[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
652
1 814
93
Látod, neked is van kifogásod, miért nem mennél.... Egyébként neki (az ismerősömnek) is fél éves a kislánya. De, valószínű, hogy azok az ukránok, akikről beszélünk, ha akartak volna, tudtak volna hasonló kifogást keresni, mégsem tették... Egyébként engem is megdöbbentett ez az önfeláldozás a hazáért. Valószínűleg itt már -MO-on- kikopott a valódi közösség érzése, ami ezekből az emberekből még nem. Én sem az ismerősömet, sem téged nem ítéllek meg negatívan amiatt, amit az előbb írtál. Azért a választásuk könnyen lehet élet agy halál közötti... Könnyű a meleg szobából ítéletet mondani úgy, hogy nem minket terhel ennek a választásnak a terhe... Szerintem sok itteni militáns "bekakilna" a harc első zajától....
Ezért kezdtem azzal, hogy magam sem mennék!!! Nem akartam annak a látszatát kelteni, hogy a fotelből “harcolok” ! Te , hoztad úgymond kellemetlen helyzetbe az ismerősödet azzal, hogy a hétvégi meccsek miatt nem menne. De értem amúgy! Ne beszéljük túl! Pár hónapja volt itt egy statisztika betéve, amiben az szerepelt , hogy az Ukránok hány százaléka fogna fegyvert. Sokan leszólták itt őket! Talán 10% -környékét mérték. Én akkor az írtam rá, hogy ez bizony nagyon jó érték!!! Mi magyarok szerintem meg sem közelítenénk ezt! Azt viszont nem tudom megítélni , hogy mennyire húzza őket a szívük, és mennyire a manipulált ösztönzés. Sajnos azt jól tudjuk, hogy minnél kevesebb az iskola, annál könnyebb manipulálni és háborúba küldeni az embereket. Bár nem fegyverekkel, de nálunk is ez folyik! Hightec eszközöket akarunk a seregnek, de agyhalott manipulálható embereket sz országnak.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000
W

Wilson

Guest
Volt Ukrajnának légvédelme, még most is maradt. Taktikai ballisztikus rakétarendszere, stb. Azért ne tegyünk úgy, hogy Ukrajna vadászpuskákkal várta az oroszokat.
Nem adott eddig, de NATO-tagsággal kecsegtette őket, ez elég volt.
Mire gondolsz azok a légvédelmi rendszerek a Szovjetunió idejében gyártott légvédelmi rendszerek voltak amelyeket az ukránok bármennyire is akartak nem tudtak modernizálni, nagyon más védekezni és nagyon más támadni attól még, hogy van taktikai rakétarendszere nem fogja tudni lerohanni Oroszországot v a Krimet.....A bukaresti memorandumban van egy homályos megfogalmazás Ukrajna NATO tagságáról de ennyi ,semmi konkrétum nem volt ez ügyben...
Akkor nem kellett volna nyomniuk a retorikát, hogy hamarosan mennek gumicsónakkal visszafoglalni.
Mivel Ukrajna hivatalosan nem mondott le róla és nem ismerte el a Krím orosz annektálását , szerinted mit kellett volna mondaniuk, hogy nem akarjuk, visszafoglalni, meg akkor is, hogy mindenki tudta azt az ukrán vezetésben, hogy ennek semmi realitása sincs.
 
