"A kultúrának fájni kell, mert különben csak szórakozás." 

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A nagy öreg lmbtq+ -os író.Franz Kafka átváltozás című novellája jut erről az eszembe!
Vissza lehet nézni nagyon sokáig "kelepisti" hozzászólásait, nem hiszem, hogy volt nagy 'k' betűs valaha is itt a fórumon.Mert szerintem nagy K-val volt fent az igazi. Most meg egy szar troll a nevével ékeskedik.
Nyílvánosan is megkövetlek. Ma tanácsoltam el egy gyakornokot az első nap. Miután megmutattam neki, mit csinálunk, elküldtem volna, hogy segítsen hatóanyagokat kimérni. Mire közölte, hogy nem azért ment egyetemre, hogy melós munkát végezzen.Nyilván nem akartam neki fizetni, csak ostorozni akartam... Kívánok hasonló gyakornokokat. Akik meg se kérdezik mi a téma, meg ilyesmi... csak egyből pénzpénzpénz az mennyi mennyipénz? Az ilyen alak ment infóra mert azt hallotta abban nagy pénz
Mi ez a faszság? Nem túl rég fejtettem ki, hogy az oktató többsége saját céggel tolja a mérnök szakértést versenypiacon. Legalábbis ahol én voltam.Na, a csuda egyetemek jobb gyakornokokat izzadnnak ki ha töb lenne az egyetemi oktató fizetés? Nem, mert az oktatók se doglzotak egy kurva napot se életükben... ezért nem tudják az interjúra se felkészíteni a diákokat.
Évmilliós viszonylatban a dinoszaurusz fossziliákon át láthatjuk, hogy sok minden megmaradhat.Körülbelül, úgy félmillió év múlva a tudósok arról fognak vitatkozni, létezett-e előttük már egy, két, három fejlett földi civilizáció. Vajon találnak valamit utánunk?
Tapasztalatnak nevezik. Valamint az egyetemi oktatókhoz lehet, hogy (már?) odamennek a munkák, nem ők házalnak munkákért, ezért nem tudják esetleg a diákot megtanítani az interjúzásra.Mi ez a faszság? Nem túl rég fejtettem ki, hogy az oktató többsége saját céggel tolja a mérnök szakértést versenypiacon. Legalábbis ahol én voltam.
Mióta egy szaktanár feladata az interjúztatásra felkészítés...?Tapasztalatnak nevezik. Valamint az egyetemi oktatókhoz lehet, hogy (már?) odamennek a munkák, nem ők házalnak munkákért, ezért nem tudják esetleg a diákot megtanítani az interjúzásra.
Akkor kinek a dolga, az óvónénié? Vagy a szaktanár lehet, hogy azért nem tud mégse felkészíteni egy interjúra se, mert maga se interjúzott soha?Mióta egy szaktanár feladata az interjúztatásra felkészítés...?
Köszönöm az nyilvános, és őszinte nyilatkozatot a világ szomorú helyzetéről.Nyílvánosan is megkövetlek. Ma tanácsoltam el egy gyakornokot az első nap. Miután megmutattam neki, mit csinálunk, elküldtem volna, hogy segítsen hatóanyagokat kimérni. Mire közölte, hogy nem azért ment egyetemre, hogy melós munkát végezzen.
Nem hittem el, hogy van ilyen, amit leírsz, de van. Szóval elnézést.
![]()
Több mint ezer éve volt utoljára olyan csillagászati esemény, amely idén június második felében bekövetkezik
Június 17–28. között a Naprendszer összes bolygója látható lesz a hajnali égbolton egymás után sorakozva. A ritka együttállásra legutóbb több mint ezer éve került sor.szegeder.hu
@milagro ehhez van valami kommentárod esetleg? Örülnék, ha megosztanád velünk, ha van. Köszönöm!
Sorbarendeződés!
Ez kb. akkora faszság, mintha szemére rónád a tesitanárnak, hogy nem tanít meg fogalmazást írni.Akkor kinek a dolga, az óvónénié? Vagy a szaktanár lehet, hogy azért nem tud mégse felkészíteni egy interjúra se, mert maga se interjúzott soha?
Mindig a kifogások, me a picsogás. Ez megy. Ez a magyar (felső)oktatás. Innen lehet tanulni a tehetetlenséget.
Nekünk amúgy szaktanárok tartottak felkészítést (tudományos) cikk írásból és elemzésből, előadásból nyilvánosság előtt. Kellett is előadásokat tartanunk egymás előtt, és szétszedtek az oktatók, ha hadartunk, ha rossz testtartásunk volt, ha rossz volt a diasor, stb... Pedig nem is versenyszférába lett volna ez, hanem akadémiára. Ha pl. a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen nincs aki az iparban érvényelüésre felkészítse a diákokat, az nagyon szomorú. (És sok más egyetemen nincs)
Árul már el, hogy a kb. 40 féle szaktanár közül miért pont EGYNEK lenne feladata erre felkészíteni?
Abban a világban ahol korlátlanul hozzáférhető Net és tudás van?
Mert vannak iszonyatosan komplikált dolgok, amit egyedül nem tud sok ember megtanulni, de segítséggel igen.Ez is egy jó érv az iskola rendszer ellen, és, hogy miért nem kellenek a tanárok
Mondjuk én nem osztom, de....
És Előadástan Szaktanár tartotta azokat az órákat, ugye?Ez kb. akkora faszság, mintha szemére rónád a tesitanárnak, hogy nem tanít meg fogalmazást írni.
Árul már el, hogy a kb. 40 féle szaktanár közül miért pont EGYNEK lenne feladata erre felkészíteni?
És melyik legyen a 40-ből? Miért pont az?
Abban a világban ahol korlátlanul hozzáférhető Net és tudás van?
Ez nem kifogás picsogás te nagyon te.
Ha a kinematika-dinamika órán a tanárom erről kezd el parolázni, pisognék is.
Amúgy az Áramlástan szakirányon 4 olyan kötelező tantárgy volt, ahol előadást kellett tartani a végén.
Csan annak Önálló feladat 1-2-3 volt a neve és az áramlástani mérések volt, aholo még egy ilyen volt.
Ezt a mondatot nem is értem.És Előadástan Szaktanár tartotta azokat az órákat, ugye?
Olyan tartotta. Stépán Gábort ember nem nevezte még rossz tanárnak.Tudod ha a kinematika-dinamika órát olyan tartaná, aki tud is előadni, az is sokat tudna amúgy segíteni...
Vicces toporzékolásod annak fényében, hogy az átlagszülő fejben hol tart ma és mennyire nincs tanár.Nem anya dolga, nem apa dolga, nem az iskola dolga, hanem a youtube dolga. Majd te fogod az ifjúságot az álláskeresés rejtelmeire felkészíteni pl?
Erőteljesen OFF.
Hány éves vagy? Ha túl fiatal, akkor érdeklődj azoktól, akik már 1990 előtt felnőttek voltak. Párttitkárok, igazgatók, osztályvezetők, tanácselnökök (tisztelet a kivételeknek, mert valóban voltak tisztességesek is) ha nem is az első éjszaka jogát, de a csinosabb beosztottaikat bizony felhasználták szexuális célokra.
A pártüdülőkben, vadászházakban is voltak forró mulatságok.
ON
Amióta világ van ez így megy és jó eséllyel fog is, ideológiától függetlenül.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..