Az a 300 db mire is elég? Mennyi katonai szövetség van a világon a NATO-n kívül?
Nagyon jól elvitatkoztok egymással, érdekes olvasni őket, de néha túlzásba viszitek. "Az én apukám erősebb" szindróma. Én nekem a mai napig a sima T-62 harckocsi a kedvencem, nem azért mert a legjobb volt, hanem mert egyszerűen tetszik. Pont. Volt egy távirányítósom is. Vitatkozhatnánk, pl. hogy melyik a legjobb F1 autó, de az is alapvetően szimpátia kérdése, ráadásul függ a pályától, pilótától, körülményekről (pl. időjárás), taktikától (üzemanyag felvétel), hogy mennyire sikeresek.
Na, a haditechnikai eszközök is ilyenek. Vannak jobban, rosszabbul sikerültek, tévutak, különböző hátterek, ki, mennyit hajlandó áldozni rájuk. A háborúk azért vannak, hogy leteszteljék őket. Valaki tanul belőle, valaki meg nem. Én még emlékszem arra az időre (1990-es évek), hogy hatalmas viták övezték a harckocsik létjogosultságát. Sokan le is építették, azután kiderült, hogy tévút volt. A harckocsik száma a különböző hadseregekben folyamatosan csökkent, de ugyanolyan "esendőek",mint azelőtt, a társaik, csak ráadásul sokkal drágábbak. Ezért is van belőlük kevesebb, de egy komoly háborúban ugyanúgy pusztulnak, hiába modernebbek. Mennyiség kell belőlük, bármilyen modernek is. Fogyóeszközök. Az ukránoknak lassan elfogynak, csak "drága" könyöradományokból tudják pótolni (ki tudja meddig), az oroszok meg a régi "szarok" helyett modernebbeket gyártanak és nem függenek mástól.
A Leo-2 bármennyire is modern, de nagyon függ a karbantartástól, háttértől és ugyanúgy elpusztítható, mint bármelyik másik. Az, hogy a végén Ukrajnában kötnek ki, nagy a valószínűsége. Sok, vagy kevés fog elpusztulni, mint az orosz "régi szarok"? Majd meglátjuk. Addig marad az autós kártya vita.