  • Tetszik
Reactions: gigabiga

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Egy Mariupolban járt olasz újságíró azzal vádolta a Nyugatot, hogy "elveszíti a kapcsolatot a valósággal"
A nyugati média azzal vádolja Oroszországot, hogy "megtámadta" Ukrajnát, és továbbra is az ukrán hadsereg "hősies" harcáról közöl híreket az "agresszor" ellen. Külön figyelmet fordítanak Mariupolnak, ahol már egy hónapja „vitéz védők” verik vissza az orosz hadsereg támadásait, „fikciónak és propagandának” nevezve Moszkva kijelentéseit a lakosságot terrorizáló megrögzött nacionalistákkal kapcsolatban. Azonban minden titok egyszer kiderül.
Egyes külföldi kiadványok tudósítói jártak már Mariupolban, csak éppen amerikai nem volt köztük - Washingtonban attól tartanak, hogy valamelyikük igazat mond, és összeomlik a Nyugat által oly gondosan felépített mítosz Ukrajnáról. A városba látogatók között azonban volt egy személy, aki igazat írt - ez az olasz újságíró, Giorgio Bianchi.
Az olasz beszélgetett a helyiekkel, akik mindent elmeséltek a városban zajló eseményekről, arról, hogy az ukrán nacionalisták hogyan tartották az embereket a pincékben élelem és víz nélkül, emberi pajzsként használva őket, és sok másról is, amit a nyugati sajtó nem közöl a nyilvánossággal.
Az újságíró a látottak és hallottak után felhívást intézett Sergio Mattarella olasz elnökhöz, amelyben kijelentette, hogy a Nyugat elvesztette kapcsolatát a valósággal, demokratikus államként mutatva be a náci Ukrajnát. Szerinte Ukrajna a 2014-es neonáci puccs után szűnt meg demokratikusnak lenni. Vádolta azokat, akik Vlagyimir Putyint "bűnözőnek" nevezik, és bírálta az oroszellenes szankciókat.
Ez egy őrült világ, ahol már elvesztetted a kapcsolatot a valósággal. Baromságokat hangoztatsz, a propaganda eszközeivel harcolsz a tankok és bombák ellen, de Oroszország nem vonul vissza. Nem veszít, hanem nyer (...) Ha Putyin bűnöző, akkor Bush -apa és fia-, Obama, Blair, Clinton, Mattarella bűnözők – mondta Bianchi.
Az újságíró hangsúlyozta, hogy a városban nem "hősi védők" vannak, ahogy a Nyugat bemutatja őket, hanem hétköznapi nácik, akik ugyanazokkal a módszerekkel élnek, mint a nácik a második világháború idején.
Kiürítették a lakásokat, elkergették otthonaikból az embereket, miközben ők maguk maradtak a lakásokban lövöldözni. Ezek neonáci zászlóaljak. Elmentem egykori bázisukra, ahol horogkereszteket láttam, könyveket az "SS-ről", könyveket Mussoliniről.
Szerinte a Nyugat téved, ha azt gondolja, hogy Oroszország „veszít”, ennek az ellenkezője igaz – Oroszország nyerni fog.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113
Az ukrán vezérkar szerint hét orosz támadást vertek vissza

Az ukrán katonai vezérkar közlése szerint hét orosz támadást vertek vissza Donyeck és Luhanszk keleti részében, számolt be az NTV német hírportál. A vezérkar beszámolójában elmondta, az orosz fegyveres erők folytatják teljes körű támadásukat a térségben, eddig azonban valamennyi előrenyomulási kísérletet sikeren állítottak meg, több orosz harckocsit és páncélozott járművet megsemmisítve. Az ukrán katonai vezérkar állításai egyenlőre nem nyertek megerősítést.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113



A brit hírszerzés szerint az orosz erők megpróbálják bekeríteni az ukránokat a Donbasszban. A brit védelmi minisztérium szerint az orosz erők offenzívája Harkivból és Mariupolból indulhat, és megpróbálják bekeríteni az ukrán erőket Donyeck és Luhanszk térségében – írja az UNIAN független ukrán hírügynökség.
Megjegyzik, hogy az észak-ukrajnai orosz állások nagyrészt nem mozdulnak, az ukrán ellentámadások pedig akadályozzák az orosz erők újjászervezésére irányuló orosz kísérleteket.
Korábban a vezérkar arról számolt be, hogy az orosz hadsereg több egységét kivonja Csernobil térségébe, majd pedig Fehéroroszországba, hogy helyreállítsa harcképességüket. Donyeck irányában az orosz erők folytatják az átcsoportosítást, valamint csapásmérő csoportok kiépítését, hogy folytassák a támadást a donyecki és luhanszki területek közigazgatási határainak elérése érdekében.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

„Putyin Ukrajna elleni háborúja miatt eltűnhet Kárpátaljáról a magyar nemzetiség”​

A háború más borzalmain és szenvedésein túl az is előfordulhat, hogy Kárpátaljáról nagyrészt eltűnik az eddig ott élő magyarság. A háború miatt már milliók elmenekültek Ukrajnából, naponta százezrek kelnek útra, hogy a saját maguk és a családtagjaik életét mentsék. Ha az oroszok tovább támadnak, és a harcok Ukrajna nyugati részére is kiterjednek, várható, hogy még többen – köztük a kárpátaljai magyarok is – elhagyják majd az ottani falvakat-városokat. Kárpátalján gyakorlatilag megszűnhet a mintegy 150 ezer fős magyar kisebbség jelenléte – mondta Vasárus Gábor László.
 
