Naja,És Il-2 ellen meg az FW190-lett volna,ha lett volna elég....Alapvetően hibásan gondolkodtok. Drónraj tömeges támadása ellen drónrajt kell bevetni. Teljesen egyszerű.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Naja,És Il-2 ellen meg az FW190-lett volna,ha lett volna elég....Alapvetően hibásan gondolkodtok. Drónraj tömeges támadása ellen drónrajt kell bevetni. Teljesen egyszerű.
Ki mondta, hogy az nem opció? A Légvédelmi Ágyús cikk végén is van erről videó link.Alapvetően hibásan gondolkodtok. Drónraj tömeges támadása ellen drónrajt kell bevetni. Teljesen egyszerű.
Azért van 3000-el eltolva, mert a harckocsi seggétől indul a kör. Mikor tökéletesen előre áll a cső, akkor az 30-00 vonás, vagy máshogy kifejezve 180 fok.Lenne pár kérdésem felétek. Nem bírok rájönni a GPK-59 (ГПК-59) feletti körskála jelzéseinek értelmére. Az addig megvan, hogy az oroszok 6000 vonásértékkel számoltak, de miért van a körskálán 3000 vonásértékkel eltolva? Illetve mit jelent a külső skála. 100 rendben, de 100 micsoda?
Köszönöm, így világos. Mégha nem is értem, hogy mire szolgál ez a 30-00 vonásértékű eltolás.Azért van 3000-el eltolva, mert a harckocsi seggétől indul a kör. Mikor tökéletesen előre áll a cső, akkor az 30-00 vonás, vagy máshogy kifejezve 180 fok.
A külső és a belső gyűrűn is a vonások szerepelnek. Egyszerűen összeolvasod a 2 számot úgy, hogy a kis mutató gyűrűjén található után jön a nagy mutató külső gyűrűje. Szóval kis mutató 22 a nagy meg 84, az 22-84 vonás, ami átváltva 137,04 fokot jelent.
A kis mutató hozzávetőlegesen meg tudja mutatni a csöved irányát is, de ha csak rá hagyatkozol, akkor 6 foknyi bizonytalanság van a dologban. A nagy mutató ennek a bizonytalanságnak a 0,06 fokig történő csökkentését szolgálja.
benéztél valamit, mert a drónok intézték el az örmény haderő eszközveszteségeinek kilencven százalékát.
Lényegében a poszt II. vh koncepció szerint épült, ami elavult.molnibalage
Érdekes ez a csatorna. Tetszik, hogy olyan kis szakszerű.
A T-10-nél számomra mindig örök rejtély marad az, hogy miért nem próbálták korszerű állapotban tartani.
Gyakorlatilag ahogy le lettek gyártva úgy hagyták őket. Miközben a szovjetek még a T-54/55-öt is a végsőkig fejlesztgették (BDD, ERA)
A T-10 gyönge pontja a löveg volt. (szerintem)
Úgy gondolom, hogy érdemes lett volna korszerűsíteni a T-10-t a T-62-nél is alkalmazott U-5TS löveggel. (Az első T-64-ek is ezzel készültek)
Az U-5TS könnyebb volt, mint a T-10-s eredeti ágyúja, e mellet pontosabb is volt, miközben a páncél törő képessége is hasonló volt, mint a 122 mm-s M62-s ágyúnak.
Szerintem logikus lett volna a dolog.![]()
Modernizálták egy ideig,de alapvetően az az oka,hogy megjelent az MBT ami elavulttá tette a nehéz harckocsit mint kategóriát és a nehéz harckocsira épülő harcászatot.A lövege sem volt gyenge,hisz nem arra volt kitalálva mint a T-62 lövege.molnibalage
Érdekes ez a csatorna. Tetszik, hogy olyan kis szakszerű.
A T-10-nél számomra mindig örök rejtély marad az, hogy miért nem próbálták korszerű állapotban tartani.
Gyakorlatilag ahogy le lettek gyártva úgy hagyták őket. Miközben a szovjetek még a T-54/55-öt is a végsőkig fejlesztgették (BDD, ERA)
A T-10 gyönge pontja a löveg volt. (szerintem)
Úgy gondolom, hogy érdemes lett volna korszerűsíteni a T-10-t a T-62-nél is alkalmazott U-5TS löveggel. (Az első T-64-ek is ezzel készültek)
Az U-5TS könnyebb volt, mint a T-10-s eredeti ágyúja, e mellet pontosabb is volt, miközben a páncél törő képessége is hasonló volt, mint a 122 mm-s M62-s ágyúnak.
Szerintem logikus lett volna a dolog.![]()
A T-10 nem poszt II.vh-s koncepció szerint épült,mert az az MBT.Pont,hogy II.vh-s koncepció szerint épült ami ugye nehéz és közepes harckocsikban gondolkozott mind a németeknél mind az oroszoknál(persze a két elv eltért egymástól márami a felhasználást illette,tehát az orosz nehéz harckocsi nem arra volt kitalálva mint a német).Lényegében a poszt II. vh koncepció szerint épült, ami elavult.
