[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113
Putyin koreai mintára kettészakítaná Ukrajnát Kijev szerint

Miután az egész ország megszállására tett kísérletük meghiúsult, az oroszok most ketté akarják szakítani Ukrajnát, hogy egy Moszkva ellenőrzése alatt álló régiót hozzanak létre – állította vasárnap az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

Kijrilo Budanov a Reuters jelentése szerint azt mondta, Oroszország arra törekszik, hogy Észak- és Dél-Korea mintájára egy kettéosztott országot hozzon létre Ukrajnában. Hozzáfűzte, országa hamarosan gerillaháborút indít az oroszok által megszállt területeken.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113
Macron óva intett Biden durva szóhasználatától

Emmanuel Macron francia elnök egy interjúban óva intett az ukrajnai háború kapcsán használt politikai nyelvezet eldurvulásától és elhatárolódott az amerikai elnök szombati éles szóhasználatától – írja a BBC. Joe Biden beszédében egyebek között mészárosnak nevezte Vlagyimir Putyint, és kijelentette, hogy az orosz elnök nem maradhat hatalmon.
Noha az amerikaiak azt tagadták, hogy Biden rezsimváltást sürgetett volna Oroszországban, Macron megjegyezte, ő nem használna ilyen kifejezéseket. Szerinte szavakban és tettekben is visszafogottságra van szükség, hogy a diplomácia eszközeivel elérjék céljaikat, azaz a tűzszünetet és az orosz katonák kivonulását Ukrajnából.
Macron, aki az ukrajnai háború alatt mindvégig fenntartotta a kapcsolatot az orosz elnökkel, a francia médiának bejelentette: a következő két napban beszélni fog Putyinnal, hogy megszervezhessék a Mariupolban rekedt civilek evakuálását az ostromlott kikötővárosból – írja a BBC.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Oroszország légvédelmi hadgyakorlatot tartott Kalinyingrád térségében

Az Orosz Fegyveres Erők egységei a Balti-tenger mellett fekvő Kalinyingrád térségében rakétavédelmi hadgyakorlatot tartottak – számolt be az észt közszolgálati média, az ERR internetes kiadása.

Az egységek az S-400 as légvédelmi rakétarendszerrel hajtották végre a gyakorlatot, amelynek lényege, hogy egy esetleges ellenséges légitámadást hatékonyan hárítsanak el. A szimuláció során az Orosz Légierő Szu-27-es vadászgépei „támadtak”, a „védekezést” pedig a radarok segítségével az S-400-as rakétacsalád fejtette ki.



Ezt miért? Van ennek ésszerű magyarázata?
Két napja egy lengyel tábornok kijelentése szerin Kalinyingrád régió Lengyelországot illeti. Tehát a lengyelek tovább fokozzák a háborús helyzetet...
 
W

Wilson

Guest
Putyin koreai mintára kettészakítaná Ukrajnát Kijev szerint

Miután az egész ország megszállására tett kísérletük meghiúsult, az oroszok most ketté akarják szakítani Ukrajnát, hogy egy Moszkva ellenőrzése alatt álló régiót hozzanak létre – állította vasárnap az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

Kijrilo Budanov a Reuters jelentése szerint azt mondta, Oroszország arra törekszik, hogy Észak- és Dél-Korea mintájára egy kettéosztott országot hozzon létre Ukrajnában. Hozzáfűzte, országa hamarosan gerillaháborút indít az oroszok által megszállt területeken.

Ha megvalósul ez a verzió amire reális esély van akkor bizony a gerrilaháború és a Nyugat által támogatott Ukrajnából koordinált szervezett fegyveres ellenállás szinte biztosan megfog valósulni az oroszok által ebben a háborúban Ukrajnától elszakított megszállt területeken...
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 783
12 638
113
Az origo lehozta!!!

