[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 462
8 759
113
Jól megy a mozgósítás:


"az ott szolgáló hivatásosok megpróbálták kifosztani az újonnan mozgósítottottakat, el akarták venni felszerelésüket - amit az orosz haderő állapotára jellemző módon az újoncoknak maguknak kell saját pénzen beszerezniük - és mobiljaikat. A kopaszok azonban ellenálltak, és jól megverték a rájákat."

:D
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Jól megy a mozgósítás:


"az ott szolgáló hivatásosok megpróbálták kifosztani az újonnan mozgósítottottakat, el akarták venni felszerelésüket - amit az orosz haderő állapotára jellemző módon az újoncoknak maguknak kell saját pénzen beszerezniük - és mobiljaikat. A kopaszok azonban ellenálltak, és jól megverték a rájákat."

:D
444, atyaúristen. netto baromság az egész amit odaböfögtek. De hát a magadfajtáknak ez a sztenderd.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 922
35 827
113
Jól megy a mozgósítás:


"az ott szolgáló hivatásosok megpróbálták kifosztani az újonnan mozgósítottottakat, el akarták venni felszerelésüket - amit az orosz haderő állapotára jellemző módon az újoncoknak maguknak kell saját pénzen beszerezniük - és mobiljaikat. A kopaszok azonban ellenálltak, és jól megverték a rájákat."

:D
Mese habbal!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Csak hogy van... mondjuk ha a Belgorod valamelyik mélytengeri kábelt elvágni futott ki, akkor tényleg para van. Arra jobb nem is gondolni, hogy a Status-6-ot viszi. Ha igen, akkor nem hiszem, hogy tesztelni fogják. Ebben a helyzetben nem egy fegyverteszt lesz az.
Ne feledd, hogy most már Moszkva szemszögéből az ukrán hadsereg van orosz területen.
Eljutottunk arra a pontra, amikor a nyugatnak el kell döntenie, hogy ez tényleg orosz rezsimváltásért folytatott háború, amelyben kész teríteni a lapjait, vagy lehetséges-e valamilyen kompromisszum. 9 hónap egyre erősödő propaganda után a nyugati elit és "csacsogó osztályok" az első mellett vannak többségben, egyértelműen.
Pedig tényleg csak azon a feltételezésen múlik a remélt sikere, hogy az orosz vezetés végső soron racionális játékos, nem pedig a valhallába/hurik közé vágyó fanatikus, csak el akarja hitetni.
Kizárt, hogy a Belgorod -al vágnának át bármit is. Ahogy az is, hogy 'eltűnt'.
Vannak erre alkalmasabb dolgaik, pont Szt.Pétervár mellett. A Belgorod -ot azonnal kiszúrta volna vki.
Teszt lesz a Kara tengeren, ebben biztos vagyok. Ezért is lettek kiadva a figyelmeztetések (tegnap be is tettem őket ide).
Viszont ezek szerintem már a régebben elhatározott próbák, nem újkeletűek.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 474
17 943
113
Más.

"Korábban egyébként felmerült, hogy a K329 Belgorod részt vehetett az Északi Áramlat gázvezetékek ellen elkövetett szabotázsakciókban." :D
Sean Connery most adja át az amerikaiaknak :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Origo. Mit vársz...
Azt meg, hogy demegdöbbentünk és eltűnt, nem tudom honnan szedik.

Végül is a legelső magyar f.o.s. ami lehozta hatalmas meglepetésre a portfolio, tőlük tényleg nem tudom mit lehetne elvárni :D

 
W

Wilson

Guest


Sztrelkov Igor Ivanovics


október 4., 10:39



Tegnap egész nap heves harcok folytak a herszoni fronton. Az ellenség a fő erőfeszítéseket Berislav irányába - előrenyomulva a Dudchan térségbe (nagy részét az ellenség elfoglalta, csapataink visszavonultak, felrobbantották a tározó gátját) és Davydov Broda felé, ahol egységeink helyzete is folyamatosan romlik. . Az ellenség mindenben fölényben van, még a légierőt is használva.

