De általában körbeforgatható a periszkóp,csak ez realis képesség a Leopardnál de pl a szovjet vasaknál nem.Nem annyira értem a hk szakzsargont, de amit @fip7 berakott US anyag a tankokról ott írnak egy olyat a turning radiusnál, hogy "Pivot steer to infinity" ...én azt tudtam kilogikázni, hogy ez azt jelenteti, hogy meg tudott egy helyben fordulni (legalább is az M60-at kivéve, mindenhol adtak meg fordulókört méterben)
a másik meg, amit szintén nem tudok, hogy van egy olyan sor, hogy "Periscope or vision blocks", és ott a Leo-nál azt írják, hogy Rotatable periscope...de ezt így sehol máshol nem írják...ezt azt jelenti, hogy más tankon nem lehetett forgatni a periszkópot? illetve van ahol külön fel van sorolva, hogy a személyzet egyes tagjainak mennyi "kukucskálója" volt...ez mégis mit jelent? hogy attól függően merre akart nézni valaki külön helyeken kellett nézelődnie?
szintén kérdés számomra, hogy az angol L7-es ágyú teljes kitérítési szögtartománya 30 fok, míg a szovjet tankokon csak 21 fok....ennek nem lehet köze ahhoz, hogy a Hesh gránát érzékeny a becsapódási szögre? És nemcsak negatív, hanem pozitív irányba is nagyobb a kitéríthetőség
A vezető prizmákon keresztül lát ki a harckocsiból és minél több van belőle annál nagyobb a látószöge.A nagyobb kitéríthetőség meg azért van mert van elég hely hozzá a toronyban.A szovjet harckocsik kicsik alacsony toronnyal,ez korlátozza az ágyú vertikális mozgását.