Harckocsik harctéri alkalmazása

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 470
90 461
113
@fip7
Gratula,szép cikk
De azért kicsit hozzáfűzök.
Armatában igazábol csak az ember nélküli torony az egyedi,a többi akármelyik másik hk-ra is aplikálható.Unmanned tornyot meg sokan fejlesztettek már a 60as évektöl,de eddig senki nem rendszeresitett.okkal
Merkava ténylegesen túlélt többszörös Kornet találatot is.Tényleg jol védett felülröl is,bár az inkább a kazettás bombák kumulativ altöltetei ellen és a páncéltörő kézi és puskagránátok ellen került rá.(IDF sűrűn harcol beépitett területen,és vesztett hk-t puskagránáttol-merkavát is magyar PG-69 gránáttol példul,de jugó tipustol T55TIRANt)
LAHAT rakéta kilőhető a huzagolt L7/M68 lövegböl,meg a simacsövű 120milisböl is-változattol függően.De rendelésre válalják az integrációt az orosz 115 és 125milis,és az angol huzagolt 120milis ágyúhoz-de még senki se rendelte meg.
Pont most kezd jelentősége lennie a hk-ágyúk max lőtávolságának.Megjelentek olyan irányitott lövedékek,amivel ennek már van hatékony lehetősége.(érdekesség,de volt rá példa,hogy hk-kal közvetett tüzérségi csapásokat mértek.Koreában
793ee8f19e7dd26e9d1088866a6f6d04.jpg

Ily módon ferde rézsüt alakitottak ki,amire ráállt a hk,és 15+km távra is mértek tűzcsapást közvetett tüzérségi célzás mődszerével)
Áruld már el,hogy raksz rá egy Abramsra embertelen tornyot....

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 521
66 758
113

Negan

Köszönöm a gratulációt!

"Armatában igazábol csak az ember nélküli torony az egyedi,a többi akármelyik másik hk-ra is aplikálható."

Az Armatát eleve ezekhez a rendszerekhez tervezték, ellentétben a régebbi harckocsikkal. És ezen rendszerek összessége nincs meg más harckocsiban.
A torony szintén ilyen. Az, hogy elviekben másnak is eszébe jutott, az szép és jó, de gyakorlatban csak a T-14-s ilyen. Ez a jelen valósága.

"Merkava ténylegesen túlélt többszörös Kornet találatot is."

Biztos volt ilyen is. Én meg saját szememmel láttam olyan videót, ahol 3 db merkavát tettek harcképtelenné Kornettel, szépen egymás után.
Csak az ilyen videókat törlik a netről. Ami nincs fönn a neten az meg sem történt alapon. A trophy elterjedése nem véletlen.

"LAHAT rakéta kilőhető a huzagolt L7/M68 lövegböl,meg a simacsövű 120milisböl is-változattol függően.De rendelésre válalják az integrációt az orosz 115 és 125milis,és az angol huzagolt 120milis ágyúhoz-de még senki se rendelte meg."

Magyarán igazam van és ez egy nem létező képesség az angol tank esetén. Már írtam, ez a jelen valósága.

P

Pogány

Guest
@fip7 , jó lett a helyreigazító cikked. Belemehettél volna erősebben is, de értem, hogy ennyire elég volt. Mindenképpen segít az idetévedőknek helyretenni a videót, ha abból indultak ki. :) Egy dologban igazítanálak ki, egy Leopard 2 verzió volt még a korai prototípusok között, ami 20 mm rc állványos gépágyút használt(jó sok mai újdonság már akkor ki volt fejlesztve. :) )

11-es számú prototípus:

net3qf2125r31.jpg

156717-2aad001cd18cda3c774a4b401ac68fb2.jpg
bqqyrudy1c651.jpg
leopard_1a4_s_20_mm_zenitnoy_pushkoy.jpg

Minden egyéb tekintetben gratulálok!

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 602
26 462
113

Negan

Köszönöm a gratulációt!

"Armatában igazábol csak az ember nélküli torony az egyedi,a többi akármelyik másik hk-ra is aplikálható."

Az Armatát eleve ezekhez a rendszerekhez tervezték, ellentétben a régebbi harckocsikkal. És ezen rendszerek összessége nincs meg más harckocsiban.
A torony szintén ilyen. Az, hogy elviekben másnak is eszébe jutott, az szép és jó, de gyakorlatban csak a T-14-s ilyen. Ez a jelen valósága.

"Merkava ténylegesen túlélt többszörös Kornet találatot is."

Biztos volt ilyen is. Én meg saját szememmel láttam olyan videót, ahol 3 db merkavát tettek harcképtelenné Kornettel, szépen egymás után.
Csak az ilyen videókat törlik a netről. Ami nincs fönn a neten az meg sem történt alapon. A trophy elterjedése nem véletlen.

"LAHAT rakéta kilőhető a huzagolt L7/M68 lövegböl,meg a simacsövű 120milisböl is-változattol függően.De rendelésre válalják az integrációt az orosz 115 és 125milis,és az angol huzagolt 120milis ágyúhoz-de még senki se rendelte meg."

Magyarán igazam van és ez egy nem létező képesség az angol tank esetén. Már írtam, ez a jelen valósága.
Good job budy !