Ha lehozta már az origo is ebből nagy baj lesz az ukránoknak...lehet jó páran el kezdenek gondolkozni nyugaton. Szarházi gyílkosok ezek. Nem tudok mást mondani. Egyszerűen ökölbe szorul a kezem, és csak azt kívánom ők se járjanak jobban. Bocs...katolikus vagyok, de nem fordítom oda a másik orcámat....
azok a "kedves" fórumtársaim akik ezen nevettek...a videón, és a hozzászólásokon...hát gratulálok nekik. na most inkább nem írok semmit....
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Eléggé felkavart amit a videóban láttam. Nem a vér.. a sérült emberek. Azt bírom...

De az értelmetlen szadizmus, a barbárság,az,hogy egy másik, már harcképtelen embert hagyunk szenvedni, elvérezni ezt már nem veszi be a gyomrom.

Ez szimpla gonoszság.

Hiszem azt, amit a kereszténység tanít, hogy bánj úgy a másikkal,ahogy elvárnád, hogy veled bánjanak.

Ez nem csak békedőre igaz.... háborúra is. Nem fogom kínozni az elfogott ellenséget, mert lehet 1 hét múlva engem ejtenek foglyul.

Azt értékrendem szerint minden ukrán katona, aki beazonosítható azon a felvételen és hagyta ezt a gonoszságot, az halott ember.

És itt megnyugodott az igazságérzetem, mert tudom, hogy az oroszok pontosan ezt fogják tenni. Akit sikerül beazonosítaniuk, azt megölik.

És ez jó. Ettől a világ jobb hely lesz.

A gonosz, szadista, barbár állatokat lekell vágni, mint a disznót... legyen az ukrán, orosz, amerikai, magyar, román, indiai, kínai, piréz vagy ufó....
nagyon igaz,eggyetértek
 

hayate

Well-Known Member
2012. december 3.
337
1 717
93

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93
  • Tetszik
Reactions: paul64 and cirqle

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 495
113
Azon, hogy emberek, akik itt, békében, melegben, biztonságban élhettek, jó munkahelyen dolgozhattak, azt a (lét) bizonytalanságot választották saját akaratukból, amivel egy háború jár. Az ismerősöm el sem tudja képzelni, hogy az életét adja, főleg úgy, hogy nem muszáj... (37 éves és imádja a focit, minden hétvégén NB-1-es meccsekre jár.....).



Ezzel az a baj, hogy az ukrán nép, kisember nem kicsit van megvezetve, mert nem Oroszország, és Az Orosz kisebbség Ukrajna, az Ukránok ellensége, hanem elsösorban a saját kormányuk, az abban székelo cia alkalmazottak, a hatalmi struktúrába be épult nackók.
Oroszország természetes gazdasági, vallási, etnikai, gazdasági kereskedelmi, és geostragéiai, de még katonai szövetségese is.
Kellene, hogy legyen.
Viszont a sok száz éves angolszász szarkeveverésnek, birodalom építésnek hála, történik ami történik.
Az új szövetséges alig 8 év alatt, lenullázta Ukrajna kb minden termelo kapacitását, végletekig eladósította, a lakosság cirka ötödét emigráltatta, stb.
Most eme új szövetséges dicsoségéért harcolnak a Ukrán bakák, civilek, önkéntesek.
Szóval igen, egy értelmes háború - ha van ilyen - oda minden hadkoteles menjen, én is, ha úgy adódik.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 894
113
Nézd az Azovosokból ezt kinézem de Mariupolból is a lakosság felét már evakuálták, és ezek az evakuációs folyosók minden városban ott vannak, Harkovból is indulnak pl vonatok evakuációs célból, az ukrán médiában naponta megjelenik ezeknek a vonatoknak a pontos menetrendeje, jó párat be is másoltam ide...
harkov stimmel, láthatóan azért nincs bekerítve hogy menekülhessen a polgári lakosság, bevállalva azt is hogy azok a vonatok visszafele hadianyagot visznek
mariopulból viszont csak azóta látni-hallani menekültekről amióta az oroszok bementek, a felszabadított háztömbök pincéjéből aki kijön élve és civil az nyilván nem akar ott maradni egy lerombolt városban és menekül, és ehhez megkapja a segítséget az orosz haderőtől is
de az azovosok tekintetében mégiscsak az a mérvadó hozzáállás amit talán a második napon láttunk a malacként leölt menekülő civilek autójával
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
A sok vágy vezéreltnek itt. A franciáknak miért nem mer pofázni a hülye ukrán ? De a németeknek se!
És remélem a magyar cégek bemennek az angolszász cégek helyére a németekkel együtt. A franciának volt annyi eszük, hogya gazdasági pozícióikat megtartották, mert tudják ezt vissza soha vagy csak nagyon drágán kapnák vissza.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
(Hát persze, biztos nincs zsold, hogy vegyenek inni. Meg ezek szerint vannak még tartalékban jónéhányan. Ezek a régi beidegződések alapján lehozott marhaságok. Pont olyan, mint a december óta ott lévő katonák, nyári ruhában mentek harcolni és megfagynak. Vagy, hogy nincs ennivalójuk, de most kiderül, hogy a nemlétező kaját vodkára cserélik, mert az orosz csak vodkát iszik, a sört nem issza, se mást. )

