1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Harckocsik harctéri alkalmazása

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - ehnaton által indítva @ 2014. február 21..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azok elég nagy cellák nem elképzelhetetlen,hogy képes egy töltet megsemmisíteni a leváló orr részt meg a fő penetrátort.
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az is érdekes egyébként,hogy nem kell megsemmisítenie a töltetnek a bejövő lövedéket elég ha csak kibillenti* amihez nem kell telibe találni tehát koncentrálni sem kell annyira a repeszeket.

  *Ha az ellen töltetnek 1-2 fokot sikerül kitérítenie a lövedéket abból soha nem lesz átütés.
   
 3. jOkA

  jOkA Member

  Utána meg jön a többi lövés ami ellen meg már nem lesz töltet. Nagyon sokat kell felszerelni, hogy ténylegesen működjön. ATGM-nél még működhet mert ott nem töltik után olyan hamar, de egy harckocsi sorozni fogja a másikat amíg ki nem másznak a harkocsizók vagy ki nem gyullad a harckocsi. Nehéz ügy az biztos.
   
  endre likes this.
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Persze de azt ne felejtsd el,hogy te is visszalőhetsz+ott van még a saját páncélod meg vissza is húzódhatsz.
   
  fip7 and endre like this.
 5. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  "Persze de azt ne felejtsd el, hogy te is visszalöhetsz..."
   
  jOkA likes this.
 6. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ahova a kinaiak ezeketa könnyű tankokat szánják,a nehéz 60+tonnások eleve bajban vannak.Átszegdelt terep,kis harcérintkezési távolságok.Közelröl,pláne oldalrol a 105ős is elég.Az iraki sivatagi sikságon persze esélytelenek lennének.de a dél-kinai hegyvidéken van sanszuk.És a lőszerben még mindig van tartalék.Nem hülék a sárgák
   
 7. jOkA

  jOkA Member

  Gindol
  Gondoltam, hogy vissza lehet lőni. :D
  Egy találat után még ha nem is volt átütés a tank megrázkódik, hatalmas hanghatással jár lényeg, hogy idő kell ahhoz, hogy vissza lőj és ahhoz, hogy meghátrálj, fedezéket keres. Főleg akkor ha nem is tudod honnan lőnek. II. vh-s harckocsizók beszámolói alapján egy ellenséges harckocsit addig lőttek amíg az ki nem gyulladt vagy fel em robbant.
  Kétlem, hogy ez úgy működik, hogy meglőnek aztán hopp vissza lövök vagy nem is inkább meghátrálok. Mire a pk kiadja az utasítást 1-2 találat még legalább bejön.
  Ebből az a lényeg, hogy akit már lőnek az nagy szarban van... :D
   
 8. jOkA

  jOkA Member

  Kínában is van nem is kicsi sivatag arra is gondolhatnának.
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  A modern hsrckocsik jelzik,hogy honnan jött a találat(különben az aktív védelmi rendszer sem működhetne).
   
 10. jOkA

  jOkA Member

  Igen jelzi. De ne csak arra gondolj, hogy a gép mit jelez ha nem arra is, hogy a legénység hogyan reagál. Emberi tényezőket sosem lehet biztosra venni.
   
 11. jOkA

  jOkA Member


  Legjobb amikor bedobja a gránátot a tank ágyúcsövébe.
  Mennyire fontos a gyalogsági támogatás.
   
  fip7 likes this.
 12. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ott a Type 96 és Type 99 széria. Modom, a módosított Type 59-esek átkerültek a tüzérséghez.
   
  tonyo and jOkA like this.
 13. jOkA

  jOkA Member

  [​IMG]
  105mm-ös DM33 1500m-ről átütötte a T-72M1 tornyát szemből pedig az csak 380mm-t tud. 1984-es teszt. Akkor az M833 480-as átütése mint kés a vajon. Persze ez csak m1-es.
   
 14. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 15. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igen erre van a kikepzes. Ha csak a botokat kelene rantgati meg a jojctik kormanyt tekergetni egy kis muszaki alapismerettel egy hks kevesebb mint egy honap alatt elerne a bevetheto szintet. Szerencsere nem a voroshadsereg wermacht elleni korszakot eljuk
   
  fishbed and tonyo like this.
 16. ghostface

  ghostface Well-Known Member

 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 18. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Én amire következtettek,tippelek. A megmaradt T-72 es szökevényeket fogják valamilyen részben modernizálni/felújítani. Lehetőség szerint itthon. A lengyelek (elég esélyesek pt - vonallal) vagy csehek által. Egyrészt a későbbiekben jól el lehet adni mint PR fogás/reklám (had ipar) Másrészt egy itthoni modernizáció 30-40 milliárdból azért másfelé is jutna (belpol) Egy "új" beszerzésnél ezt nem nagyon lehet megcsinálni. Vagyis meg lehet. De lizingnél már jóval körülményesebb a zsebpénz. Magyarán minden a "hazai" felújítás/modernizálás mellet szól. (PR,politika,haszon) Tömören ennyi.
   
  szpg9 likes this.
 19. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Kelleni kell nekünk harckocsi, de a mi T-72-eseinkre fölösleges költeni. Ha T-72A/B-nk lenne akkor okés, de nagyrészt "majom" verzióink vannak.
   
  tonyo likes this.
 20. honved

  honved Well-Known Member

  Hát újat nehéz lesz venni, használt, meg európai és NATO országbeli, nem nagyon van. Vagy felújítunk, vagy ázsiai beszerzés. ( Dél Korea ) Politikai okokból orosz felejtős, amerikait hasonló okokból szintén nem hinném hogy beszerzünk. Persze ha van pénzünk, akkor bármelyik gyártó beindítja a gyártást, ha kellő a megrendelt mennyiség. Na ez a legvégső opció, szerintem. Passz.
   
  tonyo likes this.

Ezen oldal megosztása