A luhanszki Front Szvatovszkij irányában (a Szeverszkij-Donyectől az Orosz Föderáció egykori határáig) csapataink tovább vonultak. A helyzet nem teljesen tiszta, de vannak ellenőrizetlen információk, hogy az ellenségnek már sikerült elvágnia a Rubizsnoje-Szvatovo autópályát, és előrehaladott csoportjaival azzal fenyeget, hogy eléri a szvatovói helyőrség hátát, és behálózza Kremennaja-Rubiznojet.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 988
30 860
113
 

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
340
886
93
Sokan tartják gyengének az orosz hadsereget, pedig nem kellene se Napóleon, se Hitler hibájába esni. Ott is lenézték a cári és szovjet csapatokat és láttuk mi lett a vége. Az oroszok innen arcvesztés nélkül már nem fognak kiszállni és ahogy látjuk egyre komolyabb esélye van az eszkalációnak.

Az orosz hadvezetésnek megvannak a hibái - láttuk a kisérő gyalogság nélküli magányos tankok rohangálását, nem megfelelő tüzérségi előkészítéssel megvalósított támadásokat stb. -, de ezektől függetlenül, több mint valószínű, hogy nyugati hadseregek se szerepelnének jobban ennél, de miért is?
  • Az egész NATO felderítés az Ukránok mögött áll, valószínű real-time kapják az információkat és pontosan tudják mikor, hol mit csinálnak éppen az orosz kiskatonák.
  • Nyugati önkéntesek, a napi 2000 USD-s fizetés elég sok veteránt vonzhat, akik rendelkeznek nem kevés tapasztalattal a csatatereken
  • Sokan felhozták a buta bombák használatát, Nyugat-Európának Khaddafi ellen mennyi időre elegendő GPS és lézervezérelt bombája volt? 1 hét? Az is érdekes, ha Ukrajna dobja a buta bombákat akkor hősök, ha oroszok akkor primitív ősemberek. Kettős mérce nem szép dolog.
  • Ukrajna nehéz terep, ez nem egy sivatag több kilóméteres látótávolságokkal, itt a RoE (Range of Engagement) a legtöbb esetben bőven 2-300 méter alatt van. Azt mondjuk én se értem, hogy pl előrenyomulásnál miért nem használnak pl.: füst függönyt, hogy fedezzék a saját tankjaikat. De ez csak egy példa. Itt minden agyon PRolt nyugati MBT is hullana, legyen az M1A2, Lecrerc, Merkava vagy Leopard. A videókon lehet látni, hogy legtöbbször lesből oldalról lövik ki ezeket az MBT-ket. Innen pedig egy NLAW is kiszed bármit, nemhogy egy Javelin, láthattuk pl.: Szíriában a török Leo2A4-eket milyen szépen égtek azok is.
  • Ha igazak a nyugati számok akkor 170-190 ezer orosz katona lehet a harcokban, miközben ha hiszünk Zelenszkijnek akkor több mint 700 ezer ukrán áll velük szembe. Szóval a létszámhátrányból kellene nyerniük, ami szintén nem egy könnyű feladat.
A Nyugatnak utolsó ilyen nehéz háborúja nagyjából a világháborúban lehetett, ezért nem érdemes összehasonlítani egyik modern konfliktussal sem. Hogy mi lenne akkor ha az oroszok megindulnának Nyugatra?
  • Északon (Finnország, Svédország, Dánia) - szerintem ők most is megtudnák védeni magukat, a Finn-tóvidék ugyanolyan nehéz terep mint anno 1939-ben volt, könnyű rajta védekezni, ott nem tudnának átmenni az oroszok.
  • Baltikum (Észto., Litvánia, Lettország) - 1-2 hét alatt megenné őket a medve
  • Észak-Európa (Lengyelország, Németo., többiek) - Lengyelország nagy falat lenne és ők kellően és kölcsönösen utálják egymást az oroszokkal, ott biztos nem lenne kesztyűs kéz, szerintem Lengyelo. halála a rengeteg különböző eszköz és jármű jelentette logisztikai rémálom lenne (az oroszokat azért is sürgeti idő mert még nincs ott az 1000 db rendelt K2PL és 250 db M1A2 SEPV2), utána Németország és a Belga, Holland vonal gyaloggalopp. Ezek a seregek le vannak épülve, talán tavaly volt cikk, hogy például a német Eurofighterek 30%-a bevethető, az ATGM képességük jelentős részét pedig már Ukrajnának adták. Az F-35 és egyéb Wunderwaffek meg láttuk, hogy magukban nem sokat érnek. Az igazi háború nem autóskártya.
  • Közép-Európa - átjönnének mint kés a vajon, Svájcig simán el tudnának menni lendületből, de azt szerintem nem tudnák elfoglalni
  • Dél-Európa - szintén nincs aki megállítaná őket. Itt jelentősebb ország van - de az se esne a fő csapásirányba -, Görögörszág. De őket valószínüleg lefoglalnák a törökök (valószínüleg ők se lennének nyugiban).