A hadrendben tartásra meg rákérdezek, mert kb. papíron lehetett.
Soha semmilyen szovjet anyagban nem találkoztam vele, hogy egységhez lett volna rendelve akár csak 1980-ban...
Egy gram T-0, annyit sem látok. Pedig itt vannak bőven második lépcsős egységek. Oda sem fért be.
![]()
![]()
![]()
A T-10 a videó szerint is egy JSz upgrade vonal, ami II. vh koncepció. Eleve az, hogy a T-10 nem volt MBT...A T-10 nem poszt II.vh-s koncepció szerint épült,mert az az MBT.Pont,hogy II.vh-s koncepció szerint épült ami ugye nehéz és közepes harckocsikban gondolkozott mind a németeknél mind az oroszoknál(persze a két elv eltért egymástól márami a felhasználást illette,tehát az orosz nehéz harckocsi nem arra volt kitalálva mint a német).
Hol van az ellentmondás abban amit írtam?A T-10 a videó szerint is egy JSz upgrade vonal, ami II. vh koncepció. Eleve az, hogy a T-10 nem volt MBT...
Bakker a videó végén benne van, hogy a T-54 nyírta ki, mert az univerzális volt és piszo olcsó. A videó szerint egy T-10 tízszer többe került, mint egy T-54-es. Vagy igaz vagy nem, én nem tudom. De azt biztos, hogy a videó kimondta, hogy a T-54 MBT a T-10 meg nem.
Akkor félreérthetően fogalmaztam. Közvetlenül poszt II. vh, tehát MBT koncepció előtti.Hol van az ellentmondás abban amit írtam?
Te azt írtad,hogy a T-10 vh utáni koncepció szerint épült,erre írtam,hogy nem így van.
Lassú volt.Nem tudta tartani a lépést a T54el se,nemhogy a későbbiekkel.molnibalage
Szerintem a 80's években már nem volt állományban a T-10M.
A T-64A mellet fölösleges volt megtartani.
dudi
A T-10M-nél több okból is logikus lett volna a kaliber váltás.
Egyrészt akkoriban a T-62/64 is a 115 mm-s kalibert alkalmazta, másrészt annak az ágyúnak számtalan előnye volt a 122 mm-sel szemben.
Az exportált IS tankok azért nem váltak be a csatatéren mert nagyon gyér tűzgyorsaságuk volt, egy kevésbé effektív löveggel.
Viszont a T-10M páncélvédelme elég jó volt a 60-70's évek színvonalán.
T-62
Front felső/alsó: 204/174 mm RHA
Torony: 220 mm RHA
Fajlagos teljesítmény: 15.7 hp/t
T-10M
Front felső/alsó: 270/186 mm RHA
Torony: 250 mm RHA
Fajlagos teljesítmény: 15 hp/t
Értelem szerű, hogy gyártani nem érte meg, de a régieket átalakítani szerintem át lehetett volna az 1960-s években.
Miért lett volna előnye?molnibalage
Szerintem a 80's években már nem volt állományban a T-10M.
A T-64A mellet fölösleges volt megtartani.
dudi
A T-10M-nél több okból is logikus lett volna a kaliber váltás.
Egyrészt akkoriban a T-62/64 is a 115 mm-s kalibert alkalmazta, másrészt annak az ágyúnak számtalan előnye volt a 122 mm-sel szemben.
Az exportált IS tankok azért nem váltak be a csatatéren mert nagyon gyér tűzgyorsaságuk volt, egy kevésbé effektív löveggel.
Viszont a T-10M páncélvédelme elég jó volt a 60-70's évek színvonalán.
T-62
Front felső/alsó: 204/174 mm RHA
Torony: 220 mm RHA
Fajlagos teljesítmény: 15.7 hp/t
T-10M
Front felső/alsó: 270/186 mm RHA
Torony: 250 mm RHA
Fajlagos teljesítmény: 15 hp/t
Értelem szerű, hogy gyártani nem érte meg, de a régieket átalakítani szerintem át lehetett volna az 1960-s években.
Ennek ellenére lassabb volt.Azért vonták ki,mer egyszerűen nem tudta tartani a lépést azokkal a csapatokkal,melyeket támogatnia kellett volna.Ezt az oroszok irták,csak tudják....Negan
"Lassú volt.Nem tudta tartani a lépést a T54el se,nemhogy a későbbiekkel."
Ezeket a sztereotip hülyeségeket engedjük már el!
Még a T-62-vel összemérve se volt lemaradva! Ugyan akkora végsebesség (50 km/h) és talajnyomás (0.75/0.77) mellet lényegében azonos volt a teljesítmény tömeg arányuk kb. 15hp/t.
A T-54-nek mind a teljesítmény tömeg aránya (14hp/t) mind a talajnyomása (0.81) rosszabb volt, mint a T-10M-é.....
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..