Ha egyel több Szu-57es lenne, na azon meglepődnék. Meg azon is ha a vadi új tankokba rendesen kiképzett személyzet lenne.Meg egy Klingonról is....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha egyel több Szu-57es lenne, na azon meglepődnék. Meg azon is ha a vadi új tankokba rendesen kiképzett személyzet lenne.Meg egy Klingonról is....
De igen, ha a raptort minden támogatás nélkül dobják be képzetlen pilótával bvr fegyverzet nélkül, miközben a 21est a teljes lazur rendszer támogatásával küldik harcba, ilyen esetben abszurd esetben még az is lehet, hogy az F-22 nem is veszi észre, hogy lőttek rá.A személyzeten sok minden múlik, de ettől még az eszközöknek vannak képességeik.
Hiába jól képzet egy MIG-21-es pilótája, nem lesz ellenfele egy F-22 Raptornak.
De igen, ha a raptort minden támogatás nélkül dobják be képzetlen pilótával bvr fegyverzet nélkül, miközben a 21est a teljes lazur rendszer támogatásával küldik harcba, ilyen esetben abszurd esetben még az is lehet, hogy az F-22 nem is veszi észre, hogy lőttek rá.
Nyilván ez nagyon durván extrém példa.
Nem tudom, hogy az F-22es képes-e érzékelni az infrafejes rakéta indítást, azt viszont igen, hogy minden támogatás nélkül a lazur igenis képes célra vezetni a mig 21est, és elvben akár radarkapcsolás nélkül is tud indítani.Mert a lazur nem vezet rá arra mit nem lát, és az F-22-nek van rakétaindítás figyelmeztetője.
Persze hogy fontosak, egy F-22es 1v1ben mindig jobb lesz, mint kvázi bármi, amit ma ellene emelni tudnak.De igen is fontosak a vas képességei.
Fontos az, hogy mennyire véd, mit tud kilőni, mit lát maga körül stb....
Hanem ennek a kihagyásával.Persze számít a kiképzetség, és számít a mögöttes rendszer is.
Nem tudom, hogy az F-22es képes-e érzékelni az infrafejes rakéta indítást, azt viszont igen, hogy minden támogatás nélkül a lazur igenis képes célra vezetni a mig 21est, és elvben akár radarkapcsolás nélkül is tud indítani.
Meg lettem szummonálva. Nem értem méDe igen, ha a raptort minden támogatás nélkül dobják be képzetlen pilótával bvr fegyverzet nélkül, miközben a 21est a teljes lazur rendszer támogatásával küldik harcba, ilyen esetben abszurd esetben még az is lehet, hogy az F-22 nem is veszi észre, hogy lőttek rá.
Nyilván ez nagyon durván extrém példa.
Vagy harckocsik esetén fenn állni a dombon, és teázni a harckocsiban szitu esetén még egy T-34 is képes azt megsemmisíteni. Csak ettől nem lesz jobb cucc.
Avagy még mindig azt kéne látni, hogy egy adott harceszköznek milyen előnyei és hátrányai vannak, és az alapján kidolgozni a harceljárásait.
Hogy teljes legyen a kép és haderőnemzavar, meg @SirHiggins miatt:
A csatacirkáló mint koncepció működik?
-Igen
Több megoldás is van a koncepcióra?
-Mi az hogy: A von der Tann és a Lion teljesen más filozófia szerint épült.
Most vegyük a brit filozófiát:
Lehet egy csatacirkálót jól használni: lásd falkland szigeteki csata, és rosszul, lásd Jütland.