És hogy nekünk szerintem mit kellene csinálni?
Az oroszok nem fognak kivonulni szerintem, ha kell teljes mozgósítást rendelnek el. Először is az EU-nak egyáltalán nem kellett volna beleavatkoznia - ahogy pl. se az Arab Tavaszba, se a Tálibok támogatásába az USA kivonulása után -, mert ezzel csak velünk csesztek ki. De az elégedetlenség nő, a kormányok jobbra tolódnak, majd meglátjuk ebből mi lesz. Nekünk az lenne a legjobb, ha az oroszok minél előbb a földbe döngölnék az oroszokat, mert minél jobban elhúzódik ez a konfliktus, annál nagyobb a valószínűsége, hogy valahogy minket is bevonnak a háborúba. Nem lenne túl sok kedvem jövő tavasszal valahol keleten meghalni.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Végül is a legelső magyar f.o.s. ami lehozta hatalmas meglepetésre a portfolio, tőlük tényleg nem tudom mit lehetne elvárni :D

Akkor is fasság.
Nem eltűnt. OK lehet rá mondani, kb annyira, mint egy KLM gépre, hogy eltűnt az utashíd mellől.
Úton van északra. Tudott, hogy tesztelés lesz. Egyáltalán nem értem a pánikkeltést.
 

Basturapete

Member
2020. május 28.
17
32
13
Sokan tartják gyengének az orosz hadsereget, pedig nem kellene se Napóleon, se Hitler hibájába esni. Ott is lenézték a cári és szovjet csapatokat és láttuk mi lett a vége. Az oroszok innen arcvesztés nélkül már nem fognak kiszállni és ahogy látjuk egyre komolyabb esélye van az eszkalációnak.

Az orosz hadvezetésnek megvannak a hibái - láttuk a kisérő gyalogság nélküli magányos tankok rohangálását, nem megfelelő tüzérségi előkészítéssel megvalósított támadásokat stb. -, de ezektől függetlenül, több mint valószínű, hogy nyugati hadseregek se szerepelnének jobban ennél, de miért is?
  • Az egész NATO felderítés az Ukránok mögött áll, valószínű real-time kapják az információkat és pontosan tudják mikor, hol mit csinálnak éppen az orosz kiskatonák.
  • Nyugati önkéntesek, a napi 2000 USD-s fizetés elég sok veteránt vonzhat, akik rendelkeznek nem kevés tapasztalattal a csatatereken
  • Sokan felhozták a buta bombák használatát, Nyugat-Európának Khaddafi ellen mennyi időre elegendő GPS és lézervezérelt bombája volt? 1 hét? Az is érdekes, ha Ukrajna dobja a buta bombákat akkor hősök, ha oroszok akkor primitív ősemberek. Kettős mérce nem szép dolog.
  • Ukrajna nehéz terep, ez nem egy sivatag több kilóméteres látótávolságokkal, itt a RoE (Range of Engagement) a legtöbb esetben bőven 2-300 méter alatt van. Azt mondjuk én se értem, hogy pl előrenyomulásnál miért nem használnak pl.: füst függönyt, hogy fedezzék a saját tankjaikat. De ez csak egy példa. Itt minden agyon PRolt nyugati MBT is hullana, legyen az M1A2, Lecrerc, Merkava vagy Leopard. A videókon lehet látni, hogy legtöbbször lesből oldalról lövik ki ezeket az MBT-ket. Innen pedig egy NLAW is kiszed bármit, nemhogy egy Javelin, láthattuk pl.: Szíriában a török Leo2A4-eket milyen szépen égtek azok is.
  • Ha igazak a nyugati számok akkor 170-190 ezer orosz katona lehet a harcokban, miközben ha hiszünk Zelenszkijnek akkor több mint 700 ezer ukrán áll velük szembe. Szóval a létszámhátrányból kellene nyerniük, ami szintén nem egy könnyű feladat.
A Nyugatnak utolsó ilyen nehéz háborúja nagyjából a világháborúban lehetett, ezért nem érdemes összehasonlítani egyik modern konfliktussal sem. Hogy mi lenne akkor ha az oroszok megindulnának Nyugatra?
  • Északon (Finnország, Svédország, Dánia) - szerintem ők most is megtudnák védeni magukat, a Finn-tóvidék ugyanolyan nehéz terep mint anno 1939-ben volt, könnyű rajta védekezni, ott nem tudnának átmenni az oroszok.
  • Baltikum (Észto., Litvánia, Lettország) - 1-2 hét alatt megenné őket a medve
  • Észak-Európa (Lengyelország, Németo., többiek) - Lengyelország nagy falat lenne és ők kellően és kölcsönösen utálják egymást az oroszokkal, ott biztos nem lenne kesztyűs kéz, szerintem Lengyelo. halála a rengeteg különböző eszköz és jármű jelentette logisztikai rémálom lenne (az oroszokat azért is sürgeti idő mert még nincs ott az 1000 db rendelt K2PL és 250 db M1A2 SEPV2), utána Németország és a Belga, Holland vonal gyaloggalopp. Ezek a seregek le vannak épülve, talán tavaly volt cikk, hogy például a német Eurofighterek 30%-a bevethető, az ATGM képességük jelentős részét pedig már Ukrajnának adták. Az F-35 és egyéb Wunderwaffek meg láttuk, hogy magukban nem sokat érnek. Az igazi háború nem autóskártya.
  • Közép-Európa - átjönnének mint kés a vajon, Svájcig simán el tudnának menni lendületből, de azt szerintem nem tudnák elfoglalni
  • Dél-Európa - szintén nincs aki megállítaná őket. Itt jelentősebb ország van - de az se esne a fő csapásirányba -, Görögörszág. De őket valószínüleg lefoglalnák a törökök (valószínüleg ők se lennének nyugiban).

