[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 789
14 878
113
Azt de facto a nyugat és Ukrajna is elfogadta. Úgy voltak vele hogy az egész nem ér annyit hogy foglalkozzanak vele.

De mi a tanulsága a Krímnek? Putyin részéről nyilván az hogy ha ezt meg lehet csinálni, akkor működni fog nagyban is. Utólag látszik hogy nem működött.

Alekszej Aresztovics, és Valerij Zaluzsnyij már 2014 óta résztvevői voltak a harcoknak, mindkettejük megjárta a frontot, bokorugróként is, és Aresztovics 2019-ben mondta, hogy előbb vagy utóbb, de legkésőbb 2030-ig ígyis - úgyis következett volna a második menet, és a konfliktus szintet lépése.

2014 - 2022 között azért volt "befagyott" konfliktus, mert 2014-ben az Ukrán Kormányerők annyira mesébe illően lepusztultak voltak, hogy ha akkoriban, olyan 2015-ben betoltak volna egy általános mozgósítást, annak teljes kudarc lett volna a vége, amire az ukrán államiság is ráment volna. Ilyenkor az egyszerre próbálunk baszni és szűznek maradni tipikus esetével éltek, vagyis a minimális egységek bedobásával próbáltak a harcokat színlelni, amit a népnek hatalmas propagandával eladtak, közben a lehetőségekhez képest ment az alapoktól újraszervezés, és az átfegyverzés.

VHOAsH7.jpeg

LjLK4hS.jpeg

President_Volodymyr_Zelenskyy_visited_the_Bohdan_Khmelnytskyi_National_Academy_of_the_State_Border_Guard_Service_on_3_May_2024_-_1_18.jpg

%D0%9C%D1%96%D0%B6%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%96_%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F_%C2%ABSaber_Junction-2018%C2%BB_%2884%29_%2845085787282%29.jpg



A 2015 - 2022 közötti időszakban a Nyugat

  • eszetlen mennyiségű páncéltörő rakétát adományozott

  • a parancsközvetítési láncot felkészítette. NATO standardokat kezdtek alkalmazni az Ukrán Kormányerőknél, rengeteg híradástechnikai, kommunikációs eszközt kaptak

  • nem össze-vissza szervezte az Ukrán Hadsereget, és a többi fegyveres erőket, hanem az ő struktúrája alapján, amit kiegészítettek a műholdas felderítéssel

  • rengeteg hírszerzési információt adott az ukránoknak, nem 2022-ben, hanem már 2014 - 2022 között, készülve a nagy napra


A Nyugat sem bír végtelen fegyverrel, meg manival, sőt ott is potyognak ki a csontvázak a szekrényből, és szelektív dolog, hogy mit lehet megetetni a néppel, meg a saját sereggel, ezért első körben "csak" ezeket tudták adni, később jöttek volna mértékkel, és korlátokkal a nagyvasak.

Továbbá a harckocsi, és sok más nagyvas sem úgy működik, hogy beülnek a kedvenc modellünkbe, bekapcsolják a műszerezettséget, felbőg a motor, és harcra készek, de az, hogy rövid úton sikerül elveszíteni a járgány felett az irányítást, és belehajtanak az árokba / máshova, abba már nem gondolnak bele. Vagy más súlyos balesetet összehozni, ami ön, és közveszélyes.

Ha Ukrajna háború nélkül kapja meg 2022 után, de 2030 előtt a
  • 120 - 150 Leopárd 2-est

  • 31 M1A1 Abrams-et

  • 14 Challenger 2-est

  • és sok - sok Leopárd 1-est,

akkor okosan használva ütőképesek lettek volna.

A legfontosabb, amilyen hadviselést, és harcászatot mutatott be az Orosz Hadsereg 2022. február 24.-én, azzal a teljes felkészületlenségről, és fogalmatlanságról adtak tanúbizonyságot.

Az átlag orosz kiskatona biztos nem kívánt semmilyen háborút, és maguk az orosz tisztek, és főtisztek is azt gondolták, hogy a Krím tulajváltása ellenére békeidő van, és továbbra is a sereg csak egy eseménytelen, kiszámítható, stabil, és kényelmes munkahely, ahol ha a fizetés nem a legjobb, de attól még következmények nélkül lehet lopni a napot, és a gépparkot minden szinten. Nem tartottak semmilyen felkészülést a háborúra az Orosz Hadseregben.

