S
speziale
Guest
Amúgy nem lehet, hogy valami kulturális elfogultság van a mögött, hogy annyi jó nyugati tank közül, ti pont a legszarabbért kardoskodtok itt 50-60 oldala?
Érdekes senki nem sértődött meg se az AMX-30-on, se az M60-on, se a Chieftainon csak a Leopárd 1-en
Ugye most nem azt játszuk virtuálisan újra, hogy utolsó töltényig véditek a Führer bunkert, a rohamozó "szláv" túlerővel szemben?
Mondjátok, hogy nem ez az oka![]()
Gondolom az egy pillanatig sem merül fel benned, hogy azért ágálunk (legalább is én a magam részéről), hogy a hk-k megítélsét ne vigyük le ilyen autóskártya szintre, hogy 1-2 kiemelt paraméter alapján azt mondjuk, hogy ez a f*sza, az meg a szar...
miközben az adott koncepciók hátrányait meg szépen elfelejtjük...pl. a szovjet tankok úgy tudtak jó védettséget adni, hogy baromi szűkre kellett őket szabni...ennek nyilván egy olyan korban semmi hatása nem volt a hk harcértékére, amikor még mindent manuálisan kellett a hk személyzetének csinálnia...
ráadásul azt is nehezen tudom elfogadni, amikor valamelyik ország hk tervezőit totál hülyének nézzük (és mondjuk pont azt, amelyiknak az oroszok mellett a legnagyobb tapasztalata volt benne)...mert ha a Leo1 azért lett volna ilyen karcsún páncélozva mert nem tudnak alá normális motort rakni, akkor megértem a dolgot...de erről pl. szó nem volt

Ez nagyjából annyit jelent amit mondasz, logikailag levezetve, hogy az orosz hk azért volt sokkal jobb harckocsi, mert annyit csináltak belőle, hogy nem tudták mindet kilőni.