K

Kopi2000

Guest
Ezért kezdtem azzal, hogy magam sem mennék!!! Nem akartam annak a látszatát kelteni, hogy a fotelből “harcolok” ! Te , hoztad úgymond kellemetlen helyzetbe az ismerősödet azzal, hogy a hétvégi meccsek miatt nem menne. De értem amúgy! Ne beszéljük túl! Pár hónapja volt itt egy statisztika betéve, amiben az szerepelt , hogy az Ukránok hány százaléka fogna fegyvert. Sokan leszólták itt őket! Talán 10% -környékét mérték. Én akkor az írtam rá, hogy ez bizony nagyon jó érték!!! Mi magyarok szerintem meg sem közelítenénk ezt! Azt viszont nem tudom megítélni , hogy mennyire húzza őket a szívük, és mennyire a manipulált ösztönzés. Sajnos azt jól tudjuk, hogy minnél kevesebb az iskola, annál könnyebb manipulálni és háborúba küldeni az embereket. Bár nem fegyverekkel, de nálunk is ez folyik! Hightec eszközöket akarunk a seregnek, de agyhalott manipulálható embereket sz országnak.
Persze, nem kell túltolni, de szerintem is igaz, amit írsz. Ha valahol 10 %-a harcolna a hadrafogható férfiaknak, az borzasztóan magas arány... Sokan itt begőzölnek (alaptalanul) és arányt tévesztenek. Könnyű, amíg nem a kertben esik le az a fránya bomba...
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson and nani1980

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113
Moszkva szerint katonai célpontokat semmisítettek meg Lvivben

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy szombat délután Lvivben katonai célpontokat semmisítettek meg, a támadáshoz nagy pontosságú cirkálórakétákat vetettek be – írja a Skynews brit hírcsatorna. A Kreml közlése szerint a semlegesített objektumok egy üzemanyagraktár, valamint egy légvédelmi rendszereket, radarállomásokat és tankok irányzékait javító műhely voltak. A védelmi minisztérium hozzátette, a Kijev közelében nagy hatótávolságú rakétákkal támadott célpontok légvédelmi rakétarendszerek voltak, mindezek mellett számos ukrán drónt is megsemmisítettek.

 
W

Wilson

Guest
Orosz hír/kommentár

A Luhanszki Népköztársaság vezetője, Pasecsnik azt mondta, hogy a köztársaság hamarosan népszavazást tarthat az LNR Oroszországhoz való csatlakozásáról.
A Föderációs Tanács már közölte, hogy nem lát nagy akadályt abban, hogy a donyecki és luhanszki népköztársaságok mint szuverén államok népszavazást tartsanak a területükön ebben a kérdésben.


2019-10-20_095102.jpg


A Duma eközben azt mondta, hogy ennek nem most van itt az ideje.

Úgyszólván ez az orosz államalkotó egységek számának bővítésének bejelentése.
Természetesen az intenzív hadműveletek vége előtt a népszavazás kérdése valószínűleg nem kerül megvalósításra. Annál is inkább, amíg a DNR és az LNR fennmaradó területeit fel nem szabadítják az ukrán megszállás alól.

Colonelcassad
 

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
807
2 353
93
Hős Hohol Családapák lábon lövik az orosz hadifoglyokat… (az elején az épp elvérezni készülő katonák vannak, a videó végén lövik meg a “friss” szállítmányt):
(18+)
Hát. Izé.
Szőnyegbombázás?
@Kijev Szelleme
@beta
@Wilson

Reddit-en csinált valaki egy angol fordítást a hallotak alapján.