Egy ekkora átfegyverzett ukrán hadseregtest elbánt volna sok orosszal, még akkor is, ha valami mondvacsinált indokkal, mint a Krím miatt ők mennek át támadásba.

A Politbüró döntése volt, hogy lépjenek, vagy ne lépjenek.

A Politbüró dönt mindenről, a háborúról, és a békéről, és sok másról is, de attól még ott is mindenki hazudik mindenkinek, és kerültek egy teljesen kontrollálhatatlan hazugságspirálba, különböző okokból.


Én az oroszok helyében Krímen túl egyetlen lépést sem tettem volna, ha az ukránok, és haverjaik revanssal próbáltak volna élni azügyben, akkor az az ukránok, és talpnyalóik problémája lett volna, nem az oroszoké.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
385
1 161
93
Screenshot-20240722-174849-Chrome.jpg

Felcser lehet a srác?
Amúgy ez a videó is megmutatja a háború valóságát, és ezeket vég nélkül illene mutatni azoknak, akik az utsó ukránig folytatnák ezt a teljesen értelmetlen vérontást...
Az ukrán lakosság kussban van, már zombikká váltak akik nem tudnak gondolkodni. érdemes megnézni a lelőtt náci képviselőnő temetésén készült videót, a tömeg csak áhitattal van pedig ezek a politikusok öletik halomra az átlagpolgárt, mig a felső százezrek buliznak monte carloban (és máshol).
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
877
4 964
93

az ukrik kapásból nekiálltak leszarni a társulási megállapodásban lévő pontokat. mondjuk tőlük becsületességet felesleges várni ...
a baj csak annyi, hogy annak az eu-nak kellene lépnie, akik nyalják az ukri segget

nagyon szépen lángoló HIMARS. ebből több kellene :)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 557
113
Úgy, szóval az a jó ha még több ember hal meg mind a két oldalon, ahelyett, hogy leállnának, mert szerinted ez elfogadhatatlan.

Köszönöm az egyenes választ! nincs is több kérdésem!

Leállni csak Putyin tud. A rablást sem tudja a tulajdonos abbahagyni. A védekező csak addig harcol, amíg a támadó le nem mond szándékáról. A békéhez abba kell hagyni az esztelen öldöklést, haza kell mennie Putyin csapatainak és kész.

Minden háborús halál Putyin lelkén szárad, ezt 22 februári uszító beszédével elismerte.
Kockáztatott, nem jött be.

Mi lenne a jó irány, a korrupt európai vezetők kiszolgálása?

Vagy inkább a korrupt orosz?
:)
Na ne már...

Nem hallottad?
Megalapították a bolha tökén is pattanást analizálók világszövetségét,az Oroszok után egyből csatlakozot pongo Pongo szigete is,és elkezdődött az összehangolt,tudományos munka,sajnos ez a csökevény Oroszország,ami maradt a szovjetúnióból,már csak oda veszik fel,gyenge szarok minden téren.
Ez kész b+.
Minek olvasod a biztpolt,ha ezt így csípőből megkérdezed,ennyi év htka után?
De tényleg?!
:D

De tényleg....
Milyen szövetségben?
Többször kértük, ne itassanak...
:D

Ez lehetne a fórum mottója is :D

Ahogy késik a csoda, dőlnek a hazugságok, úgy tisztul a topic.
Jé...
:)


 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 531
20 654
113
Tedd már meg, hogy amikor állítasz valamit (5. cikkely), akkor azt tényekkel támasztod alá, mert nem vagy pápa, hogy valami azért legyen megfellebbezhetetlenük igaz mert te mondod. Bar ő is csak vallási kérdésekben tévedhetetlen.
És pont te érvelsz így, aki a kinyilatkoztatások szent embere,
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 881
58 041
113
Nincs békés megoldás. Már mindenképpen meghalt több százezer ember és megnyomorodott még jóval több.

