Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Dátum | Beszerzés / beruházás tárgya | Mennyiség | Költség | Rövid leírás |
---|---|---|---|---|
2024 február | Gripen-flotta bővítése és műszaki támogatásának meghosszabbítása | 4 db | N.A. | 2024 február 23-án szerződés született a 2026 után magyar állam tulajdonába kerülő eddig lízingelt 14 Gripen repülőgép műszaki támogatásának 2036-ig történő meghosszabbításáról.[96] Ezzel eldőlt, hogy még legalább 10 évig a Gripenek adják a Magyar Légierő gerincét. A megállapodás értelmében 4 darab együléses Gripen C vadászrepülővel bővül a vadászgép flottánk 2025-26 között. A beérkező repülőgépek rendelkezni fog azokkal a korszerűsítésekkel, amelyekben a jelenlegi flottánk részesült és részesülni fog a közeli jövőben (MS20 Block 2 csomag).[97] Ezekkel a repülőgépekkel 18 vadászgépre nő a légiflottánk.[98] |
2024 július | Első hazai gyártású Lynx harcjármű átadása | - | - | Július 24-én hivatalosan is átadták az első Magyarországon készült Lynx harcjárművet a Magyar Honvédség számára.[99] |
2024 július | 30 mm lőszereket gyártó várpalotai lőszergyár átadása | - | - | Július 29-én Várpalotán hivatalosan átadták a Rheinmetall és a magyar állam közös lőszergyárát, amely 30x173 mm lőszereket állít majd elő 2024 októberétől kezdődően.[11] |
2024 szeptember | Első magyar KC-390 Millennium szállítórepülőgép érkezése | - | - | Szeptember 5-én megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre az első magyar KC-390 Millennium katonai szállító repülőgép.[100] |
2024 december | Eszközök beérkezése | - | - | A 2024-es év folyamán folyamatosan érkeztek be a korábban megrendelt eszközök. Az év végén a Magyar Honvédség
|
jár a gratula neked.Kb. ezek a főbb haderőfejlesztős események voltak idén - legalábbis ezeket írtam be "Wiki-krónikámba". Minden egyes jármű beékezését nem írtam bele, inkább egy "évvégi állást" rögzítettem, hogy miből mennyi van.
Nem volt túl eseménydús sajnos...legalábbis beszerzések terén semmiképp.
Ha valaki hibát talál benne akkor szóljon!
Dátum Beszerzés / beruházás tárgya Mennyiség Költség Rövid leírás 2024 február Gripen-flotta bővítése és műszaki támogatásának meghosszabbítása 4 db N.A. 2024 február 23-án szerződés született a 2026 után magyar állam tulajdonába kerülő eddig lízingelt 14 Gripen repülőgép műszaki támogatásának 2036-ig történő meghosszabbításáról.[96] Ezzel eldőlt, hogy még legalább 10 évig a Gripenek adják a Magyar Légierő gerincét. A megállapodás értelmében 4 darab együléses Gripen C vadászrepülővel bővül a vadászgép flottánk 2025-26 között. A beérkező repülőgépek rendelkezni fog azokkal a korszerűsítésekkel, amelyekben a jelenlegi flottánk részesült és részesülni fog a közeli jövőben (MS20 Block 2 csomag).[97] Ezekkel a repülőgépekkel 18 vadászgépre nő a légiflottánk.[98] 2024 július Első hazai gyártású Lynx harcjármű átadása - - Július 24-én hivatalosan is átadták az első Magyarországon készült Lynx harcjárművet a Magyar Honvédség számára.[99] 2024 július 30 mm lőszereket gyártó várpalotai lőszergyár átadása - - Július 29-én Várpalotán hivatalosan átadták a Rheinmetall és a magyar állam közös lőszergyárát, amely 30x173 mm lőszereket állít majd elő 2024 októberétől kezdődően.[11] 2024 szeptember Első magyar KC-390 Millennium szállítórepülőgép érkezése - - Szeptember 5-én megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre az első magyar KC-390 Millennium katonai szállító repülőgép.[100] 2024 december Eszközök beérkezése - - A 2024-es év folyamán folyamatosan érkeztek be a korábban megrendelt eszközök. Az év végén a Magyar Honvédség
rendelkezett. A Lynx és Gidrán harcjárművek leszállítása is folyamatos, pontos számuk azonban nem ismert.
- 33 darab Leopard 2A7HU harckocsival[101]
- két WiSENT 2 műszaki harckocsival[101]
- 14 darab H225M helikopterrel[102]
- 24 darab PZH2000 önjáró löveggel rendelkezett[103]
Köszi! Kár hogy ilyen rövid lett a lista...jár a gratula neked.
én kérek bocsánatot , rajtam múlott - ja , nem -Köszi! Kár hogy ilyen rövid lett a lista...
Sajnos az utobbi par tucat oldal kesergesrol szolt a 2024-es ev sok jot nem hozott beszerzesek teren, de talan majd ujra eljuk a 18-20as idoszakotMindjárt elérjük a 7000. oldalt! Gratulálok hozzá! Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek
Semmilyen táblázat, excel, plakát, vagy sajtpapír nem változtat azon a tényen, hogy a haderőfejlesztés megállt, nincs új beszerzés. Létfontosságú képességek hiányoznak, humánerőforrás katasztrófa fenyegeti a haderőt, miközben a III. világháború árnyékában élünk.Nah, még mielőtt összekeverem a számokat,
Előszór is elbaxtam. Novemberi elszámolás, azaz október végi állapot, nem november végi.
Amit látunk, mert voltak félreértések.
Így indultunk neki az évnek.
1.309 mrd Honvédelmi Alap
535 mrd HM
Összesen
1.844 mrd.
Ebből 1.364 mrd teljesült október végéig.
Viszont évközben módosították az előirányzatot 2.744 mrd-ra. Hozzáírtak a HM költségvetéshez papíron + 900 mrd-ot.
Ami még érdekes a teljes táblázatra ránézve. A BM után a HM gazdálkodik a legtöbb pénzből.
Értékes éveket pazaroltunk el tétlenül, az összes fegyver csak egyre drágább, a kapacitások pedig le lettek foglalva
Az összes tételét ennek egytől egyig megmondtam évekkel előre, időben.III. világháború
Mert? Miatta nem vettünk 2022 óta szinte semmit?Kurvajo szilveszteri ajandek
Tudja hogy inog a széke.Bobó érzi, hogy melegszik lába alatt a talaj...
Ezzel nyer néhány hónapot, de ő sem "szakértőbb", mint Klacsmann volt.
Ezt a "Bobot mindjárt kirúgják" dumát már egy éve hallani, de ebben em hiszek: sztem kihúzza 2026-ig, de újrázni biztos nem fog...Bobó érzi, hogy melegszik lába alatt a talaj...
Ezzel nyer néhány hónapot, de ő sem "szakértőbb", mint Klacsmann volt.
Ilyen nagy ember vagy te, hogy be tudtad védeni?Tudja hogy inog a széke.
Nem mindig o tehet azert mindenrol, ha az utolso pillanatban azt mondjak nem nem irhatod ala targyaljuk ujra ennyi penzt mi nem akarunk adni erre arra ose tud sokat tenni.
Na az évben egyszer bevedtem iden már nem fogom az tuti.
Az o feladata nem az volt elso sorban hogy mindent amit lehet beszerezzen, mas volt neki kiadva.Ezt Bobot mindjárt kirúgják már egy éve hallani, de ebben em hiszek: sztem kihúzza 2026-ig, de újrázni biztos nem fog...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..