Forrás


Chrushev

Translation.
Most of the video the cameram is trying to figure out how they are injured. One guy is asked if his leg is broken, he says yes.
One guy in the background is heard yelling "You are an officer, why the fuck are you shelling Kharkiv? Killing civilians?" (so it seems like this is an artillery group.)
Then another guy is yelling "Are there officers?" "Are there officers?"
Then they shoot the officers (presumably) in the legs. Presumably as revenge for giving orders for those under their commands to shell civilians.
Second guy he talks to he asks him his nationality, he says he is Azerbajani and says that he has documents. He asks him why the fuck he came there, he says, it was an order.
EDIT: Since this is a pretty important video from crimes perspective. Ill translate word for word... in a sec in this post below here.
  • <bunch of inaudible talking as he approaches a soldier>
  • Cameraman: Where are (he says "Razvidosi bitch", I am not sure what this means, could be Razvedka, which would be recon unit, that wasnt with these guys when they got captured. He is asking about their location)
  • POW: On the left side
  • Cameraman: Where?
  • POW: As you enter the village on the left side
  • <he takes off the bag>
  • Cameraman: Left, side. Where exactly? <he lets him down> Speak up! Bitch Speak up.
  • <man in the background is asking "Who has relatives in Ukraine?">
  • Cameraman: Where are you from? Tell me.
  • <POW is unresponsive>
  • Cameraman: He lost consciousness.
  • <People in the background are heard asking others their full name, place of birth, address, talking about having so many POWs they have nowhere to keep them, and involving prosecution in starting cases against these guys>
  • Cameraman: Turn him over. <they turn him over>.
  • Cameraman: Legs are shot huh? <someone else replies "yeah">
  • Cameraman: I think he is fucked.
  • <Someone in the background is heard yelling "Because you were fucking up Kharkiv, you are used condoms (Gondon)"
  • <Man in background continues "You are a fucking officer, (implying that he knows whats right and whats wrong) and you were fucking up Kharkiv"
  • <Cameraman approaches another hooded POW and takes off bag>
  • Cameraman: Fucking bitch. Whats your nationality?
  • POW: Azerbaijani. I have documents.
  • Cameraman: Why the fuck did you come here?
  • POW : Those were the orders
  • Cameraman: Fucking orders huh?
  • <Someone in the background is heard saying "You were shooting back">
  • Cameraman: You had a recon regiment here, how many people?
  • POW: On 6th of March when we entered we had 50 people.
  • <men in the background saying something is shot up, I cant make out what they are talking about>
  • <Cameraman walks back and shows his leg and asks "Broken leg? yea?", someone else replies "Broken leg">
  • <Man in background says "Are there officers?" (someone else was talking to an officer earlier, so this must be someone that just entered, maybe a higher ranking officer asking for an update). He continues "Are there officers?">
  • <Someone in the background says "Come here". Then "Stop">
  • <Camera pans to a dude with black shirt and dark pans (this is so that you know at which part in the video we are)>
  • <Someone in the background asks again "Are there officers?"
  • <Soldier walks up to him and says "Hello" and shoots him in the leg>
  • <They proceed to shoot 2 more guys, looks like 3rd guy knew it was coming and kneeled>
  • Voice asks again "Who are officers?"
  • <video ends>
On personal note, them mentioning starting criminal cases against these POWs, yelling at them that they are officers and should know better, plus the absolute hate towards them to the point of shooting them. It seems like these Russians did some heinous shit. No, it doesnt justify shooting them. But UA soldiers here are pissed.
EDIT: Thank you all for all the upvotes and rewards. Following are some more throughs from me regarding the last few seconds of the video.
Since this video has been posted on a ton of subs and even reposted here like 100 times today it made me think a little deeper, as someone who understands Russian culture/language, I think that perhaps when he is asking "Who is an officer?" He is not actually asking for officers. But he is asking a rhetorical question. Sort of "who is a man among you dogs that shot at civilians". In Russian culture a soldier is someone who gave an oath to serve and protect, to follow laws and rules of war etc, someone who has honor above all. So asking "who is an officer" is sort of like saying, who of you are actually a soldier and not a war criminal. This would also explain the man in the background saying "You are an officer, how could you shell Kharkiv?". As in, its a war crime, you know its a war crime, how as a person who gave an oath and as a person who knows the rules of war could you do this?
Just some thoughts that came to mind.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113
De Ukrajnában nem volt semmilyen támadófegyverzet sem, amely veszélyt jelentett volna Oroszországra.Ha pedig azt mondod, hogy ez csak idő kérdése volt , az meg ugye nem tény hanem feltételezés, amiből az következik, hogy Oroszország egy feltételezés alapján indította el az inváziót, ezek után pedig mindenki döntse el maga , hogy egy feltételezés mennyire indokol egy ilyen pusztító háborút.
Ami pedig azt a kijelentésedett illeti, hogy Ukrajna egy két éven belül úgyis megtámadta volna Oroszországot szintén feltételezés és amit szerintem semmi sem támaszt alá.Szerinted hogyan tud Ukrajna egy-két év alatt olyan haderőt felállítani amely a siker bármilyen eséllyével képes megtámadni Oroszországot, arról nem is beszélve ,hogy az orosz védelmi stratégiában ott van feketén-fehéren hogy simán használni fogják ilyen esetben az atomot, úgyhogy a részemről teljes mértékben kizárnám ezt a lehetőséget...

