A háború végén járunk egy elit egység elit alegységében.Ezen kívül ezek az újoncok köszönik szépen nagyon is jól lőttek harc közben,innentől kezdve miről is beszélsz?Azért mer egy újonc,harci tapasztalat nélküli alegység első harcérintkezését kicsit elsieti,még jol ki lehet képezve.Kasserin hágonál a különben kiképzet ésjol felszerelt amcsikat a harcedzett németek röviden-szarráverték.
Még1x,73ban elsőre ugyanigy szarrálötték a különben jol kiképzett IDF hk-zókat az arab IPTRes egységek.
Szirek eleve minden harcászati szabájt felrugva belegyalogoltak egy helyzetbe.Hatott rájuk is rendesen a meglepetés ereje.Szerintem az adott helyzetben a szir pk,miután balfaxul belegyalogolt a csabdába,jol reagált-kivonta az egységét a tűzzsákbol és füstel fedezte a visszavonulást,hogy ne legyen további vesztesége.
Hegyi terepen még lerohanni se tudja a pct-ket.Épeszű feltételezés,hogy a dzsipre szerelt TOW inditó a tüzelés után azonnal tüzelőállást vált.Hova lójön?Nincs akkora tűzereje,hogy lefogja a teljes pct egységet.Ha az egyik irányba összpontosit,a másik iránybol szétlövik közben.Logikusan cselekedett,nem tetézte a hibáját-visszavonult,és mentette a menthetőt.
Leírtam,de leírom újra:a parancsnoki munkát kérem számon nem a vegrehajtást.
Próbálod magyarázni a bizonyítvány tapasztalatlansággal,stresszel, mindennel, épp csak nem látod a fától az erdőt: a hiányosság nem harc közben volt hanem harc előtt.Vagy ki ne találd nekem,hogy egy napok óta egyhelyben álló védelemre berendezkedett alegységben senkinek nem jutott eszébe az,hogy mi van akkor ha az úton libasorban jönnek a harckocsik...
A szírek meg hozták azt amit úgy általában az arabok szoktak hozni a modern háborúkban.