Nembaj.Hát én erősen szkeptikus vagyok a dologban.
Hogy a topicnál maradjunk, - de ebben az esetben sajnos tényleg muszáj picit biztpolozni:
A svéd megállapodás is simán benne van a levegőben (sokkal józanabbak a diplomaták, és sokkal kezelhetőbb a helyzet, mint ami a sajtóból lejön), de egészen biztos vagyok benne, hogy a koreaiak nagyon nyomulnak, mi pedig adjuk alájuk a lovat. Nem véletlen volt, hogy pár hete több koreai delegáció is fogadva volt a HM-ben, miközben gyakorlatilag nincs közös projektünk. Mi több, szárazföldi vonalon kimondottan versenytársak leszünk (Lynx-Redback, Panther-Black Panther viszonylatokban). Vannak még kerekes platformok, meg a Chunmoo mint alternatíva, de valahogy azt érzem, hogy inkább a svéd problémázásnak szólt ez a Gripen kártya kijátszásának ellentételezésére.
Igazság szerint nem csak rajtunk kell hogy nyomás legyen, de szerintem azért most már masszírozzák a svéd felet is a NATO részéről rendesen, hogy menjen má' el és mosolyogjon bele a kamerába egy PR kép erejéig, és mindenki felejtse el ezt a közjátékot egy életre.
Nem fogjuk! De pillanatnyilag fog tudni jó képet vágni hozzá mindkét fél (Orbánnak sokkal őszintébb lesz a mosolya! ). De ha ennyire sem képes a svéd miniszterelnök, akkor abba Orbánék bele fognak térdelni.
És ez szerintem egyre világosabb minden fél részéről. Erről szól most az USA vízummentesség megszüntetésének belengetése, meg a fenyegetőzés is.
Szerencsére egy megállapodással okafogyottá válik a nagyköveti kavarás.