MF.Mázli faktor.Azért egy stabil 8/8 találathoz 1800 méterről, még ha oldalról is lőtték meg a célt sokkal kisebb szórás kéne, mint 37 mil.
Szemből szépen szórtak a találatok, de oldalról lőve marha érdekes szóráskép jött ki.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
MF.Mázli faktor.Azért egy stabil 8/8 találathoz 1800 méterről, még ha oldalról is lőtték meg a célt sokkal kisebb szórás kéne, mint 37 mil.
Szemből szépen szórtak a találatok, de oldalról lőve marha érdekes szóráskép jött ki.
Szia,oldalról lőve marha érdekes szóráskép jött ki.
Ez is benne van.Szia,
5 meres nem igazan statisztikai alap, szoval lehet egyszeruen veletlen ("marha mázli") is.
Sztem nem.Ez is benne van.
De igazából az megtévesztő, hogy a sima R = 1,2 méteres modell ugye alábecsülte valóságot, hiszen az R azért a hk, sok részét nem fedte le, de effektíve a fontos és pc. részeket.
Ami azon kívül van, arra írta odafent valaki, hogy ott kb. lecsúszik, lepattan, vagy ahogy én látom max. mobility kill.
Hajlok arra, hogy nem csesztem el semmit.
De az okozott reális kárt nézve azért az, ami a Chally majd 4 km-es kill kapcsán hoznak, azon látszik, hogy egetverő mázli volt.
Nem referencia az semmire.
Legfeljebb az a meglepő, hogy az elvtársak 1600 méterről tüzeltek, amikor a fent linkelt ppt diák és görög tesztnék kemény 1000-1200 méterre mertek menni...
Miss Fortune. Egy remek italMF.Mázli faktor.
Van 1200 mes is.Ez is benne van.
De igazából az megtévesztő, hogy a sima R = 1,2 méteres modell ugye alábecsülte valóságot, hiszen az R azért a hk, sok részét nem fedte le, de effektíve a fontos és pc. részeket.
Ami azon kívül van, arra írta odafent valaki, hogy ott kb. lecsúszik, lepattan, vagy ahogy én látom max. mobility kill.
Hajlok arra, hogy nem csesztem el semmit.
De az okozott reális kárt nézve azért az, ami a Chally majd 4 km-es kill kapcsán hoznak, azon látszik, hogy egetverő mázli volt.
Nem referencia az semmire.
Legfeljebb az a meglepő, hogy az elvtársak 1600 méterről tüzeltek, amikor a fent linkelt ppt diák és görög tesztnék kemény 1000-1200 méterre mertek menni...
Az AM tűzvezetése valahol a Leopard 1A4 színvonalan volt a beépített francia tűzvezető rendszernek köszönhetően,tehát messze magasabb szinten állt mint akár az eredeti 55-ös akár a 60-as evek színvonalán álló T-62-es vagy Leopard 1 es harckocsik.Van 1200 mes is.
![]()
Dudi komoly? Ennyi erővel akkor az alábbi képet is vehetjük hivatalosnak?Innen van minden lőszeradatom:
Ha tudsz jobbat akkor szívesen veszem.Ammunition Data - SBWiki
www.steelbeasts.com
A leo1 A4 idején a szovjet elvtársak kidobtak egy olyan fejlesztési csomagot, amivel a tűzvezérlése a leo1 A4 szintjére került?Az AM tűzvezetése valahol a Leopard 1A4 színvonalan volt a beépített francia tűzvezető rendszernek köszönhetően,tehát messze magasabb szinten állt mint akár az eredeti 55-ös akár a 60-as evek színvonalán álló T-62-es vagy Leopard 1 es harckocsik.
És akkor itt jöhet be amit írtam:nem mind1,hogy a lövegednel pontosabb-e a tűzvezető rendszered vagy sem.
Fontos különbség, hogy a 0.37 mil-es adat az APDS , nem APFSDS lőszerhez tartozik. A későbbi nyugati nyilak is pontosabbak, mint az APDS (M392/M724/M728 stb).Nos, h jól értem, akkor a teszt M68 löveggel volt, ami huzagolt. És arra vártak el 37 mil-t, ami nem egészen jött össze mindig.
Fogalmazzunk úgy, hogy a 25 mil szórást, mint gyakorlati értéket nehezen tudom elfogadni.
A leo1 A4 idején a szovjet elvtársak kidobtak egy olyan fejlesztési csomagot, amivel a tűzvezérlése a leo1 A4 szintjére került?
Döbbenet :O
Én eddig azt hittem, hogy a szovjetek nem is fejlesztették a hkikat.
Most kiderül, hogy mégis?
???... mivel az MT-12-es 115 milis pct ágyú a saját kezelői utasítása szerint is hozza az 0.30mil-es adatot 1000 méteren, és elvileg a T-62 pontosabb, mint az MT-12.
Mea culpa, annyit volt szó a T-62ről hogy zsigerből 115öst írtam.
Googlezd ki...Mi volt ez a csomag ismertesd már kérlek.
Szélmérő a T-80-on is csak oldalszelet mért és ez a 80-as évek...
Btw milyen szelet lehet még mérni?Mi volt ez a csomag ismertesd már kérlek.
Szélmérő a T-80-on is csak oldalszelet mért és ez a 80-as évek...
Lehet szembe és hátszelet is, ami mondjuk kumulatív irányzásánál jó dolog.Btw milyen szelet lehet még mérni?
Na mindegy.
A szovjetek sík hülyék voltak tudjuk.
Ez így igaz de amennyire én tudom az alapja bizony francia elektronika volt.De ez egy viszonylag tudathasadásos állapot volt a szovjeteknél,hisz ez a rendszer egyébként többet tudott mint a T-80U tűzvezető rendszere.Egyenlő meg nem volt,hisz pl hunter killer képesseget nem adott ez sem mint ahogy megközelítőleg azonos képességű éjjellátót sem.Googlezd ki...
T-54AM
Es a T-55AM akár szovjet akár csehszlovák változatának kezdetét...
(Na jó a szovjet az 77es. Igazad van. 3 évvel későbbi mint a Leo1A4, mea culpa.)
Szembe és hátszelet?Btw milyen szelet lehet még mérni?
Na mindegy.
A szovjetek sík hülyék voltak tudjuk.
És mond drága barátom, egy analóg célgép hogy a viharba mért BÁRMILYEN szelet?Szembe és hátszelet?Mind a kettő ugyan olyan fontos mint az oldalszél.Nem voltak hülyék,csak behatárolta őket a technológia.
A mecha radarok remekül elműködnek analóg számítógéppel is. PESA radart te digitális számítógép nélkül nem teszel gépre. Elég komoly vízválasztó dolog ez.
csak azt a hasonlóságot szemezgeted ki, ami neked tetszik.
Képességek terén is, ha szerinted a PESA az AESA-hoz van közelebb, akkor elfog a röhögés.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..