Te is nagon jótl tudod, hogy NEM Ukrajna itt a fő tényező hanem az USA.
Kár itt úgy beállítani az ukránok szerepét, hogy ők egy szuverán, ártatlan ország aki agresszió áldozatává vált. Itt az USA által hatalomra segített bábkormány hajtja végre a megbízóik utasításait. Nuland is nyíltan megmondta, hogy ez a kis huncutság 5 milliárd dollárjukba került. Ezek a tények! Őket használja fel a Biden adminisztráció arra, hogy Oroszországot gyengítsék és az EU és Oroszország közötti gazdasági kapcsolatokat végleg tönkre vágják. Ez az EU szempontjából óriási gazdasági hátrányokat fog okozni különös tekintettel az energia függőség terén. Ez az USA-nak jó, mert hozhatja az óceánon át a méregdrága palagázt. Az energia lobbi és a fegyvergyártó lobbi szépen rángatja a Biden adminisztrációt. Ez most igazolódik be amikor a nyugati világ teljes mellszélességgel áll ki és nyújt katonai és gazdasági segítséget egy olyan országnak aki sem a Natonak sem az EU-nak nem a tagja. Az EU-s korrupt vezetők pedig boldogan asszisztálnak Európa kivéreztetetéséhez. Érdekes Jugoszlávia, Irak, Szíria, Arab tavasz agressziója rendben van!De nem szabad elfelejteni, hogy Oroszország nincs egyedül és a szankciózása csak átmeneti gondokat fog okozni nekik. Viszont a dollár-euro pénzhatalmi központa szemünk láttára inog meg és veszti el vezető szerepét. Ezt mát több posztban is megírtam, de törölve lett.
Gondolom ezt a posztomat is majd ismét tölrik a modik a tranparencia a szólás és véleményszabadság nevében. Ha ez most is megtörténik, akkor kérdem, én hogy mennyiben különbözik egy autoriter rezsimtől egy neoliberális demokrácia? A vélemény csak addig szabad ameddig a fősodorral megegyező, máskülönben törlendő!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113
Oroszország légvédelmi hadgyakorlatot tartott Kalinyingrád térségében

Az Orosz Fegyveres Erők egységei a Balti-tenger mellett fekvő Kalinyingrád térségében rakétavédelmi hadgyakorlatot tartottak – számolt be az észt közszolgálati média, az ERR internetes kiadása.

Az egységek az S-400 as légvédelmi rakétarendszerrel hajtották végre a gyakorlatot, amelynek lényege, hogy egy esetleges ellenséges légitámadást hatékonyan hárítsanak el. A szimuláció során az Orosz Légierő Szu-27-es vadászgépei „támadtak”, a „védekezést” pedig a radarok segítségével az S-400-as rakétacsalád fejtette ki.



Ezt miért? Van ennek ésszerű magyarázata?
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
"Az Orosz Föderáció védelmi miniszterhelyettese, Alekszandr Fomin vezérezredes a Visnyevszkij katonai kórház egyik kirendeltségében állami kitüntetéseket adott át azoknak a sebesült orosz katonáknak, akik a Donbass védelmét szolgáló különleges művelet során kitüntették magukat.

