upgradre.
Teljesítmény kicsi? BVR harcnál az tök mindegy, Amúgy 4 rakétával és egy hasi tartállyal 1,1 Mach-ot tut után égető nélkül ami nem rossz. A kis méret miatt nehezebb is észrevenni - a SU-35-nek meg kb. kisebb utasszállítóval felérő radarkeresztmetszete van...
Azért arra nagyon kiváncsi lennék, a szakemberek mit szólnának egy ilyen koreai cserére. Lenne vigyorog ás? Azért a koreai egy kicsit potensebb gépnek tűnik.Nembaj.
Hogy a topicnál maradjunk, - de ebben az esetben sajnos tényleg muszáj picit biztpolozni:
A svéd megállapodás is simán benne van a levegőben (sokkal józanabbak a diplomaták, és sokkal kezelhetőbb a helyzet, mint ami a sajtóból lejön), de egészen biztos vagyok benne, hogy a koreaiak nagyon nyomulnak, mi pedig adjuk alájuk a lovat. Nem véletlen volt, hogy pár hete több koreai delegáció is fogadva volt a HM-ben, miközben gyakorlatilag nincs közös projektünk. Mi több, szárazföldi vonalon kimondottan versenytársak leszünk (Lynx-Redback, Panther-Black Panther viszonylatokban). Vannak még kerekes platformok, meg a Chunmoo mint alternatíva, de valahogy azt érzem, hogy inkább a svéd problémázásnak szólt ez a Gripen kártya kijátszásának ellentételezésére.
Igazság szerint nem csak rajtunk kell hogy nyomás legyen, de szerintem azért most már masszírozzák a svéd felet is a NATO részéről rendesen, hogy menjen má' el és mosolyogjon bele a kamerába egy PR kép erejéig, és mindenki felejtse el ezt a közjátékot egy életre.
Nem fogjuk! De pillanatnyilag fog tudni jó képet vágni hozzá mindkét fél (Orbánnak sokkal őszintébb lesz a mosolya!). De ha ennyire sem képes a svéd miniszterelnök, akkor abba Orbánék bele fognak térdelni.
És ez szerintem egyre világosabb minden fél részéről. Erről szól most az USA vízummentesség megszüntetésének belengetése, meg a fenyegetőzés is.
Szerencsére egy megállapodással okafogyottá válik a nagyköveti kavarás.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..