Azok nem harckocsi elleni aknák.Az ukránok által használt amcsi RAAM-ban 7 akna van.
Elég jól működik nekik...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azok nem harckocsi elleni aknák.Az ukránok által használt amcsi RAAM-ban 7 akna van.
Elég jól működik nekik...
Ne haragudj már de egyre nagyobb hülyeségeket mondasz!Azok nem harckocsi elleni aknák.
Lehet te írtad csakhogy megtèveszd dudit.Ne haragudj már de egyre nagyobb hülyeségeket mondasz!
Olvass már utána legalább minimálisan annak amiről kommentelsz!
Még segítek is:
Remote Anti-Armor Mine System - Wikipedia
en.wikipedia.org
Annak csúfolják az biztos, de hasonlítsd már össz egy becsületes harckocsi elleni aknával mint pl amilyen az orosz TM-62.Ne haragudj már de egyre nagyobb hülyeségeket mondasz!
Olvass már utána legalább minimálisan annak amiről kommentelsz!
Még segítek is:
Remote Anti-Armor Mine System - Wikipedia
en.wikipedia.org
Ne is törődj vele,de az oroszoknak is van a RAAMhoz hasonló rendszerűk.....Erről beszélünk:
Ha valaki nem értené, hogy ez mekkora, akkor 13cm az ármérője, így van viszonyítási alapunk a TM-62-vel ami ekkora:
Megállítja a tankot? Igen! Több videó is igazolja.Erről beszélünk:
Ha valaki nem értené, hogy ez mekkora, akkor 13cm az ármérője, így van viszonyítási alapunk a TM-62-vel ami ekkora:
A RAAM lövedék leírása elég konkrét és korrekt a abban szócikkben.Lehet te írtad csakhogy megtèveszd dudit.
Amúgy a vikipèdia azèrt nem mindíg pontos.
Sokszor hülyèk irogatják....
Hatásszünet.
Nem. Nem rád gondoltam.
Valld be hogy Te voltál...A RAAM lövedék leírása elég konkrét és korrekt a abban szócikkben.
Még egy érdekesség a videóból:Közvetve kapcsolódik a témához, de ukrajnai háború miatt releváns: "akna-hadviselés" összefoglaló
Sok érdekesség van benne, néhány példa:
- 1 ember 1 óra alatt 4 harckocsi aknát tud letelepíteni átlagosan
- Legalább 4, de inkább 5 méterre kell lerakni a hk. elleni aknákat vagy, egy felrobbanása dominóként beindíthatja az egész mezőt
- Harckocsikra szerelt aknataposó hangerek vagy ekék legalább duplázzák az Abrams üzemanyag-fogyasztását, ezért nem szeretik alkalmzani, csak ha nagyon muszáj. Csak akkor teszik fel "rendes" harckocsira az amcsik, ha az aknamező mögött 4-5 km-en belül van az ellenség - tehát lőni kell amint átérnek az aknamezően. Amúgy specializált aknaszedő (Assoult Breaching Vehicle) harckocsikat használnak. Az akna forgató ekék (amilyen a Wisenthez nekünk is lesz), még a görgőknél is jobban zabálják az üzemanyagot és lassítják a harckocsit.
- Az aknataposó rollerek általában 8-10 robbanás után cserére szorulnak
- Az amerikai "kilivős robbanótöltet" (MICLIC) 8x100 méteres sávot tisztít meg.
Azt a szó cikket nem én írtam, de a lényeg benne van a cikkben: a RAAM lőszer 7 db Anti-tank aknát tartalmaz. Kár volt ezen vitatkozni, mert tény.Valld be hogy Te voltál...
Én nem vagyok benne biztos, hogy megálít egy modern harckocsit.Megállítja a tankot? Igen! Több videó is igazolja.
A küldetés elakad, nem teljesül, tehát működik a cucc.
Ha pedig megállt a járgány akkor már bármi mással is kilőhető vagy csak ott marad roncsként egy aknamező közepén.
Ha lesz valami rendes sorozatvetőnk, abba több és nagyobb akna is belefér majd.
PULS EXTRA pl. 306 mm-es - abba akár "rendes" nagy tányérakna is mehet, bár nem biztos hogy szükséges ekkor aknákat kiszórni.
Nézegess ukrajnai videókat - pláne, ami a vuhledári orosz próbálkozásokat mutatják februárból!Én nem vagyok benne biztos, hogy megálít egy modern harckocsit.
Igen egy BMP-t kb minden is megállít ez tény, de vuhledari harcokról készült videókon ember meg nem mondja, hogy mi robban a harckocsik alatt.Nézegess ukrajnai videókat - pláne, ami a vuhledári orosz próbálkozásokat mutatják februárból!
T-80-asokat és T-72-esekt megállítja, a BMP-ről nem is beszélve...
az látszik, hogy ugyanazon az útvonalon mennek vissza ahonnét jönnek és még is robbannak szóval azt a mezőt már utólag "lőtték mögéjük."Igen egy BMP-t kb minden is megállít ez tény, de vuhledari harcokról készült videókon ember meg nem mondja, hogy mi robban a harckocsik alatt.
Harckocsi aknán nincsenek betiltva!Ez gyakorlatilag kazettás töltet, vehetnénk egyáltalán ilyet? Vonatkozik erre is az a nemzetközi egyezmény, amit mi is aláirtunk? Vagy az csak a légibombákra?
Igazából az sem titott, csak a világ jelentős része önként vállalta, hogy nem használja.Harckocsi aknán nincsenek betiltva!
gyalogság vagyis élőerős elleni taposó aknák tiltottak.
Jól teszik! Szinte lehetetlen küldetés mind felszedni ezeket a háború után...Igazából az sem titott, csak a világ jelentős része önként vállalta, hogy nem használja.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..