És még most is van tankjuk,Konkrétan megsemmisült már kétszer a teljes ukrán páncélos haderő, kb. 1000 tankot vesztettek, miközben ők voltak a védekező fél.
Ennyit azért tegyünk hozzá.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És még most is van tankjuk,Konkrétan megsemmisült már kétszer a teljes ukrán páncélos haderő, kb. 1000 tankot vesztettek, miközben ők voltak a védekező fél.
És még most is van tankjuk,
Már most is az. Igen kapják, de attól m,ég jól sáfárkodnak velük eddig.Mert folyamatosan kapnak. Ahogyan az orosz csapatok is folyamatosan támasztanak fel tankokat.
Szerintem mire befejezik a harcot a II. VH utáni legnagyobb harckocsi temető lesz ez a háború.
Mi a szakmaiság? A gyártó hivatalos adata/a szovjet hadsereg hivatalos tankönyve/a páncélt fejlesztő intézet hivatalos anyaga/lőtéri eredmények vagy bármi más?
Konkrétan megsemmisült már kétszer a teljes ukrán páncélos haderő, kb. 1000 tankot vesztettek, miközben ők voltak a védekező fél.
Nyugatit írtam...
Jól kell gazdálkodni a szar fegyverekkel is. A ruszki ezért is dobta be a T-62M-eket. Javelin célnak jó az is.
Én nem beszéltem 3BM60-ról, max annyit, hogy szinte kizárt, hogy rendszerben legyen az orosz hadseregben.Dudi, azért ott tartunk, hogy utólag gorka is elismerte, hogy az én forrásaim is helyesek. A többi adat értelmezéséről meg már beszéltünk.
Mondjuk nem mintha titeket érdekelt volna pl. a 3BM60 esetén a lőszergyár hivatalos anyaga, de mindegy.
És igen, ezekről vitatkozni szakmaibb, mint kitiltásról picsogni, vagy ukrán mocsárral szennyezni a szaktopikokat. Ugyanis ha visszalapozol itt is, most sem a Leopárd 2 a téma hanem minden más. Én meg úgy érzem, hogy ez a probléma
Én nem beszéltem 3BM60-ról, max annyit, hogy szinte kizárt, hogy rendszerben legyen az orosz hadseregben.
A másik pedig a Leopard 2-vel kapcsolatban pedig az, hogy az AV páncéljából kiindulva meghatároztad a A4 páncélzatát. Kevés dolgot tudunk a sorozatban gyártott Leopard 2 páncéljáról,
Mondjuk nem mintha titeket érdekelt volna pl. a 3BM60 esetén a lőszergyár hivatalos anyaga, de mindegy.
Csak ezt semmivel sem tudjátok bizonyítani, miközben a gyár gyártja.
4-5 éve már exportra is.
Nem figyelsz. Nem azt írtam, hogy nem gyártják, hanem azt, hogy az orosz hadseregnek nincs. Én hoztam bizonyítékot arra, hogy a legmodernebb orosz lőszer a 3BM48 ami rendszebe is van és arra is van bizonyíték, hogy még ma is bőven használnak totálisan elavult 3BM26-ot és 3BM42-t is, sőt ez a kettő biztosan ott van ukrajnában, de a 3BM48 nem biztos, hogy jelen van a hadszíntérn. Nálad a bizonyítás kényszere, hogy hozz legalább közvetett bizonyítékot arra, hogy rendelkezik az orosz haderő 3BM60-al.Csak ezt semmivel sem tudjátok bizonyítani, miközben a gyár gyártja.
4-5 éve már exportra is.
Régen államilag, természetesen csináltak mindent, most meg az UVZ és társai piaci alapon szerveződnek, nem tud fizetni az Orosz Hadsereg, nem is gyártanak nekik csúcslőszert, de Indiának igen.
Kommunizmusból átmentek vadkapitalizmusba, ez a helyzet.
Egyrészt megint politizálsz, másrészt semmilyen forrásod sincs arra, hogy vettek-e vagy nem.
Annyit tudunk, hogy gyártják, meg annyit , hogy e miatt átalakítottak közel 1000 db harckocsit a használatához. (B3, BVM, T-90M)
Gondolom nem poénból vesződtek ezzel, nem?
Azt nem lehet bevetni ami nincs ott.
Hidd el, nagyon várom már a nyugati tankok bemutatkozását a fronton. Én a Challenger 2-nek is örülök, a Leopárdnak is örülnék, ahogyan a Leclercnek meg az M1-nek is. Kíváncsian várom, hogy szerepelnek.
Pontosan. Meg a létező tank jobb a nem létezőnél. Hiába tartom szar tanknak a Leopárd 1-et, a nincs tankhoz képest az is komoly előrelépés. Akár az ukránoknak is. Semmi új nincs a nap alatt, újra kiderült az, hogy a tank az egy fogyó eszköz és nagyon sok kell belőle. A hiánya pedig végzetes.
Tehát akkor még egyszer:
A nyugati és ukrán fél egy év alatt felmorzsolta az orosz páncélosok felét úgy, hogy nyugati páncélos ehhez NEM KELLETT!
Az orosz mennyiségi előnye ezzel nagyrészt eltunik.
De ez nem azért fontos, mert a NATO háborúzni akár, hanem azért, hogy a ruszki ne akarjon tovább.
Ez a szerepe stratégiai szinten a tanknak. A matek. Ebben mindig jók voltak, hamar megértik.
Putyin úgy tűnik nem, ezért kell küldeni jelképes mennyiséget, hogy segítse Putyint.
Igen, a nyugat folytatja a támogatást, nem adja fel a küzdelmet.
Ez így butaság. Az ukránok köszönik szépen nagyon jól eltámadtak harckocsikkal Harkov és Herszeon környékén. De az oroszok sem pőrekocsikkal az élen jutottak el a Krímből Herszonig vagy teremtették meg az összeköttetést a Krím és a szakadár részek közt.Az orosz harckocsik nagyon leszerepeltek a háborúban eddig. Talán az volt a baj, hogy az oroszok is abban a tévhitben tervezték a harckocsikat, hogy a harckocsi a tűzerő, a védettség és a mobilitás harmóniájáról szól. Így ATGM-ekkel és tüzérséggel tömegével lehetett kilőni őket. Bahmutnál meg nem lehet velük támadni, vagyis pont arra nem jók, amiért elsősorban létezik maga a fegyvernem.
Ez így butaság. Az ukránok köszönik szépen nagyon jól eltámadtak harckocsikkal Harkov és Herszeon környékén. De az oroszok sem pőrekocsikkal az élen jutottak el a Krímből Herszonig vagy teremtették meg az összeköttetést a Krím és a szakadár részek közt.
Mit akarsz ezzel mondani?Ilyen ellenfél ellen túl nagy veszteség mellett. És sok helyen a komoly ellenállás leküzdése annyiból állt, hogy addig lőttek tüzérséggel, amíg sík nem lett a terep és odaküldték a gyalogságot.
Az ezer tank honnan jön, csak érdeklődöm?Konkrétan megsemmisült már kétszer a teljes ukrán páncélos haderő, kb. 1000 tankot vesztettek, miközben ők voltak a védekező fél.
Mit akarsz ezzel mondani?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..