[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 380
113
Ok, de ki ellen kell az ABM védelem?
Mindenki ellen akinek van/lehet a közeljövőben. Én mondjuk bár most szövetségeseink, leginkább a román ATACMS miatt venném, de ez én vagyok, biztos sokan azon a véleményen vannak hogy ez vérlázító, hisz ŐK a szövetségeseink, örök barátaink :p !
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Egy kicsit off.
A fantáziát az intelligencia egyik legjobb fejlesztőjének tartják néhányan, míg gyermekként ezek a mesék, idősebb korban talán a konteók töltik be ezek szerepét (bár az felnőttkori IQ változásnak, számos kutatás szerint, már kicsi a valószínűsége, s ha ezt elfogadjuk, akkor jóindulattal csak szintentartásnak nevezhetnénk). Akárhogy is, én nagyon szeretem a konteókat, mivel "rákényszerítenek" arra, hogy egy adott cselekményt számos szemszögből vizsgáljon meg az ember, így a jó konteó soha nem "predesztinál", hanem annak jó esetben számos "konklúziója" lehetséges.

Az AI letagadhatatlanul a nyugat egy angolszász terméke 1961-ből, mely elég nagy szavakkal bír, így mindenképpen egy érdekes helyzettel találja szembe magát az ember. Alapvetően én személy szerint három dolgot tudok most elképzelni: kiállt "meglévő értékei" mellett; hibázott; vagy szándékos hibát vétett.
Az első eset attól függetlenül is előfordulhat, hogy azok számára, akik elvesztették a bizalmukat eme szervezetben az elmúlt évtizedekben, ettől a "botlástól" még nem fog helyreállni a bizalmuk, ebből fakadóan azt kell feltételezni, hogy vállalva aktuális pozíciójának részleges és pillanatnyi romlását, magasztos értékei mellett kiállt a szervezet. Bár itt meg kell jegyezni, hogy a cselekmények fényében kijelenthető, hogy a helyi (ukrán) irodát átlépve született meg a döntés, vélhetően nemcsak ennek elkészültéről, de nyilvánosságra hozataláról is (ugye emiatt mondott le az ukrán AI feje), így eme verzió valószínűsége inkább csökken, mint nő, mivel vélelmezem, ha a központ ellentétesnek ítélte volna az ukrán AI álláspontját, egyszerűen kirúgták volna annak vezetőjét korábban.
A második opció, alatt alapvetően a gondatlanságot érteném, a központi irányvonal zavarai (New York Times, Washinton Post némely cikke) ösztökélték az AI-t arra, hogy az ukrán kirendeltségen átlépve írjon az ukrán állam (és katonaság) hibáiról, nem látva előre (s ez ugyanúgy része az elsőnek) a "társas" média reakcióját, melyek megragadva az alkalmat próbálják az AI reputációját rombolni, csökkentve a "versenytársuk" jelentőségét, saját lojalitásukat fitogtatása mellett.
A harmadik lehetőség az, hogy még nem döntötték el, hogy mi fog pontosan történni, így két vasat is a tűzben tartanak, így ha el kell távolodni zelenszkijtől akkor is van mihez nyúlni, ha meg kell tartani, akkor meg lehet maradni az eredeti irányvonalnál (amellett pozitív hozadéka a szövetségesek belső, alapvetően gazdasági eredetű problémáiról legalább részlegesen elterelni a figyelmet).

Akár egy olyan verzió esett meg, amit nem vázoltam fel (például, hogy Putyin szócsöve, vagy egy éppen teljesen független szervezettről van szó)), akár a fentiek, az viszont tény marad, hogy az AI leírta: több esetben iskolák, óvodák területén tüzérségi/parancsnoki pontokat állítottak fel, annak környezetéből pedig nem költöztették el a civileket, ezzel kockáztatva, s egyben növelve a civil áldozatok számát. Ezzel csak nyílt teret adva az egyébként nem eltagadható ez irányú "vádaknak".
A történet folytatása már talán nem is olyan fontos, hisz a lényeg már lezajlott.
Ez egy hosszabb interjú ezért csak a elejét teszem be a hivatkozással.
A kiemelés tőlem van.
Hozzáteszem nő létére erkölcsileg "tökösebb" mint sok férfi /lemondott.