És hogy nekünk szerintem mit kellene csinálni?
Az oroszok nem fognak kivonulni szerintem, ha kell teljes mozgósítást rendelnek el. Először is az EU-nak egyáltalán nem kellett volna beleavatkoznia - ahogy pl. se az Arab Tavaszba, se a Tálibok támogatásába az USA kivonulása után -, mert ezzel csak velünk csesztek ki. De az elégedetlenség nő, a kormányok jobbra tolódnak, majd meglátjuk ebből mi lesz. Nekünk az lenne a legjobb, ha az oroszok minél előbb a földbe döngölnék az oroszokat, mert minél jobban elhúzódik ez a konfliktus, annál nagyobb a valószínűsége, hogy valahogy minket is bevonnak a háborúba. Nem lenne túl sok kedvem jövő tavasszal valahol keleten meghalni.
Az oroszok brit partraszállásáról is írnál pár sort? Közép-Európa hány nap lenne szerinted, 2-3?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 903
5 210
113
Sokan tartják gyengének az orosz hadsereget, pedig nem kellene se Napóleon, se Hitler hibájába esni. Ott is lenézték a cári és szovjet csapatokat és láttuk mi lett a vége. Az oroszok innen arcvesztés nélkül már nem fognak kiszállni és ahogy látjuk egyre komolyabb esélye van az eszkalációnak.