De ez semmit nem mond az eszközről
Mert Őfelsége Hadihajóit hoztam példánakMeg lettem szummonálva. Nem értem mé
asse tom mi az a lazúr (max a térdemen)
De azok a radarok látják, csak a felderítési távolság minimális, és az F-22est elvben sose fogják úgy bevetni, hogy nincs mögötte a rendszer, ami miatt ez a minimális távolság nem elég. De ugye ez végtelenül szélsőséges példa.Ezzel nem akarok offolni, de a Lazur a felderítő radarok alapján vezet célra
Á értem.Mert Őfelsége Hadihajóit hoztam példának
De azok a radarok látják, csak a felderítési távolság minimális, és az F-22est elvben sose fogják úgy bevetni, hogy nincs mögötte a rendszer, ami miatt ez a minimális távolság nem elég. De ugye ez végtelenül szélsőséges példa.
Na mit látunk megint a videón?
Csak a szokásosa, egy harckocsi egyszem magában háborúzik. Csak, hogy értsük, ha a harckocsiról egy városban pár száz méterre leszakítod a gyalogságot az onnantól olyan mintha ott sem lenne a gyalogság.Végig néztem. Mit látunk?
Csak a szokásosa, egy harckocsi egyszem magában háborúzik. Csak, hogy értsük, ha a harckocsiról egy városban pár száz méterre leszakítod a gyalogságot az onnantól olyan mintha ott sem lenne a gyalogság.
Az a harckocsi nem 10-ek közlekedik, nincs az a lövész raj vagy szakasz ami képes tartani a tempót azzal a harckocsival.Jah jó, hát ezt én se nagyon értem. Bár lehet a gyalogság a törmelékek között mozog, azért nem látszik.
Nekem ami feltűnt, hogy az ERA zsákok leszakadtak előlről. Gondolom neki ment valaminek.
"Tojástartó" van bennük nem ERA.
Ott a kiszakadt zsák, mutasd meg, hogy hol az ERA lap benne? Meg ha az tényleg ERA akkor a világ legbalfaszabb ERA-ja. Hány mm vastag acéllemez választja el egymástól az ERA robbanótesteket a harckocsik teknő frontpáncélján, hogyha az egyik elműködik akkor ne robbantsa be a melletelévőt? 20mm? Itt meg van összesen 2 ponyva? Ha ez ERA akkor egy rakéta felrobbantja az össze zsákot a harckocsi oldalán, pontosabban az egymás melletti zsákok töltetei szép sorban berobbantják egymást dominószerűen. No meg, ha a törmelék tépi le akkor akárcsak egy RPG-7 robbanás mit csinálna a szomszédos zsákokkal?Ne legyél már megint hüle....
Az a műanyag távtartó XD
Az egész minimális repeszeléshez, könnyű súlyhoz és gyors telepíthetőséghez van kialakítva.
Ott a kiszakadt zsák, mutasd meg, hogy hol az ERA lap benne? Meg ha az tényleg ERA akkor a világ legbalfaszabb ERA-ja. Hány mm vastag acéllemez választja el egymástól az ERA robbanótesteket a harckocsik teknő frontpáncélján, hogyha az egyik elműködik akkor ne robbantsa be a melletelévőt? 20mm? Itt meg van összesen 2 ponyva? Ha ez ERA akkor egy rakéta felrobbantja az össze zsákot a harckocsi oldalán, pontosabban az egymás melletti zsákok töltetei szép sorban berobbantják egymást dominószerűen. No meg, ha a törmelék tépi le akkor akárcsak egy RPG-7 robbanás mit csinálna a szomszédos zsákokkal?
Az a harckocsi nem 10-ek közlekedik, nincs az a lövész raj vagy szakasz ami képes tartani a tempót azzal a harckocsival.
Ponyvából készült zsákokról beszélünk, amiket hevederekkel rögzítenek a kötényre, persze hogy szakadnak le róla.
"Tojástartó" van bennük nem ERA.
Amellett engem érdekel a technikai része, mert ha ez a megoldás műxik, akkor már a tankok esetében (is) kritikus súly/hatékonyság mutatója sokkal jobb, mint egy acéllemezes --sokkal nagyobb tömegű-- hasonló megoldásnak, akkor a toronynál is lehetnek ennek az alkalmazásnak előnyei.
Lehetnek? Mennyire hatékony?
.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..