Lemondták az Amnesty Ukraine vezetőjét: a fegyveres erőkről szóló jelentés még nagyobb veszélybe sodorta a civileket, mint korábban​


Sevgil Musaeva – 2022. augusztus 10., szerda, 16:00

a2d3369-1pokalchuko.jpg

fotó: womo.ua
38024


"Az Amnesty International mélységesen sajnálja az ukrán hadsereg taktikájával kapcsolatos sajtóközleményünk által okozott szenvedést és haragot. Bár teljes mértékben kitartunk következtetéseink mellett, sajnáljuk az okozott fájdalmat."

A nemzetközi szervezet bocsánatkérését több napon át tartó hangos megbeszélések, az illetékes ukrán miniszterek, sőt az elnök vádjai előzték meg .

A botrány azután robbant ki, hogy megjelent egy tanulmány , amelyben a jogvédő szervezet azt állította, hogy az orosz inváziót visszatartó ukrán hadsereg bázisok létrehozásával és fegyverek iskolákban, kórházakban való elhelyezésével veszélyezteti a civil lakosságot.
Nem meglepő, hogy a közlemény közzététele után az Amnestyt azzal vádolták, hogy orosz narratívákat próbált. Mert éppen az orosz fél több hónapja indokolja a polgári objektumok elleni csapásokat azzal, hogy ott ukrán katonai személyzet és felszerelések állomásoznak.
Ennek eredményeként ez a jelentés, amelynek célja a civilek védelme volt, most indoklásként és érvként használható Lavrov és Shoigu részéről. Az oroszok ezentúl a jogvédők következtetéseivel igazolhatják a nem katonai tárgyak és áldozatok megsemmisítését a civil lakosság körében.

A botrányos közlemény közzétételére reagálva Oksana Pokalcsuk, az AI ukrán irodájának vezetője bejelentette , hogy lemond tisztségéről . Az elmúlt 7 évben a szervezet élén állt, és az ország jól ismert emberi jogi védelmezője. Oksana többször kijelentette, hogy az ukrán iroda nem vett részt a jelentés elkészítésében – azt a válságstáb készítette.

Pokalcsuk a botrány óta először az Ukrán Pravdának adott interjújában elmondja, hogyan vonták ki az ukrán irodát a jelentés elkészítése alól, miért döntött úgy, hogy csak egy nappal a közlemény közzététele után lemond, és a rossz megközelítésről. Ukrajna más nemzetközi szervezetek által.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Putyinnak érdemes lenne most észhez kapni, hogy ez így nem megy tovább, vagy erősítsenek vagy menjenek haza a picsába mert ez így kevés lesz. Úgymond orosz fan vagyok rendszeresen követem az eseményeket és úgy látom ha nem kezdenek magukkal valamit földbe fognak állni.