A kérdés az hogy elfogadjuk e hogy ilyen áron lehessen területet szerezni a 21. században vagy sem. Én nekem ez elfogadhatatlan. Nektek meg elfogadható.

Akkor most ki milyen párti?

Remélem ez a videó gyújt némi fényt az elmédben:
2015-ös. Nagyon szépen elmondják benne, hogy a teljes háború az USA érdeke volt, és mindent megtett azért, hogy kitörjön.
Egyszerűen a német (európai) és az orosz gazdasági közeledést meg kellet akadályozni bármilyen áron.
Értékeld át a valóságodat és akkor talán a jó kérdéseket fogod föltenni ;)
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
955
11 220
93
Orbán Horvátországgal szemben is kussol.
Ahelyett, hogy leállítaná az odairányuló turizmust.
Bár bizonyos körökben kedvelt dolog mindent arra fogni hogy itt diktatúra van, de a diktatúra az nem ilyen. Ha a plebs nem mehet horvátba nyaralni, azzal szerzel a következő választásra jópár ezer ellenséget, meg egy demagóg mantrát az ellenzéktől hogy lassan csak keletre utazhatsz mint az átkosban.
Akkor már akár egyenesen át is adhatnák a kormányzást azoknak akik így is oda adták volna már mindenünket az ukránoknak. Megérné?
Legyünk ennél realistábbak. Itt egy kötéltánc folyik.
Azt se képzeljük hogy egy-két kis K-Eu politikus élete olyen fontos hogy megálljanak miatta a dollármilliárdos bizniszek. Na ezért van megszavazva az ami van, a narratíva ellenére is. Ekkora a mozgástér, ha elbasszák, akkor nulla fék marad, ahogy azt a nyugati példákon látjuk is.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 357
12 809
113
Bár bizonyos körökben kedvelt dolog mindent arra fogni hogy itt diktatúra van, de a diktatúra az nem ilyen. Ha a plebs nem mehet horvátba nyaralni, azzal szerzel a következő választásra jópár ezer ellenséget, meg egy demagóg mantrát az ellenzéktől hogy lassan csak keletre utazhatsz mint az átkosban.
Akkor már akár egyenesen át is adhatnák a kormányzást azoknak akik így is oda adták volna már mindenünket az ukránoknak. Megérné?
Legyünk ennél realistábbak. Itt egy kötéltánc folyik.
Azt se képzeljük hogy egy-két kis K-Eu politikus élete olyen fontos hogy megálljanak miatta a dollármilliárdos bizniszek. Na ezért van megszavazva az ami van, a narratíva ellenére is. Ekkora a mozgástér, ha elbasszák, akkor nulla fék marad, ahogy azt a nyugati példákon látjuk is.
Lehet ezt finomabban is csinálni, pl. éppen csúcsszezonban válik balesetveszélyessé a horvátországba tartó vasútvonal, amit meg kell javítani, csak sajnos a kánikulában lassan haladnak a munkálatok, a pályakarbantartók is emberek, ugyebár...
Az autópályát is karban kell tartani, az egyik irányban megvetemedett, milyen kár, a másik ágat kell igénybe venni és csak 1 sávon lehet közlekedni odaúton... ó, milyen kár...
Ha már amúgy is járatkésések vannak, éppen nem a Splitbe és Dubrovnikba tartó járatok kapnak prioritást, és ha el is indulnak, sajnos csak hajnali 3kor van slot számukra...

Kéne egy kis kreativitás.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 545
113
Orbán Horvátországgal szemben is kussol.
Ahelyett, hogy leállítaná az odairányuló turizmust.
70 millió euró veszik el az országbol hivatalosan ha jól remlik. És még mennyi ami nincs szamontartva, feketén? Kb 2-3*-a. Ez ajándék a horvát létezésnek.
Az utolsó proli melós is ikstenkiralynak érzi magát ha 8 óra vezetés után megerkezik a strandra horvatban.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 618
25 105
113
A nackó ideólógus elföldelésén a nato komisszárok miért nem gyűjtögettek? Volt ott pár kemény legény...:

Remélem igaz a hír egy angol firkász szerint, pár #nemnato sas katona is elrepült:

Egy arat-tal és kontakt1-el szerelt abrams, úgy néz ki veszteséglistára került:

Krasznopol érkezése egy ukronato által megszállt házba:

Egy ritkaság került lencsevégre, egy T90 mod1992 a frontról egy műhely felé, ezekből a példányokból kapott Szíria is, pár teknőt modernizáltak T90M-re:

ODAB-1500-nak írja, de ez 4db sima FAB vagy ODAB-500:

A litván csivava is lekezdte a határára telepíteni a "sárkányfogakat":

Gránátdobás drónról, 2 halott, 2 komolyabban sebesült és 1 elfutott:

Az "Assad must go" szlogen margójára big zselé kivitelben:

TOS találat után +18:

Balaton helyett bandera:
-1
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
178
1 194
93
Olvasom itt a Horvátország felé irányuló turizmus csökkentésére irányuló terveket, vicceket... Néha azért rá tudok csodálkozni egyesek eszmefuttatására. Még jó, hogy nem építünk falat, kerítést, esetleg aknazárat a horvátok felé! Durva ötletek vannak, melyek egyrészt az Alaptörvényben foglalt alapjogokat, másrészt EU -s jogokat és szerződéseket sértenének. Meg azért mekkora ötlet, hogy a nyaralni indulók fél, vagy több napokat várakoznának ilyen-olyan mesterkélt közlekedési, vagy bürokratikus akadályok miatt, miközben a befizezett nyaralásuk órája ketyeg. Na ott volna zendülés, lázadás... Biztos volna hatása, de azért padlóra nem küldené a horvátokat egy erős összefogással kialakított bojkott, bár ennek is vannak buktatói.
A magyar horvátországi apartman tulajdonosok biztos nem engednék el a szezont.
A visszaeső kereslet valamelyest letörné a kinti árakat, ere pedig az árérzékeny magyar rögtön lecsapna.
Ha a kormány kérné nemzeti érdekre hivatkozva, akkor az ellenzéki beállítottságú csakazért is menne, de vica-versa.
Sajnos ebben az országban nagyon kicsi az esélye, hogy párt - és hitvallástól függetlenül egy komoly ügy, vagy érdek érdekében egységesen kiálljunk.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 128
2 974
113
Lehet ezt finomabban is csinálni, pl. éppen csúcsszezonban válik balesetveszélyessé a horvátországba tartó vasútvonal, amit meg kell javítani, csak sajnos a kánikulában lassan haladnak a munkálatok, a pályakarbantartók is emberek, ugyebár...
Az autópályát is karban kell tartani, az egyik irányban megvetemedett, milyen kár, a másik ágat kell igénybe venni és csak 1 sávon lehet közlekedni odaúton... ó, milyen kár...
Ha már amúgy is járatkésések vannak, éppen nem a Splitbe és Dubrovnikba tartó járatok kapnak prioritást, és ha el is indulnak, sajnos csak hajnali 3kor van slot számukra...

Kéne egy kis kreativitás.

Szóval ĵol kib@szunk a magyarokkal (mert mi fogunl ebben a mesterséges dugóban ácsorogni) ebben mi lenne a jó ?

De azt is írhatnám elég pusztulat állapotban van a máv meg a közutak, szóval a fenti okosságok a,mindennapokat jelentik.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 122
113
És egy ilyen világból neked származik bármilyen személyes hasznod? Vagy azt gondolod hogy egy ilyen világ majd elhozhatja trianon revízióját?
Tehát szerinted, ha az igazságosság és a pártatlanság követeléséből, avagy elvárásából nem származik személyes haszon, úgy ezen értékekhez nem is érdemes ragaszkodni és számonkérni ezeket?
Trianon reviziójáról pedig, mi magyarok soha nem fogunk lemondani, bár te ezt nem értheted miért.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 788
9 269
113
Tehát szerinted, ha az igazságosság és a pártatlanság követeléséből, avagy elvárásából nem származik személyes haszon, úgy ezen értékekhez nem is érdemes ragaszkodni és számonkérni ezeket?
Trianon reviziójáról pedig, mi magyarok soha nem fogunk lemondani, bár te ezt nem értheted miért.
Milyen igazságosság és pártatlanság?

Magyarországon is a kihalás felé tartunk.