• Tetszik
Reactions: fip7

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 837
36 464
113
Az Armatát eleve ezekhez a rendszerekhez tervezték, ellentétben a régebbi harckocsikkal.
Igen,mert egy új konstrukció,amit eleve ilyennek terveztek.De különben az ember nélküli tornyon kivűl minden más létezik a gyakorlatban is,vagy mint lehetőség.Pl a Trophy,Iron Fist és az Arena APS is 360fokos radarral rendelkezik.És az amcsik,svédek,japánok is fejlesztettek ember nélküli tornyot-de egyik sem jutott el a megépitésig
Merkava sem kilőhetetlen,nem egyet ki is lőttek.Test oldalának felső részén történt a legtöbb átütés.
Magyarán igazam van és ez egy nem létező képesség az angol tank esetén
Igen,igazad van,nincs ilyen képessége-de lehetséges.Még egy érdekesség,hogy a 90es években az oroszok is kinálták a Bastion rakétát az angoloknak.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 470
90 461
113
Igen,mert egy új konstrukció,amit eleve ilyennek terveztek.De különben az ember nélküli tornyon kivűl minden más létezik a gyakorlatban is,vagy mint lehetőség.Pl a Trophy,Iron Fist és az Arena APS is 360fokos radarral rendelkezik.És az amcsik,svédek,japánok is fejlesztettek ember nélküli tornyot-de egyik sem jutott el a megépitésig

Merkava sem kilőhetetlen,nem egyet ki is lőttek.Test oldalának felső részén történt a legtöbb átütés.

Igen,igazad van,nincs ilyen képessége-de lehetséges.Még egy érdekesség,hogy a 90es években az oroszok is kinálták a Bastion rakétát az angoloknak.
A Raptornál kivétel nélkül létezett minden a Raptor előtt,aztán mégis az ami...

• Tetszik
Reactions: ghostrider and fip7

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 837
36 464
113
Már a T64 fejlesztése folyamán terveztek egy ember nélküli tornyot,és az Abrams továbbfejlesztésekor is terveztek ilyen változatot.Aztán elvetették őket.Okkal.
És szerintem még ma sem tart ott a technika,hogy beváljon.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 470
90 461
113
Már a T64 fejlesztése folyamán terveztek egy ember nélküli tornyot,és az Abrams továbbfejlesztésekor is terveztek ilyen változatot.Aztán elvetették őket.Okkal.
És szerintem még ma sem tart ott a technika,hogy beváljon.
Mi köze ennek ahoz hogy következő generációs a T-14?Belső fegyvertér már a II.vh-ban volt...

S

speziale

Guest

Azért ilyen hülyeséget ne írjunk már....

hol volt a Raptor előtt szenzorfúzió, AESA radar, LPI üzemmód, valódi harcászati szupercirkálás, és hol volt szuperszonikus repülésre alkalmas lopakodó?

• Tetszik
Reactions: Ocses

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 470
90 461
113
Abrams unmanned toronnyal tervezet
ttb_1.jpg

Pár terv a sok közül
160537-4f4ee77e8801463eff93985ce2a42cb8.jpg
Egy tervvel dobálózol amiből nem lett semmi csak makett.Én meg azt kérdeztem,hogy a megvalósult Abramsra hogy raksz embertelen tornyot.Majd ha sikerül a kérdésre válaszolni nellébeszélés helyett akkor szólj.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 470
90 461
113
Azért ilyen hülyeséget ne írjunk már....

hol volt a Raptor előtt szenzorfúzió, AESA radar, LPI üzemmód, valódi harcászati szupercirkálás, és hol volt szuperszonikus repülésre alkalmas lopakodó?
Ha hiszed ha nem volt AEASA radar,volt lopakodás,volt szuper cirkálás.Egyéb kérdés?
Szenzorfúzió?Már az is szenzorfúzió ha a radar meg az RWR összedolgozik ami nem nagy trúváj.Semmi új nincs a Raptorban.A Raptorban az új és attól Raptor,hogy egyszerre tudja azt amit tud kompromisszum nélkül ugyan úgy ahogyan a T-14.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 837
36 464
113
Egy tervvel dobálózol amiből nem lett semmi csak makett.Én meg azt kérdeztem,hogy a megvalósult Abramsra hogy raksz embertelen tornyot.Majd ha sikerül a kérdésre válaszolni nellébeszélés helyett akkor szólj.
??????
Az volt a kérdés,hogy hogyan lehet az Abramsra unmanned tornyot rakni.Igy.Megtervezték,lemodellezték-és elvetették.
Ennyi.

M

molnibalage

Guest
Ne fárrasz már Dudi!Ez egy módositott Abrams test egy új ember nélküli toronnyal.80akármennyiben tervezték,de modelkisérletek után elvetették a konstrukciót.Ennyi.
Tehát, akkor egy kvázi mock-up-on túljottotak vagy sem?
A toronyban levő berendezések közül mennyi volt meg és működött?
A helyfoglaláson túl volt bármiféle értékelhető eredménye?

Kicsit légvárakat építesz egy külső képre, ami belső műszaki tartalomról semmit sem árul el és ezt te sem tetted meg nekünk...

• Tetszik
Reactions: fip7