Az oroszokon sok egyéb mellett az segítene, ha sorozhatnának. Mindig mindenhol - alaptalanul és bűnösen - leértékelik a gyalogosokat a hiperszuper-csilivili technikával szemben. De elfoglalni és megtartani csak a lövészek tudnak. Putyinnak mint a manna, úgy hiányzik valami ürügy, hogy elkezdhesse a mozgósítást. Akkor kezdhetünk el félni...
Csendes megjegyzés: az oroszok nem csak sorozhatnak, hanem soroznak is. Amire gondolsz, az a mozgósítás.
Minuszos hírként szerepelt itt, hogy amúgy az orvosi felmérés legalább részben megtörtént.
A különleges katonai művelet támogatása meglehetősen jónak számít oda át, szóval igazán még csak nagyon népszerűtlen se lenne, ha elrendelnének legalább egy részlegeset.
Bár ugye egyesek szerint abban a sötét diktatúrában amúgy se számít a nép véleménye, szóval igazából még erre se kellene odafigyelni.
Rengeteg olyan indok van, amivel átválthatnák a különleges műveletet háborúvá.
Nem teszik.
Ennek mondjuk van egy egyszerű, logikus, könnyen érthető magyarázata is:
Nem érzik szükségét, mivel a jelenlegi erővel is elvannak.
Persze, ha azt vesszük, hogy jaj hát az ukránok már minden oroszt megöltek, a férfiakat kétszer, akkor természetesen jogos a kérdés, hogy miért nem teszik, csak erre az ukránokon kívül semmi bizonyíték nincs.
Így én maradnék annál a verziónál, hogy amúgy így is urai a helyzetnek, és semmi szükségük a mozgósításra.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 106
24 845
113
Mindenki ellen akinek van/lehet a közeljövőben. Én mondjuk bár most szövetségeseink, leginkább a román ATACMS miatt venném, de ez én vagyok, biztos sokan azon a véleményen vannak hogy ez vérlázító, hisz ŐK a szövetségeseink, örök barátaink :p !
szövetségesek .. azért léptek be mert mi is benne voltunk,így bevédték a seggüket .. barátok meg sosem lesznek.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
Putyinnak érdemes lenne most észhez kapni, hogy ez így nem megy tovább, vagy erősítsenek vagy menjenek haza a picsába mert ez így kevés lesz. Úgymond orosz fan vagyok rendszeresen követem az eseményeket és úgy látom ha nem kezdenek magukkal valamit földbe fognak állni.
Ha az érvényben lévő orosz jogrend szerint nézzük a dolgokat épp azért nevezik "speciális katonai müveletnek" mert ilyenkor nem kell általános mozgósítást hirdetni. Azért is találták ki azt a kamut, hogy a novofedorovkai Saki légibázison történt robbantást hanyagság- biztonsági-tüzvédelmi előírások be nemtartása okozta. Ha azt kommunikálják, hogy Ukrajna megtámadta a Krímen lévő orosz bázist, az orosz jogrend szerint ez egy külföldi agresszio´-támadás Oroszország ellen. Háborús helyzet, általános mozgósítás , amit meg seni nem akar. Rögtön megnőne az emberek elégedetlensége és nagyot zuhanna Putyin népszerüsége, ami jelenleg 81 % . Érthető így?
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Ha az érvényben lévő orosz jogrend szerint nézzük a dolgokat épp azért nevezik "speciális katonai müveletnek" mert ilyenkor nem kell általános mozgósítást hirdetni. Azért is találták ki azt a kamut, hogy a novofedorovkai Saki légibázison történt robbantást hanyagság- biztonsági-tüzvédelmi előírások be nemtartása okozta. Ha azt kommunikálják, hogy Ukrajna megtámadta a Krímen lévő orosz bázist, az orosz jogrend szerint ez egy külföldi agresszio´-támadás Oroszország ellen. Háborús helyzet, általános mozgósítás , amit meg seni nem akar. Rögtön megnőne az emberek elégedetlensége és nagyot zuhanna Putyin népszerüsége, ami jelenleg 81 % . Érthető így?
Plusz a jelenlegi helyzetben szerintem egyelőre fölösleges a nagyobb mozgósítás.
Lassan, de a szakik haladnak előre szépen.
Az ukránok hullanak, mint a legyek. Olyan szinten, hogy itt páran CGI-nak hiszik a temetőket..

Azt se felejtsük el, hogy most épp átalakul a világ. Ehez is idő kell, mindegyik fél követi a dolgokat, és az alapján mozog. Napról-napra.

Pusztán azért, mert történt egy incidens a Krímen, egyáltalán nem ok a mozgósításra. Mozgósítás után is simán történhetnek ilyesmik.

Én inkább a válaszcsapásokat hiányolom, de maradjunk annyiban, amit valaki korábban is írt: Az Orosz válaszok általában később érkeznek, és fájdalmasak. Szerintem valami ilyesmi fog most is történni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 645
113
ez így tökéletes kamu volt, mert a tegnapi műhold fotókon pont jól látszik hogy a reptér kapta a csapást, és az is látszik hogy legalább 7-9 gép teljesen ment a levesbe..... (a sérült gépekről nem is beszélve)..... ja és videó alapján az épp felszálló IL-76 mákkal de pont megúszta a pukkanást..... szóval üdv a való világ villában....
Én nem vagyok szakember, csak betettem ezt a cikket. Azóta sok minden megjelent, és elég zavaros a helyzet. Orosz hivatalos hír nem jelent meg, én betetten egy olyan véleménycikket, amelyik talán hiteles. Talán. A háború nem steril történés, minden félnek vannak veszteségei. Azt hiszem ezzel minden józan ember tisztában van. Nem lehet mindig nyerni, ahogy az egyéni életben sem. Szerintem ugyanúgy, ahogy az egyén fel kell dolgozza a veszteségeket, ami nélkül nincs továbblépés, úgy, ha ez így igaz, ahogyan a cikkekből kirajzolódik, akkor az orosz vezetésnek is ezt kell tennie. És nekem, a laikusnak, meggyőződésem, hogy nem Ukrajna vezeti ezt a háborút, hanem a NATO szakemberei közül néhányan, ezért ez bem egy félkézről vehető összecsapás. És nincs rálátásunk az esemény egészére, mindenki jobbára találgat, még az úgynevezett szakértők is. A becsületesebbje be is vallja.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 562
93 926
113
Szeretném ezt hinni.

