Harckocsik harctéri alkalmazása

Ez igaz.De lássuk be,hogy 250-300 méterre nem is kell.Ez annyira kis távolság,hogy az valami elképesztő.És itt jön a masik harcászati hátrány.Ugye a T-55-nél cserélni kellett a parancsnok figyelőműszerét mert a TKN-1 vagy TKN-1S éjszakai iranyzék a nappali irányzék helyére (annak kiszerelése utan) illeszthető be.
Ja, aha. Éjszaka nem is kell 250-300 méterre éjjellátó, sőt, 800-ra sem, de csak azért mert az oroszoknak van, a németeknek meg nincs. Háá csak azé nincs a németeknek mert nem kell - az übermenschbe mengele kikisérletezte a bagoymacska hibrid szemgolyót.
Istenem, dudi...

Nem csak APFSDS-el lőttek,igazából abból volt a legkevesebb a harckocsiban de gondolom ez elkerülte a figyelmed...
Le van írva, hogy a T-62es javadalmazásának nagyobb részét tette ki a nyíl, mint a kumulatív.

A Tigris harcászati utasításában kerek perec leírták,hogy kizárólag az a tüzelőállás ami szemben van az ellenséggel.A side-scrap-et felejtsd el ez nem WoT.
Igen? Akkor gondolom nem bánod, ha ide bepasszintok egy pár oldalt a Tigerfibelből.
c9e2969078cf4d7d88c1a5829122768e.png

a912f4d98b86af76f156cb6626f5bc05.png

7629980e74d4b08928e9cb9a508c4377.png

Legalább néznél rá mielőtt posztolsz...

• Tetszik
Reactions: Pogány and Filter
Ja, aha. Éjszaka nem is kell 250-300 méterre éjjellátó, sőt, 800-ra sem, de csak azért mert az oroszoknak van, a németeknek meg nincs. Háá csak azé nincs a németeknek mert nem kell - az übermenschbe mengele kikisérletezte a bagoymacska hibrid szemgolyót.
Istenem, dudi...

Le van írva, hogy a T-62es javadalmazásának nagyobb részét tette ki a nyíl, mint a kumulatív.

Igen? Akkor gondolom nem bánod, ha ide bepasszintok egy pár oldalt a Tigerfibelből.
c9e2969078cf4d7d88c1a5829122768e.png

a912f4d98b86af76f156cb6626f5bc05.png

7629980e74d4b08928e9cb9a508c4377.png

Legalább néznél rá mielőtt posztolsz...
Nem értem az éjszakas dolgot.
Ha jól emlékszem azt írtam,hogy a lőszerkészlet nagy részét nem KE lőszer tette ki.De a 72-esnél döbbenetesen kevés volt(és akkor gondolom a többi autoloaderesnél is)pl.
Németül nem tudok,magyarul meg ezt írták a Tigerről.

"Ez a harckocsi méretű cél" kijelentés értelmezhetetlen. Lás Leo2 vs T-72 méret. 2000 méter táján a fő méretek azonos 37 mil szóárású lövegnél vagy 15% eltérést okoz.
Általában 2,5×2,5 a harckocsi cél.

"Ez a harckocsi méretű cél" kijelentés értelmezhetetlen. Lás Leo2 vs T-72 méret. 2000 méter táján a fő méretek azonos 37 mil szóárású lövegnél vagy 15% eltérést okoz.
Hk cél 320cm széles 240cm magas.
A magasság olyan megoszlásban hogy 140cm magas a teknő és 100cm magas a torony.A torony szélessége az alján 250cm a teteje pedig 200cm.

• Tetszik
Reactions: endre
25 mil a mai modern ágyúk szórása. Ez egy tip.
Érdekes lehetne a 70's évek 37 miljét össze vetni a mai 25 mil-el.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Egyébkent a lapua saját és a strelok alkalmazások biztosan pontosak
de arra ndm rmlékszem hogy szórást is készítenek vagy sem

• Vicces
Reactions: Miskolci Ogre
25 mil a mai modern ágyúk szórása. Ez egy tip.
Érdekes lehetne a 70's évek 37 miljét össze vetni a mai 25 mil-el.
Szerintem a 70-es években sem állja meg a helyét a 37 vonás...
"HEAT-FS rounds were also substantially more accurate than APFSDS (which might also be surprising to a Western reader). This is reflected in the Soviet deviation criterion, which was more strict for HEAT rounds (0.21 mil) than for APFSDS rounds (0.25 mil). However, in practice HEAT-FS rounds were even more accurate. As control trials of a random mass-production T-64A held in the 70s (the details of which were made available to the author) indicated, while APFSDS rounds hugged the outer bounds of acceptance criterion, HEAT-FS rounds actually demonstrated the average deviation of well under 0.1 mil!"

Van 1000 fajta neked olyan kell ami ilyet is tud:
Screenshot-20210515-234607-Google-Play-Store.jpg

De ez pont nem ingyenes app ( exterior ballistic calculator a neve).
Rengeteg lesz a neten csak győzd kiválasztani azt ami neked jó. ballistic calculator-kent keress ha szűkíteni akarod akkor azt is írd be a keresőbe
Egyébkent a lapua saját és a strelok alkalmazások biztosan pontosak
de arra ndm rmlékszem hogy szórást is készítenek vagy sem
Ja, ezekre én anno rákerestem.
Azért készült a táblázat, mert ezek kézi lőfegyverekhez készültek és számolgatnak, de olyat, ahol megadok egy szórás értéket és számolgat, olyat én nem találtam ingyeneset... Vagy inkább semmilyet.

Ja, ezekre én anno rákerestem.
Azért készült a táblázat, mert ezek kézi lőfegyverekhez készültek és számolgatnak, de olyat, ahol megadok egy szórás értéket és számolgat, olyat én nem találtam ingyeneset... Vagy inkább semmilyet.
Alaktényező kell neki ehez(amelyik tudja a szórást szimulalni),azt meg őszintén szólva elképzelésem sincs,hogy honnan szerzel harckocsi lőszerre.

Alaktényező kell neki ehez(amelyik tudja a szórást szimulalni),azt meg őszintén szólva elképzelésem sincs,hogy honnan szerzel harckocsi lőszerre.
Az én tippem az, hogy a hk lőszerek sebessége eleve olyan, hogy az app működési tartományán kívül esik, mert 1500+ m/s kezdősebességű lőszer nincs...

• Tetszik
Reactions: endre and fip7
"HEAT-FS rounds were also substantially more accurate than APFSDS (which might also be surprising to a Western reader). This is reflected in the Soviet deviation criterion, which was more strict for HEAT rounds (0.21 mil) than for APFSDS rounds (0.25 mil). However, in practice HEAT-FS rounds were even more accurate. As control trials of a random mass-production T-64A held in the 70s (the details of which were made available to the author) indicated, while APFSDS rounds hugged the outer bounds of acceptance criterion, HEAT-FS rounds actually demonstrated the average deviation of well under 0.1 mil!"
125mm HEAT-FS Ammunition

Engem ez azért rendkívüli módon meglepne!
Modern lőszereknél se nagyon mennek 25 mil alá. A HEAT pedig mindig rosszabb.

A régebbi HEAT-oknak olyan szar volt a szórás képe, hogy 1500-2000 méterben határozták meg a hatásos lőtávolságukat.
Ez alapján én nem hiszem el amit az írás állít.

• Tetszik
Reactions: endre