Az orosz hadvezetésnek megvannak a hibái - láttuk a kisérő gyalogság nélküli magányos tankok rohangálását, nem megfelelő tüzérségi előkészítéssel megvalósított támadásokat stb. -, de ezektől függetlenül, több mint valószínű, hogy nyugati hadseregek se szerepelnének jobban ennél, de miért is?
  • Az egész NATO felderítés az Ukránok mögött áll, valószínű real-time kapják az információkat és pontosan tudják mikor, hol mit csinálnak éppen az orosz kiskatonák.
  • Nyugati önkéntesek, a napi 2000 USD-s fizetés elég sok veteránt vonzhat, akik rendelkeznek nem kevés tapasztalattal a csatatereken
  • Sokan felhozták a buta bombák használatát, Nyugat-Európának Khaddafi ellen mennyi időre elegendő GPS és lézervezérelt bombája volt? 1 hét? Az is érdekes, ha Ukrajna dobja a buta bombákat akkor hősök, ha oroszok akkor primitív ősemberek. Kettős mérce nem szép dolog.
  • Ukrajna nehéz terep, ez nem egy sivatag több kilóméteres látótávolságokkal, itt a RoE (Range of Engagement) a legtöbb esetben bőven 2-300 méter alatt van. Azt mondjuk én se értem, hogy pl előrenyomulásnál miért nem használnak pl.: füst függönyt, hogy fedezzék a saját tankjaikat. De ez csak egy példa. Itt minden agyon PRolt nyugati MBT is hullana, legyen az M1A2, Lecrerc, Merkava vagy Leopard. A videókon lehet látni, hogy legtöbbször lesből oldalról lövik ki ezeket az MBT-ket. Innen pedig egy NLAW is kiszed bármit, nemhogy egy Javelin, láthattuk pl.: Szíriában a török Leo2A4-eket milyen szépen égtek azok is.
  • Ha igazak a nyugati számok akkor 170-190 ezer orosz katona lehet a harcokban, miközben ha hiszünk Zelenszkijnek akkor több mint 700 ezer ukrán áll velük szembe. Szóval a létszámhátrányból kellene nyerniük, ami szintén nem egy könnyű feladat.
A Nyugatnak utolsó ilyen nehéz háborúja nagyjából a világháborúban lehetett, ezért nem érdemes összehasonlítani egyik modern konfliktussal sem. Hogy mi lenne akkor ha az oroszok megindulnának Nyugatra?
  • Északon (Finnország, Svédország, Dánia) - szerintem ők most is megtudnák védeni magukat, a Finn-tóvidék ugyanolyan nehéz terep mint anno 1939-ben volt, könnyű rajta védekezni, ott nem tudnának átmenni az oroszok.
  • Baltikum (Észto., Litvánia, Lettország) - 1-2 hét alatt megenné őket a medve
  • Észak-Európa (Lengyelország, Németo., többiek) - Lengyelország nagy falat lenne és ők kellően és kölcsönösen utálják egymást az oroszokkal, ott biztos nem lenne kesztyűs kéz, szerintem Lengyelo. halála a rengeteg különböző eszköz és jármű jelentette logisztikai rémálom lenne (az oroszokat azért is sürgeti idő mert még nincs ott az 1000 db rendelt K2PL és 250 db M1A2 SEPV2), utána Németország és a Belga, Holland vonal gyaloggalopp. Ezek a seregek le vannak épülve, talán tavaly volt cikk, hogy például a német Eurofighterek 30%-a bevethető, az ATGM képességük jelentős részét pedig már Ukrajnának adták. Az F-35 és egyéb Wunderwaffek meg láttuk, hogy magukban nem sokat érnek. Az igazi háború nem autóskártya.
  • Közép-Európa - átjönnének mint kés a vajon, Svájcig simán el tudnának menni lendületből, de azt szerintem nem tudnák elfoglalni
  • Dél-Európa - szintén nincs aki megállítaná őket. Itt jelentősebb ország van - de az se esne a fő csapásirányba -, Görögörszág. De őket valószínüleg lefoglalnák a törökök (valószínüleg ők se lennének nyugiban).

És hogy nekünk szerintem mit kellene csinálni?
Az oroszok nem fognak kivonulni szerintem, ha kell teljes mozgósítást rendelnek el. Először is az EU-nak egyáltalán nem kellett volna beleavatkoznia - ahogy pl. se az Arab Tavaszba, se a Tálibok támogatásába az USA kivonulása után -, mert ezzel csak velünk csesztek ki. De az elégedetlenség nő, a kormányok jobbra tolódnak, majd meglátjuk ebből mi lesz. Nekünk az lenne a legjobb, ha az oroszok minél előbb a földbe döngölnék az oroszokat, mert minél jobban elhúzódik ez a konfliktus, annál nagyobb a valószínűsége, hogy valahogy minket is bevonnak a háborúba. Nem lenne túl sok kedvem jövő tavasszal valahol keleten meghalni.
Ehez még hozzá kell venni a nagy számban Európába telepített amerikai vadászbombázó gépeket.Még a mostani Európában lévő csapásmérő gépek nem csak Usaf képesek lennének napi százas nagyságrendű bevetésen támadni az esetlegesen nyugatra támadó erőket.
 
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek