![]()
![]()
![]()
![]()
Ha már Leo2-ről van szó.
Nem tudom melyik 2-es páncélzata ez pontosan.
Ezek különböző Leopárd 2 páncélzatok.
A legfelső kép és a harmadik az a Leopárd 2AV elvileg.
A második és az alsó azok a Leopárd 2A1-4-ig elvileg.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ha már Leo2-ről van szó.
Nem tudom melyik 2-es páncélzata ez pontosan.
A baj az, hogy a hh utáni M1 tesztről összevissza olvasni mindenfélét, hogy mire lőttek mivel. Papíron igen, ez a nyilvánvaló végeredmény a T-72M1 ellen. De az egy T-72A. Igen szar lenne, ha egy knb. 1972-es hk ellen nem tudott volna mit tenni az M1IP...ExNDKs T72M1et ERA nélkül 2 Km ről szitává lőttek M900al.
Erre kéne forrás, hogy akkor mennyi M900-at gyártottak, mert addig ez csak duma.aboru esetén adtak volna belőle a többieknek is.
Valahol fent van a neten a probaloveszet jelentése.A baj az, hogy a hh utáni M1 tesztről összevissza olvasni mindenfélét, hogy mire lőttek mivel. Papíron igen, ez a nyilvánvaló végeredmény a T-72M1 ellen. De az egy T-72A. Igen szar lenne, ha egy knb. 1972-es hk ellen nem tudott volna mit tenni az M1IP...
A bibi az, hogy a T-72B és ERA ellen mire lett volna jó, meg a T-80B és T-64BV ellen....
Erre kéne forrás, hogy akkor mennyi M900-at gyártottak, mert addig ez csak duma.
A Sivatagi Vihar alatt a legújabb M829A1-ből is csak korlátozott mennyiséget tudtak kiosztani, na nem mintha égető szüksége lett volna azokra.Valahol fent van a neten a probaloveszet jelentése.
Nem tudom mennyit gyártották,de akkoriban többnyire a nagysorozat volt a divat.
De igazából ha kitört volna a nagy balhé,mindegy is lett volna.Atommal tervezték megállítani az orosz tankarmadiat.
Nem szovjet része a VSZnek még erősen a T55fuggo volt még a 80ad években is.
A probaloveszetrol van feljebb a kép,hogy a csúcs 120as szabott is megfogta.A bibi az, hogy a T-72B és ERA ellen mire lett volna jó, meg a T-80B és T-64BV
Melyik hsz?A probaloveszetrol van feljebb a kép,hogy a csúcs 120as szabott is megfogta.
Valahol fent van a neten a probaloveszet jelentése.
Nem tudom mennyit gyártották,de akkoriban többnyire a nagysorozat volt a divat.
De igazából ha kitört volna a nagy balhé,mindegy is lett volna.Atommal tervezték megállítani az orosz tankarmadiat.
Nem szovjet része a VSZnek még erősen a T55fuggo volt még a 80ad években is.
Szerintem lekéste a hidegháborút.Sőt, akkor az M900 mikor is állt hadrendbe? Mert valahol 1991-et írnak...
Ráadásul mire elkészült, akkor is már csak korlátozott haszna volt. A T-80U ellen ez sanszosan csak mázlival ért szemből bármit is, de még a T-72B vagy T-64BV ellen is kérdőjeles volt. Valójában a szovjet csúcs hk-k ellen a 120 mm-es lőszer és az M829A1 volt az első igazán hatásos valami a hh végén. A sima M829 csak a T-72B-ig volt jó. Tudtommal.Szerintem lekéste a hidegháborút.
![]()
105×617mmR - Wikipedia
en.wikipedia.org
Igen,ha így működne igazad lenne,de csak egy példa:lövedéktípustól függően változik az optimális sebesség.A DU lőszerek ideális sebessége alacsonyabb mi t a Wolframkarbid lövedékeké.Az acéllal nem tudom mi a helyzet, mert 60 éve senki nem foglalkozik vele,de biztosan ott is van egy optimum.Szövegértési problémáidat én nem ecsetelem tovább, releváns helyeken le van írva, hogy nem a T-80 optikája volt, és hogy 79től kezdték el megkapni a szovjet harckocsik en bloc a TPN-3-at. 79-ben sehol sem volt T-72B, épp hogy akkor jött az A. Innentől te nekem ne papolj kronológiáról.
A 200m/s "nem drasztikus különbség", mi? Tényleg hadilábon állsz a fizikával.
Számolj már rá egy kinetikus energiát, ha megkérhetlek.
3BM6 nyíllövedék súlya 3,86 kg. Torkolatot elhagyja 1680m/s-al. Guglis számológépbe bepötyögve az eredmény 5,4 megajoule-ra jön ki.
Vegyünk el 200m/s-et. Hoppá, így már csak 4,2 megajoule.
Biztosan a legfelső és a harmadik?Ezek különböző Leopárd 2 páncélzatok.
A legfelső kép és a harmadik az a Leopárd 2AV elvileg.
A második és az alsó azok a Leopárd 2A1-4-ig elvileg.
Juj...Igen,ha így működne igazad lenne,de csak egy példa:lövedéktípustól függően változik az optimális sebesség.A DU lőszerek ideális sebessége alacsonyabb mi t a Wolframkarbid lövedékeké.Az acéllal nem tudom mi a helyzet, mert 60 éve senki nem foglalkozik vele,de biztosan ott is van egy optimum.
A T-80 optikája amit a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően próbáltak priorizálva minxenre felszerelni.Ők így csináltak mindennel.
Eleve melyik l7 változat?t64nek is 15 évbe tellett,mire kiforrott.80as évekre,mikor potpancelt
Aztán mégis honnan lett volna? És ha nekik lett volna, akkor meg a Szovjetek mindenkinek rögtön adtak volna T80ast meg szu-27est. Mert ez csak úgy terem...Haboru esetén adtak volna belőle a többieknek
Ráadásul mire elkészült, akkor is már csak korlátozott haszna volt. A T-80U ellen ez sanszosan csak mázlival ért szemből bármit is, de még a T-72B vagy T-64BV ellen is kérdőjeles volt. Valójában a szovjet csúcs hk-k ellen a 120 mm-es lőszer és az M829A1 volt az első igazán hatásos valami a hh végén. A sima M829 csak a T-72B-ig volt jó. Tudtommal.
Valaki magyarázza már el a rajzokat,mert össze visssza vannak a számok(némelyiken az sem egyertelmű,hogy melyik része a harckocsinak).
Azt felejted el,hogy egy szót nem mondtam a németekről.Megint a szokasos nóta.Érvek helyett olyan dolgokat tulajdonítasz nekem amiket nem mondtam.Juj...
Leo 2 éjjellátóját cseréljük, nembaj a leo1re még jó lesz...
Ezzel szemben:
Van egy új éjjellátónk, amit a TNP-1-49 cseréjének szánunk.
De az a T-80 éjjellátója mert csak.
Eleve melyik l7 változat?
Aztán mégis honnan lett volna? És ha nekik lett volna, akkor meg a Szovjetek mindenkinek rögtön adtak volna T80ast meg szu-27est. Mert ez csak úgy terem...
De ha ilyen vékonyak voltak a páncélok akkor hogyan lelet,hogy az Abrams nem tudta magát kilőni M829A2 vagy 3-al szemből?
Az eredeti Leopárd 2 páncélja a tornyon elvileg ilyen volt:
Ez a megoldás HEAt ellen jó (két réteg NERA) , KE ellen szar.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..