Kilenc Bátorságrenddel tüntették ki az ukrajnai különleges katonai művelet résztvevőit. Korábban az Orosz Föderáció elnökének rendeletét adta ki ezeknek a katonai személyzetnek a kitüntetéséről.
A katonák az egészségügyi intézményből való elbocsátása után rehabilitációra mennek az osztályok egészségügyi központjaiba és szanatóriumaiba a teljes gyógyulás érdekében."

Eddig a hír a felvételen látható kitünteteknek érdemes nézni az arcát....
Mindegyik fiatal ember a kitüntetettek közül nyolcnak amputálták a lábát, kilencediknek pedig az egyik karja hiányzik......:(

A videó az alábbi linkben látható....

Én kíváncsi lennék, hogy mi jár ezeknek a katonáknak a fejében? Mi a véleményük erről az egészről? Tény, hogy az arcok elég árulkodóak voltak.
 
W

Wilson

Guest
Te is nagon jótl tudod, hogy NEM Ukrajna itt a fő tényező hanem az USA.
Kár itt úgy beállítani az ukránok szerepét, hogy ők egy szuverán, ártatlan ország aki agresszió áldozatává vált. Itt az USA által hatalomra segített bábkormány hajtja végre a megbízóik utasításait. Nuland is nyíltan megmondta, hogy ez a kis huncutság 5 milliárd dollárjukba került. Ezek a tények! Őket használja fel a Biden adminisztráció arra, hogy Oroszországot gyengítsék és az EU és Oroszország közötti gazdasági kapcsolatokat végleg tönkre vágják. Ez az EU szempontjából óriási gazdasági hátrányokat fog okozni különös tekintettel az energia függőség terén. Ez az USA-nak jó, mert hozhatja az óceánon át a méregdrága palagázt. Az energia lobbi és a fegyvergyártó lobbi szépen rángatja a Biden adminisztrációt. Ez most igazolódik be amikor a nyugati világ teljes mellszélességgel áll ki és nyújt katonai és gazdasági segítséget egy olyan országnak aki sem a Natonak sem az EU-nak nem a tagja. Az EU-s korrupt vezetők pedig boldogan asszisztálnak Európa kivéreztetetéséhez. Érdekes Jugoszlávia, Irak, Szíria, Arab tavasz agressziója rendben van!De nem szabad elfelejteni, hogy Oroszország nincs egyedül és a szankciózása csak átmeneti gondokat fog okozni nekik. Viszont a dollár-euro pénzhatalmi központa szemünk láttára inog meg és veszti el vezető szerepét. Ezt mát több posztban is megírtam, de törölve lett.
Gondolom ezt a posztomat is majd ismét tölrik a modik a tranparencia a szólás és véleményszabadság nevében. Ha ez most is megtörténik, akkor kérdem, én hogy mennyiben különbözik egy autoriter rezsimtől egy neoliberális demokrácia? A vélemény csak addig szabad ameddig a fősodorral megegyező, máskülönben törlendő!
De ennek semmi köze ahhoz, hogy Ukrajna 1-2 éven vagy X időn belül neki ment volna Oroszországnak v a Krímnek, és megjegyzem ezután a háború után Ukrajna meg inkább az USA játszótere lesz....
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113
A veterán diplomata szerint Biden kijelentésével tovább „forrósította” a helyzetet

Richard Haass veterán amerikai diplomata szerint Joe Biden amerikai elnök még veszélyesebb helyzetet teremtett azzal, hogy azt mondta, Vlagyimir Putyin orosz államfő nem maradhat hatalmon.

Haass szerint Biden megjegyzése „még nehezebbé tett egy már amúgy is nehéz helyzetet”, kiterjesztheti és elnyújthatja a háborút: „Azt javaslom, hogy a fő tanácsadói tegyék világossá, hogy az Egyesült Államok kész elfogadni ezt az orosz kormányt” – mondta Haass.

A diplomata úgy véli, hogy a Fehér Ház hiába próbálta később tompítani Biden kijelentését, az már nem sokat számít.

 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93