Persze sokáig nem tart átfesteni digit camora egy pár db. F-16ost ukrán zászlóval, és belerakni néhány kipróbált amcsi pilótát, akik meg feszálltak romániából.

Ezt mondtam 2 napja gyerekek, hogy 300km oda vissza Románia szárazföldi partja meg a Szaki reptér közti távolság úgy, hogy nagy részt horizont alatt is repülhettek, volt felettük AWACS, Global HAWK, minden szar, a Moszkva pusztulása óta meg komoly orosz légvédelmi cirkáló/romboló a közelben nincs, a Kígyó sziget meg üres.

Előtte egy nappal mutogattak HARM roncsokat az oroszok, amit ugye RADAR ellen lehet bevetni. Gyanúsan ki is lett csapkodva néhány környékbeli fix telepítésű távolfelderítő radar, ami megmaradt az is óvatosabban lett utána használva.


Az én magánvéleményem az, hogy ez kurvára nem orosz "figyelmetlenség", de még csak nem is egy hős ukrán szabotőr kommandó sikere volt, hanem valami olyan csúfság, amit az ukránok NEM, vagy egyedül biztosan nem tudtak volna végrehajtani.

Ez meg azért nagyon szar, mert a Krímet az oroszok úgy veszik, hogy az Oroszország része, innentől HA akarják, de jure oda is baszhatnak bárkinek a saját törvényeik szerint atommal.

Szarul hangzik? Igen, de ettől még igaz amit itt levezettem...
Az ukránok kezdetek óta nem egyedül harcolnak.

1. Az USA finanszírozza a háborút

2. Fegyver, lőszer mind Nyugatról és Törökországból megy.

3.Az USA minden hírszerzési és felderítési adatot tovabbit az ukranoknak.

4. A Nyugat és a törökök képzik ki az ukrán katonákat.

5. Nyugatról és Törökországból önkéntesek segitik az ukrán hadsereget.

6. Néhány kiveteltől csak olyat támadnak az ukrik, ami Ukrajna része. A Krim Oroszországhoz csatolását gyakorlatilag senki sem ismerte el.


Ezeket a szabályokat Oroszország kénytelen, kelletlen elfogadta. Mindettől függetlenül, ha korlatozotabban is, de zajlik a. Nyugati - orosz kereskedelem, sokszor Ukrajnán át, az ukránok segítségével.

Semmi sem fekete-fehér és nagyon sok gazdasági kényszer van mindkét oldalon, ami még egy ilyen full kontakt háborút is felülir.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
522
2 411
93
Ha az érvényben lévő orosz jogrend szerint nézzük a dolgokat épp azért nevezik "speciális katonai müveletnek" mert ilyenkor nem kell általános mozgósítást hirdetni. Azért is találták ki azt a kamut, hogy a novofedorovkai Saki légibázison történt robbantást hanyagság- biztonsági-tüzvédelmi előírások be nemtartása okozta. Ha azt kommunikálják, hogy Ukrajna megtámadta a Krímen lévő orosz bázist, az orosz jogrend szerint ez egy külföldi agresszio´-támadás Oroszország ellen. Háborús helyzet, általános mozgósítás , amit meg seni nem akar. Rögtön megnőne az emberek elégedetlensége és nagyot zuhanna Putyin népszerüsége, ami jelenleg 81 % . Érthető így?
Én ezt értem persze, csak Putyin se fiatalodik, csak ha megszeretné élni hogy Ukrajna elbukik akkor sebességet kéne váltani,mert az USA bármit is meg fog tenni hogy hosszú hosszú évekig tartson a buli. Meg ugye bárki jönne utána közel sem biztos hogy folytatni fogja a műveletet.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 122
2 051
113
Ha az érvényben lévő orosz jogrend szerint nézzük a dolgokat épp azért nevezik "speciális katonai müveletnek" mert ilyenkor nem kell általános mozgósítást hirdetni. Azért is találták ki azt a kamut, hogy a novofedorovkai Saki légibázison történt robbantást hanyagság- biztonsági-tüzvédelmi előírások be nemtartása okozta. Ha azt kommunikálják, hogy Ukrajna megtámadta a Krímen lévő orosz bázist, az orosz jogrend szerint ez egy külföldi agresszio´-támadás Oroszország ellen. Háborús helyzet, általános mozgósítás , amit meg seni nem akar. Rögtön megnőne az emberek elégedetlensége és nagyot zuhanna Putyin népszerüsége, ami jelenleg 81 % . Érthető így?
Érted? Tulajdonképp minket és a civilizációt védik ezzel!