Index.hu:

Vodkára cserélik az üzemanyagot az orosz katonák
Az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara szerint az orosz katonaság Belaruszban üzemanyagot és élelmiszert árul, vagy ezeket alkoholra cseréli – derül ki a reggel közzétett közleményükből.

Az ellenséges csapatok erkölcsi és pszichológiai állapota továbbra is rossz

– írják a közleményben.
 
W

Wilson

Guest
Na ez a hír összecseng azzal, hogy az FSZB külső hírszerzéssel foglalkozó részlegének két vezetőjét pár héttel ezelőtt letartóztatták....

A Bellingcat oknyomozó újságírója szerint Oroszország 2014 óta dollármilliárdokat költött arra, hogy oroszbarát politikusok hálózatát hozza létre Ukrajnában, de becsapták őket.

Forrás: Groziev a Youtube csatornán "Folytatásra vár".

"Most fejezzük be az Insiderrel közösen a vizsgálatot arról, hogy az FSZB mennyi pénzt költött arra, hogy biztosítsa az ukrán politikai osztály egy részének támogatását ehhez a háborúhoz és egy belső államcsíny létrehozásához közvetlenül az invázió után.

Itt dollármilliárdokról van szó, nem rubelről. Ezt 2014-től napjainkig költötték el.

Ez 150-160 magasan fizetett FSZB-tiszt volt. Mindegyiküknek korlátlan költségvetése volt arra, hogy bármilyen szintű ukránokat toborozzon.

A helyszínen toboroztak, és aztán kiderült, hogy... Nos, Thaiföldre, a Maldív-szigetekre és Ciprusra repültek, hogy találkozzanak velük. A pénz, amit a találkozókra költöttek."készpénzt adtak nekik".

Részletek: Szavai szerint az ügynökség végül nem működött: "Aztán még az ukrán ügynökök is, akik a pénzt vitték, faképnél hagyták őket. Egyszerűen kidobták őket."


Groziev hozzátette, hogy helyes volt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök döntése, hogy betiltotta az oroszbarát pártok tevékenységét Ukrajnában, mivel orosz ügynökök voltak közöttük.

Egyenesen: "A vizsgálat során megértettük Zelenszkij azon döntésének helyességét, hogy bizonyos számú pártot bezáratott, mert éppen ezeknek a pártoknak a képviselőit láthatjuk, néhányukat, de nem mindet, egy 150 fős FSS-tisztekből álló csoport aktivistái között. Nyilvánvaló azonban, hogy ezek a felek egyáltalán nem hitelesítettek, az FSZB felügyelte őket".

