T
Törölt tag 1945
Guest
A fő páncéltörő lőszered az, amit málháztak, és általában azt málházzák, amit a szabályzat ír.
1971-ben például...
T-54
T-55
PT-76B
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A fő páncéltörő lőszered az, amit málháztak, és általában azt málházzák, amit a szabályzat ír.
Aha... akkor mondj egy nyugati típust ami képes volt akkoriban ugyanerre. (a Conquerort leszámítva). A T-55 parancsnokának egy gombot kellett csak megnyomnia, és a torony maximális sebességgel ráfordult a megirányzott célra. Innentől kezdve a parancsnok más célokat kereshetett, miközben az irányzó a cél leküzdésével foglalkozott. Ez pontosan ugyanaz a képesség amit a Leo-1 megkapott 20 évvel később.Az amit a T-55 tudott az nem hunter killer képesség,vagy ha igen akkor a Trabanton is volt légkondi meg a Gripen is képes szupercirkálásra .
Hát ja... Ez is inkább a néphadsereg nyomorúságos állapotát mutatta... 71-ben a szovjeteknél már rég leváltotta az ósdi BR-412-t a 3UBM6, 1 év múlva meg szolgálatba állt a 3UBM8... Nálunk még APBC, ott meg APFSDS...1971-ben például...
T-54
És ez sok helyen így volt. Tehát a csodálatosan begyakorolt dolgok és szokások sem az éles lőszerrel voltak.Második videó.
A francia hk-k először APFSDS lőszert Irakban lőttek.
Soha előtte. Létezett ,de még csak nem is gyakorlatoztak vele.
Bizony. Ez az a távolság. ahol elkezdhet az ember ideális körülmények közötti gyúrni az 50% körüli egy lövéses találatra.....első videó 3.10-nél.
"Tudtuk hogy 1500tól sebezhetőek vagyunk.
1700on állunk meg és nyitottunk tüzet."
91-ben.
Semmi 2km meg 5 stb...
1700 méter.
Igen. Ugyanis nem a kumulatív volt a fő páncéltörő lőszer, legalábbis a Leopardnál. Két oknál fogva:
1, kezdősebessége jóval alacsonyabb, így nagy távolságra, különösen mozgó célra lőni sokkal nehezebb. Akkor most gondolj bele, ha a németek szerint a Leopard 1500m-ről 57% eséllyel találja el a célt űrméret alattival, akkor milyen eredményt érhet el a kumulatívval. 20%? 30%?
2, a kumulatív töltet a páncélzat átütése után általában kisebb rombolást végez mint más típusú páncéltörő lövedékek. Szerencsés esetben az eltalált harckocsi akár teljesen harcképes is marad.Szíriában is volt olyan eset, hogy egy T-55 TOW találatot kapott a torony oldalán, a kumulatív sugár annyira volt képes csak, hogy megsebesítse a parancsnokot és tönkretegye a rádiót. A harckocsi saját lábon tért vissza, kis javítás után újra harcba küldték.
+ jó hogy felhoztad a Leopard-1A4 "hunter-killer" képességét... Csak szólok, egyszerűbb formában ezt már a T-54 is tudta! Igen, az 50-es években!
Tezszik vagy sem, a T-62 igen komoly fölényben lett volna a Leoparddal szemben. Különösen nagyobb távolságból. Nem véltlenül nem tartották ellenfélnek a szovjetek sem, ugyanakkor az amerikai M-60A1-et (a 60-as évek legjobb harkcocsija) nagyon komolyan vették.
Én mindig hatásos lőtávolságként gondoltam rá, nem maximálisként.És ez sok helyen így volt. Tehát a csodálatosan begyakorolt dolgok és szokások sem az éles lőszerrel voltak.
Bizony. Ez az a távolság. ahol elkezdhet az ember ideális körülmények közötti gyúrni az 50% körüli egy lövéses találatra.
Erős a gyanúm, hogy egyesek a "2km feletti tüzelésre incs lehetőség Európában általában" részt összekeverték azzal, hogy hol van értelme tüzelni...
Mert akkor hova a f*szba erőlködtek a 2km feletti ATGM-ekkel. Értem én, hogy van heli is, the Strum és Konkursz és TOW járműveken az micsoda?
.. Ennyire volt "istenkirályság" az A4, meg az EMES-12 tűzvezető rendszere...
Ez úgy nem igaz, ahogy van. Az AMX-30-nál és az M60-nál és mindenhol a legvédettebb lövegpajzsot is megnézte.egyébként azért @fip írása alapján azért a T62 védettsége kapcsán is vannak ám bennem kérdések....
az csak az egyik, hogy vajon az orosz tankok torony védettségét, miért a torony alsó részén a legvédettebb helyen számolta, míg a nyugati tankok esetén a torony felső részén lévő jóval vékonyabb páncéllal számolt...
Nos, egy VÖLGYBEN, ahol adott irányból jöttek és, ha jól értem még össze is tömörödtek + arabok az mire referencia?másrészt a könnyek völgye - ahol az izraeliek messze nem az akkor legkorszerűbb nyugati eszközökkel harcoltak - kb. jól bizonyította, hogy a nyugati hk-k tűzvezető rendszere/lövegminősége lehetővé tette elég nagy távolságból is a cél leküzdést
Ez úgy nem igaz, ahogy van. Az AMX-30-nál és az M60-nál és mindenhol a legvédettebb lövegpajzsot is megnézte.
Én ez alapján sokkolódtam, mert szemből egy viszonylag szűk részen az AMX30 nem annyira vérszegény, mint gondoltam. Eddig és a Leo1A2 alá lőttem be.
Hát nem. A Leo1 még annál is szarabb...
Nos, egy VÖLGYBEN, ahol adott irányból jöttek és, ha jól értem még össze is tömörödtek + arabok az mire referencia?
Azt már inkább referencia, amikor az ATGM-ek elpicsázták az IDF-et...
Ó igen, a nagy Aberdeen-i teszt amire egy bizonyos réteg mindig hivatkozik. A légszűrő alkalmatlan az adott motor számára;"a légtisztító berendezés alkalmatlan az adott motor számára. Tulajdonképpen ez okozta a motor vesztét, hiszen a port majdnem teljesen átengedte.... Az USA-ban gyártott szűrőkhöz mérten 100-ad annyi hatékonysággal dolgoztak."
miért gondoljuk, hogy mással nem így volt?
Szerintem meg nézd meg újra....nekem bizony nagyon úgy tűnik, hogy minden esetben a behúzott lila vonalnál számolta ki a védettséget
nézzük pl. az M60-at:
Tényleges: 45 mm CST Átirat: 131 mm RHA
nézd meg, a rajzon hol volt 45mm-es a páncélja
Az M60-s harckocsinál az elemzés több szempontból kiegészítésre szorul, elsősorban a torony páncélzatával kapcsolatban. A harckocsi tornya öntött szerkezetű és bonyolult geometriájú.
Ha ilyeneket ásol elő, akkor én magam adom hozzá a lapátot.
...Tudtam én, hogy el van ez rakva valahol a vinyón...