Köszönöm Putyin, hogy vigyázol ránk!
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: vata and Nagy Csaba

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 380
113
Az ukránok kezdetek óta nem egyedül harcolnak.

1. Az USA finanszírozza a háborút

2. Fegyver, lőszer mind Nyugatról és Törökországból megy.

3.Az USA minden hírszerzési és felderítési adatot tovabbit az ukranoknak.

4. A Nyugat és a törökök képzik ki az ukrán katonákat.

5. Nyugatról és Törökországból önkéntesek segitik az ukrán hadsereget.

6. Néhány kiveteltől csak olyat támadnak az ukrik, ami Ukrajna része. A Krim Oroszországhoz csatolását gyakorlatilag senki sem ismerte el.


Ezeket a szabályokat Oroszország kénytelen, kelletlen elfogadta. Mindettől függetlenül, ha korlatozotabban is, de zajlik a. Nyugati - orosz kereskedelem, sokszor Ukrajnán át, az ukránok segítségével.

Semmi sem fekete-fehér és nagyon sok gazdasági kényszer van mindkét oldalon, ami még egy ilyen full kontakt háborút is felülir.
Ez mind világos, csak az változhat igen gyorsan ha elfogynak/nagyon nagy összeomlás szélére kerülnek az ukránok(én ezt látom egyre inkább), és beszállnak akár csak egy két olyan akcióig a NATO erők, ahol Rivet Joint adja a HARM-nak a céladatot, AWACS légi helyzetkép és Global HAWK valós idejű felderítési info mellett, amit amcsi pilóták repülte F-16 ról indítanak román reptérről, azt mondjuk nem biztos hogy sokáig tűrik már az oroszok...

Az meg hogy ki mit gondol hogy Oroszországnak milyen szabályokat kell kénytelen kelletlen elfogadni, meg más nem ismeri el a Krímet a részüknek, addig számít a valóságban amíg az oroszok is úgy gondolják. Ha teliszalad a répájuk, a saját törvényeik szerint a területüket ért támadásra válaszolhatnak a SAJÁT doktrinájuk szerint nukleáris triáddal, és fekete-fehér helyzet az, hogy a Krím az övék.

Biztos jó ötlet ezzel szórakozni valaki szerint, szerintem nem az.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 132
38 615
113
A britek újabb 3 db M270-est küldenek Ukrajnába a korábbi 3 mellé. Ezzel 20 fölé emelkedhet az Ukrajnába küldött nyugati rakétatüzérségi rendszerek száma.


https://www.ukrinform.net/rubric-at...m270-multiple-rocket-launchers-to-ukraine.htm

Más források szerint amióta a HIMARS-ok és M270/MARS II járművek rendszeresen pusztítják az orosz-lőszerraktárakat, az ukránok napi vesztesége a korábbi 100 fő/napról 30 fő/napra csökkent.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 645
113
Én ezt értem persze, csak Putyin se fiatalodik, csak ha megszeretné élni hogy Ukrajna elbukik akkor sebességet kéne váltani,mert az USA bármit is meg fog tenni hogy hosszú hosszú évekig tartson a buli. Meg ugye bárki jönne utána közel sem biztos hogy folytatni fogja a műveletet.
Sokan sokszor leírták, (Tegyük félre a nyugati hülyeségeket Putyinról!) szerencse, hogy Putyin vezeti Oroszországot. Az én véleményem szerint, ellentétben a Putyin-fóbiásokkal, Putyin higgadt, tapasztalt vezető. Kétszer meggondolja, hogy mit lép. Stier Gábornak van egy írása Putyin hatalomra kerülésének körülményeiról. Jelcin választotta őt ki utódjául. Érdemes elolvasni. Ha egy fiatal, forrófejű vezető lenne Oroszország élén, akkor elkezdhetnénk félni. Bident én ugyan nem választottam volna meg az USA elnökének, de ha valami pozitív van benne, az, hogy lassabban, talán meggondoltabban dönt. Ha egyáltalán ő dönt. De, ha vannak befolyásos érdekcsoportok mögötte (alias háttérhatalom), csak az ő jogköre a döntés. Nem kedvelem, de látok benne felelősségérzetet.
 
