S
speziale
Guest
Amúgy nem lehet, hogy valami kulturális elfogultság van a mögött, hogy annyi jó nyugati tank közül, ti pont a legszarabbért kardoskodtok itt 50-60 oldala?
Érdekes senki nem sértődött meg se az AMX-30-on, se az M60-on, se a Chieftainon csak a Leopárd 1-en
Ugye most nem azt játszuk virtuálisan újra, hogy utolsó töltényig véditek a Führer bunkert, a rohamozó "szláv" túlerővel szemben?
Mondjátok, hogy nem ez az oka![]()
Gondolom az egy pillanatig sem merül fel benned, hogy azért ágálunk (legalább is én a magam részéről), hogy a hk-k megítélsét ne vigyük le ilyen autóskártya szintre, hogy 1-2 kiemelt paraméter alapján azt mondjuk, hogy ez a f*sza, az meg a szar...
miközben az adott koncepciók hátrányait meg szépen elfelejtjük...pl. a szovjet tankok úgy tudtak jó védettséget adni, hogy baromi szűkre kellett őket szabni...ennek nyilván egy olyan korban semmi hatása nem volt a hk harcértékére, amikor még mindent manuálisan kellett a hk személyzetének csinálnia...
ráadásul azt is nehezen tudom elfogadni, amikor valamelyik ország hk tervezőit totál hülyének nézzük (és mondjuk pont azt, amelyiknak az oroszok mellett a legnagyobb tapasztalata volt benne)...mert ha a Leo1 azért lett volna ilyen karcsún páncélozva mert nem tudnak alá normális motort rakni, akkor megértem a dolgot...de erről pl. szó nem volt