Nem véletlenül Dudinak tettem föl ezt a kérdést és nem neked. Lásd lejjebb
Hol is képzeltem ezt? Idézd már légyszíves!
Most már csak az angol korabeli elemzést és a svédek Leopárd 2A4-en elkövetett ballisztikai tesztjét kellene valahogyan megcáfolnod....
Én arra a megoldásra is vevő vagyok, hogy rossz számítással kaptam helyes eredményt (van ilyen), csak ha ez nem ilyen egyszerű
(és tekintsünk el a valódi ballisztikai tesztektől) akkor a T-72B páncélzata nem jobb annál, mint amit számoltam?
Csak mert az is NERA.
Vagy a szovjet NERA rossz NERA , a német meg jó/jobb?
Amúgy tudom, hogy nem szép dolog "magán" beszélgetésből idézni de magamat idézem 2021. Július 27.-éről, a dudi val folytatott magánbeszélgetésből:
"Ha több réteg NERA-d van, mint pl. a Leopárdnál és a T-72-nél akkor azok képesek nyírni a KE lövedéket.
Egy 440 mm KE-s átütésű 3BM22 nagyon kis eséllyel megy át a Leopárd 2 350 mm-s páncélzatán, mert nehezen bírja a nyíró erőket.
Ellenben a 3BM42 lazán átlövi a francba, mert az egy NERA ellen tervezett szegmentált nyíllövedék.
Ezek így működnek.
Hiába 350 mm KE a Leopárd 2 védelmi szintje, régebbi lövedékek ellen tud többet is."
Remélem most már leesett neked, hogy miért dudi-nak tettem föl ezt a kérdést és nem neked