W

Wilson

Guest
Sztrelkov mai helyzetértékelése...


Стрелков Игорь Иванович

11 Aug, 14:13

A frontokon gyakorlatilag nincs változás. A Donyeck melletti offenzíva megrekedt, és nincs előrelépés. Bakhmutban nem érkezett jelentés előrenyomulásról.
A herszoni fronton kölcsönös tüzérségi csapások érik az állásokat és a hazai frontot. A tüzérségünk jó munkát végzett az ellenséges hídfőálláson az Ingulets folyónál. Az ukrán fegyveres erők viszont továbbra is támadták a Dnyeper folyón átívelő összes hidat (eddig minden rögzített híd különböző mértékben megrongálódott). Az ellenség Davydov Brod térségében is aktív volt (tisztázásra vár).
Zaporizzsja térségében az ellenség aktívan áthelyezi a haditechnikai eszközöket a mély hátvédekből a frontvonalba.
Nincs információm a Zarkiv régióban folyó harcokról.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
11 Aug, 14:13

A frontokon gyakorlatilag nincs változás. A Donyeck melletti offenzíva megrekedt, és nincs előrelépés. Bakhmutban nem érkezett jelentés előrenyomulásról.
A herszoni fronton kölcsönös tüzérségi csapások érik az állásokat és a hazai frontot. A tüzérségünk jó munkát végzett az ellenséges hídfőálláson az Ingulets folyónál. Az ukrán fegyveres erők viszont továbbra is támadták a Dnyeper folyón átívelő összes hidat (eddig minden rögzített híd különböző mértékben megrongálódott). Az ellenség Davydov Brod térségében is aktív volt (tisztázásra vár).
Zaporizzsja térségében az ellenség aktívan áthelyezi a haditechnikai eszközöket a mély hátvédekből a frontvonalba.
Nincs információm a Zarkiv régióban folyó harcokról.
[/QUOTE]
Ez tényleg egy idióta.
Vagy, minden kamu amit látunk a megosztott térképeken. Inkább az első verzió az igaz.

Mai VM jelentés:
‼️Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatója a különleges műveleti övezetben kialakult helyzetről:

A szövetséges erők aktív támadó harci műveleteinek eredményeként az AFU 14. és 66. gépesített brigádjainak személyi állományának több mint 50 százalékát számolták fel Artemivszk és Avdeevka irányában. Tömeges dezertálásokat és a nacionalisták által a pozíciók jogosulatlan elhagyását jegyezték fel.

Az ukrajnai katonai célpontokat továbbra is támadja a taktikai és a katonai repülés, a rakétacsapatok és a tüzérség. Az éjszaka folyamán húsz dandár- és zászlóaljparancsnokság, valamint nyolc lőszerraktár szenvedett támadást a Donyecki Népköztársaság Kosztyantyinivka, Szeverszk, Zajceve, Novoselka, Ocsertino, Vodyane és a Zaporizzsjai terület Trudovoje területén.

Megsemmisítettek egy rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt Harkiv közelében, egy S-300-as föld-levegő rakétarendszer lokátorát Kramatorsk közelében, valamint 264 olyan területet, ahol munkaerőt, fegyvereket, katonai és speciális felszereléseket halmoztak fel.

Az ütegellenes hadviselés részeként a Donyecki Népköztársaság Umanske, Krasznogorovka és Novgorodszk területén lévő lőállásokon három szakasz Grad többindítású rakétarendszert, két tüzérségi szakasz Akác ágyút és három szakasz D-30-as haubicst visszaszorítottak.

Az orosz légierő vadászgépei lelőttek egy Mi-24-es helikoptert a Dnyipropetrovszki terület Nikopol városa közelében.

Az orosz légvédelmi erők hét pilóta nélküli légi járművet semmisítettek meg a Harkivi terület Brigadirivka, Grakovo, Suligovka, Andreevka, Babenkovo, Zavody és Lipcsanovka területén. Ezenkívül négy többszörös rakétavetőt fogtak el a levegőben Lysychansk város közelében.

A különleges katonai művelet kezdete óta összesen 267 repülőgépet, 146 helikoptert, 1727 pilóta nélküli légi járművet, 365 föld-levegő rakétarendszert, 4287 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 797 többrakétás rakétavető harcjárművet, 3290 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 4820 darab különleges katonai járművet semmisítettek meg.
t.me/rusvesnasu
 
Last edited by a moderator: