Természetesen az.nyugtass meg, hogy a beírt értékek azok már a szöggel korrigált átiratok
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Természetesen az.nyugtass meg, hogy a beírt értékek azok már a szöggel korrigált átiratok
Nem voltam elég specifikus, engem az érdekelt volna, hogy az adott alváltozatból kb. mennyi volt.Zaloga szerint:
(handle with a pinch of salt...)
![]()
![]()
Az a minimum. Semmi nem indokolja azt, hogy a BM42 520mm-et üssön át a DM33 meg csak 470-et...Kérdezem...
A DM-33A1 átütésére a garantált 470mm RHA, 2000 méterre akkor komolyan vehető vagy sem?
Az a minimum. Semmi nem indokolja azt, hogy a BM42 520mm-et üssön át a DM33 meg csak 470-et...
Az a minimum. Semmi nem indokolja azt, hogy a BM42 520mm-et üssön át a DM33 meg csak 470-et...
1974 utáni T-64A/B és BV is inkább 420-440mm vs KE, bár a lényegen nem változtat.
Azt nem igazán értem miért lenne 6-700mm a BV páncélteste... Erősebb mint a sima, de azért nem ennyivel... 500 sokkal reálisabb lenne.
+ ugye ott volt még az OKR Otrazsenyija program is. 30mm HHS lemezzel erősítették meg a 80+105+20-as alap páncélt. (T-64A/B)
T-72A páncéltestet üti az M774 is. A 60+105+50 az M111 ellen is éppen hogy megfelelő volt, 500 méter alatt már az is átütötte.
T-72B obr.1983 nem létezett. Egyszerűen azért mert a T-72B 1985-ben lépett szolgálatba. A B1 meg nem volt más mint egy normál B 1K13 irányzóműszer, és így rakéta indítás lehetősége nélkül. Minden más szempontból megegyezett a B-vel.
Azert hagytam ki, mert csak kevés ideig gyártották és mert csak az orosz tankönyv adatait vettem figyelembe. Azért döntöttem így mert az 1 féle tudás. Tehát ha hibázott pl a DM33-nál akkor ugyanazt a hibát követte el az M827-nél meg a DM3-nál is. Ez így sokkal összehasonlíthatóbb mintha mindenhonnan összeollózott adatok lennének. Ha van DM23-ra is ebben a könyvben adat akkor nem zarkózok el tőle.egyébként szerencsétlen DM13-al mi lett?
Nem voltam elég specifikus, engem az érdekelt volna, hogy az adott alváltozatból kb. mennyi volt.
Mert azért lássuk be, egy T-64A az nem BV - vagy volt-e BM nagy számban - és egy T-72A sem T-72B, stb.
Csak az arányok kedvéért, 1985 végén a 46 ezer Uráltól keletre állomásozó harckocsiból...Illetve van még egy 1985-ös amcsi jelentés, itt a lokáció tán érdekesebb...
![]()
Én amúgy elolvasnám.Az egy sok-sok oldalas HTKA méretű könyv lenne, amit a végén senki sem olvasna el.
![]()
Na, ja, csak az "Uráltól keletre" takarja még a harmadik lépcsőt is.Csak az arányok kedvéért, 1985 végén a 46 ezer Uráltól keletre állomásozó harckocsiból...
- 2 ezer VSz T-34-es
- 22 ezer T-54/55-ös, felük VSz, felük szovjet! Szóval az összes harckocsi fele T-54/55!!!
- kevesebb mint ezer VSz T-72-es. 2.5x annyi a T-34-es a VSz-ben mint a T-72-es.
Én amúgy elolvasnám.
Ha a HTÖ letöltése elérte a több ezres számot, akkor ez is elérné.
Sőt, urambocsá, videó sorozatot is lehet belőle csinálni.
Na, ja, csak az "Uráltól keletre" takarja még a harmadik lépcsőt is.
Ebből az jön ki, hogy az első lépcsősben csak T-64/72/80 csúcsváltozatok voltak a szovjeteknek és VSz kicsiknél néhány ezer T-54/55.
A T-62-őt amúgy miért nem adtak el VSz államokba egyet sem?
Bulgária rendszeresítette a típust, 1970 és 1974 között 250 darabot vettek belőle.
A nyolcvanas években a szovjetektől szereztek be valamennyi alkatrésznek való darabot is, ezek egy részéből készült a hírhedt T-34-62, ami a neten terjedő legendáriummal ellentétben nem harckocsi volt, hanem bunkerként beásták őket.
![]()
![]()
A Krali Marko védelmi rendszerben voltak, a mai napig is vannak, egyéb érdekességek is.
![]()
![]()
![]()
Én amúgy elolvasnám.
Ha a HTÖ letöltése elérte a több ezres számot, akkor ez is elérné.
Sőt, urambocsá, videó sorozatot is lehet belőle csinálni.
Na, ja, csak az "Uráltól keletre" takarja még a harmadik lépcsőt is.
Ebből az jön ki, hogy az első lépcsősben csak T-64/72/80 csúcsváltozatok voltak a szovjeteknek és VSz kicsiknél néhány ezer T-54/55.
A T-62-őt amúgy miért nem adtak el VSz államokba egyet sem?
Kerekítési hiba, nem számít a nagy összképben.@papi korábban pontosított, hogy a Bulgárok vettek, amiből amúgy 82db-ról 85 végén az amcsik is tudtak:
![]()
Megvehető lett volna, legalábbis még nem olvastam ellenkezőjét Bulgária meg is vette. De a 105ös heat ellen nem volt elégséges a páncélja, és a kivetőrendszer miatt alacsony volt a tűzgyorsasága, és jöval drágább volt, mint az 55ös, miközben, az 55ös lövege is overkill volt mindennel szemben ami nyugati, így nem érte meg.A T-62-őt amúgy miért nem adtak el VSz államokba egyet sem?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..