 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
A sok vágy vezéreltnek itt. A franciáknak miért nem mer pofázni a hülye ukrán ? De a németeknek se!
És remélem a magyar cégek bemennek az angolszász cégek helyére a németekkel együtt. A franciának volt annyi eszük, hogya gazdasági pozícióikat megtartották, mert tudják ezt vissza soha vagy csak nagyon drágán kapnák vissza.
Hosszabb távon, nem egy-két évben gondolkozva, ez a háború alapvetően változtathat majd Európa arculatán.
Lavrovnak igaza volt, hogy Németország 75 éve megszállt ország és nem kancellár, hanem kormányzó kellene neki.
De most beindult egy fegyverkezési verseny, 10 év múlva sok politikus felteszi majd a kérdést, hogy miért tegyük, amit az USA mond, miért hagyuk a piacainkat nekik. Már van erőnk, hogy megvédjük az érdekeinket.
Akkor borul a jelenlegi nyugat-nyugat satus quo.
Paradox módon ezt éppen a keleti rettegés valósággá válása hozza el, nem hittem volna.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 781
26 870
113
Na ez a hír összecseng azzal, hogy az FSZB külső hírszerzéssel foglalkozó részlegének két vezetőjét pár héttel ezelőtt letartóztatták....

A Bellingcat oknyomozó újságírója szerint Oroszország 2014 óta dollármilliárdokat költött arra, hogy oroszbarát politikusok hálózatát hozza létre Ukrajnában, de becsapták őket.

Forrás: Groziev a Youtube csatornán "Folytatásra vár".

"Most fejezzük be az Insiderrel közösen a vizsgálatot arról, hogy az FSZB mennyi pénzt költött arra, hogy biztosítsa az ukrán politikai osztály egy részének támogatását ehhez a háborúhoz és egy belső államcsíny létrehozásához közvetlenül az invázió után.

Itt dollármilliárdokról van szó, nem rubelről. Ezt 2014-től napjainkig költötték el.

Ez 150-160 magasan fizetett FSZB-tiszt volt. Mindegyiküknek korlátlan költségvetése volt arra, hogy bármilyen szintű ukránokat toborozzon.

A helyszínen toboroztak, és aztán kiderült, hogy... Nos, Thaiföldre, a Maldív-szigetekre és Ciprusra repültek, hogy találkozzanak velük. A pénz, amit a találkozókra költöttek."készpénzt adtak nekik".

Részletek: Szavai szerint az ügynökség végül nem működött: "Aztán még az ukrán ügynökök is, akik a pénzt vitték, faképnél hagyták őket. Egyszerűen kidobták őket."


Groziev hozzátette, hogy helyes volt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök döntése, hogy betiltotta az oroszbarát pártok tevékenységét Ukrajnában, mivel orosz ügynökök voltak közöttük.

Egyenesen: "A vizsgálat során megértettük Zelenszkij azon döntésének helyességét, hogy bizonyos számú pártot bezáratott, mert éppen ezeknek a pártoknak a képviselőit láthatjuk, néhányukat, de nem mindet, egy 150 fős FSS-tisztekből álló csoport aktivistái között. Nyilvánvaló azonban, hogy ezek a felek egyáltalán nem hitelesítettek, az FSZB felügyelte őket".

Hm, most elképzeltem, h ilyen szöveggel (külföldi zsold, hálózat) a fél magyar ellenzék megy a böribe.
 
W

Wilson

Guest
Hosszabb távon, nem egy-két évben gondolkozva, ez a háború alapvetően változtathat majd Európa arculatán.
Lavrovnak igaza volt, hogy Németország 75 éve megszállt ország és nem kancellár, hanem kormányzó kellene neki.
De most beindult egy fegyverkezési verseny, 10 év múlva sok politikus felteszi majd a kérdést, hogy miért tegyük, amit az USA mond, miért hagyuk a piacainkat nekik. Már van erőnk, hogy megvédjük az érdekeinket.
Akkor borul a jelenlegi nyugat-nyugat satus quo.
Paradox módon ezt éppen a keleti rettegés valósággá válása hozza el, nem hittem volna.
Vagy a keleti rettegés miatt lesz még erősebb a nyugati status quo...
 
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek