Az én tizen-akárhány évnyi fórumozásom alatt épp azt vettem észre, hogy a katonai fórumokon tevékenykedők nagyon jelentős hányada a Wehrmachtot és W-SS-t félisteni magasságokba emeli. Ismerjük a teutón istenemberek legendáját, melyekben a Tiger minimum 50 T-34-est lő ki karcolás nélkül, mert a krupp stahl elpusztíthatatlan, és minden német katona 10 orosszal ér fel...
Ensign Expendable itt-ott valóban kozmetikázott dolgokat, és sajnos tudni kell hogy mit, és hol hogy ezt kiszűrjük - de azon kívül rengeteg hasznos információt oszt meg, ami amúgy nem, vagy csak nagyon nehezen elérhető oroszul nem tudó ember számára.
Azt az állítás, hogy az oroszok mindent kozmetikáztak meg elhazudtak egyszerűen nem igaz. A levéltári adatokat nagyon is pontosan vezették, és egyre nagyobb számban jelennek meg ezek az iratok az interneten a pamyat-naroda-n. Ezen felül a német iratokat is megőrizték, és a Bundesarchiv segítségével publikálják is őket az interneten ingyen és bérmentve. Ha nekem nem hiszed el, nézz utána - komoly történészek is gyakran használják ezeket forrásként, Magyarországon pl Számvéber Norbert, vagy Ungváry Krisztián.
Память народа – Министерство обороны РФ и Корпорация ЭЛАР представляют крупнейший в мире Интернет-портал подлинных документов о Второй мировой 1939-1945 и Великой Отечественной войне 1941-1945.
www.pamyat-naroda.ru
www.germandocsinrussia.org
Egyeseknek fáj, hogy a teutón technika nem mindig volt a legjobb, és ezért csaponganak és lepropagandistáznak mindenkit akik velük nem ért egyet. Nem új keletű dolog.
Ha wet stowage-el volt felszerelve a jármű elnevezésében azt a jelezték is
(W)-vel.
http://www.theshermantank.com/category/wet-storage/
A brit Shermanek meg sajnos nem kapták meg azokat a biztonsági javításokat/változtatásokat, amiket az amerikaiak megkaptak.
A fentebb linkelt cikkből: