Ĺeírtam mindkettőt ott ahoĺmegadják...Ne keverd a menetsebesseget a napi menetteljesitmennyel.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ĺeírtam mindkettőt ott ahoĺmegadják...Ne keverd a menetsebesseget a napi menetteljesitmennyel.
Miért pont 18 db? Miért nem 24?Századoként 2x 81mm és zászlóaljanként 6x 120mm. Dandár = 18x 81 és 18x 120mm. Elvben mindkettőnek automatának kellene lennie a zászlóaljtüzérségnek ráadásul Lynx-en.
Mert az kevesebbMiért pont 18 db? Miért nem 24?
Nem tudom miért alakult így.Miért pont 18 db? Miért nem 24?
Főleg hogy amúgy nincs feltétlen így hanem hadserege válogatja.Nem tudom miért alakult így.
A Fuchs egy APC,a tobbi meg IFV.Nem egy kategoria.
Azért egy stryker dragoon dandárt olcsóér elfogadnèk.
A BTR-ek helyett mit szeretnének a honvédek?Tippre kérni fogják a jelenlegi nehéz dandár mellé minimum egy, de inkább kettő kozepest mint minimum.
És igen, osszfegyvernemi dandár kell, tehát tüzérség, légvédelem, gulyás ágyú, minden.
Légvédelem részéről ami szerintem kb az ország területét lefedni képes abm védelem lesz az elvárás extraban.
Nem lennék meglepődve a légierő combositasan se - 24+ gép alatt meg se mukkanjunk, de a jelenlegi kevés lesz.
Az egirokat ki fogják röhögni .
Megint csak tippre, de rá lesz fekudve a tartalékos eszközökre is, valamit ott is meg fognak követelni (pl hogy a szervezetük, felszerelésük meglegyen normálisan, ne csak egy Karabély és akkor kipipalva)
Ja, és plusz pont , ha amerikait veszünk, akkor kicsit elnezobbek lesznek -de csak kicsit - egyébként meg Trump haver olyanokat fog cserditeni a seggunkon az ostorral, hogy nem gyozi majd gulyás magyarázni.
A közepes dandárban is lehet harckocsi: van ahol van, van ahol nincs.Nem tartom realisnak hogy akarnank egy 2. Nehez dandart ( mondjuk akkor mi a picsaert szalltunk be a kf51 be ha nem lesz tobb harckocsi zlj…)
szerintem az ukran haboru tapasztalatait leszurve realisabbnak latom higy konolyabb legvedelmi kepesseget kernek es 1 vagy nagyon maximum 2 dandar kozepes erot apc 8x8/6x6 ra alapozva ami egy dandar eseten azert olcson megusszuk de ha 2 kell ott mar partiban lesz a nehez dandar osszegevel. Foleg ha azt mondjak ezt 2030ra tudni fel kell allitani mert akkor kurva gyorsan le kell utni par szerzodest itt talan a btr modernizacioval lehet kicsit enyhiteni a tortenetet de azzalse nyerunk sokat.
Meg ha bejon a tipp a kozepes dandarnak kell vajon onjaro tuzerseg? Csapatlegvedelem? Mert akkor a skyrager keves lesz ide meg a pzh a akkor is ha minimum mennyiseget nezem azert 1 kozepes dandarra az is draga mulatsag. Es akkor nem beszeltunk az infrastrukturarol meg az ember anyagrol.
Stb szb orakig lehetne ezt fejtegetni de ugy nezki ezt a seregre mar nem kell kolteni nem usszuk meg.
Ha 10 millát számolsz egy török 8x8-as csodára, akkor hülyeség törököt venni. El kell menni a lengyelekhez és alig drágábban venni kell Rosomakot, ami biztosan jó.A közepes dandárban is lehet harckocsi: van ahol van, van ahol nincs.
Még egy hk. zászlóaljra én számítok azért ha felállítunk (felszerelünk) egy második dandárt - ha kerekes lesz, ha láncos.
Második Lynx-dandárra én sem számítok max. 1-2 zászlóaljnyit veszünk még. Bobo valami Lynxes huszár-zászlóaljat emlegetett után rendeléssel.
A közepes vagyis kerekes dandár lényegesen olcsóbb mint a láncos.
Török kerekesekkel számolva gépágyús-ATGM-es toronnyal egy jármű kijöhet 10 millió dollárból. Sok feladatra szintén 6x6 lényegesen olcsóbb: kb. 5 millió dodo.
A dandárhoz szükséges kb. 250 jármű 2 milliárdból kijöhet.
24 kerekes önjáró löveg (pl. ATMOS): 0,2 milliárd
44 harckocsi (20 millió/db): 0,9 milliárd
Összesen: 3,1 mrd dollár
Nyilván ehhez kell még némi infrafejlesztés meg kiegészítő eszközök: tippre 0,4-0,5 mrd.
Szóval szerintem 3-3,5 milliárdból lehetne egy jól felszerelt közepes dandárunk.
Egy jobb toronnyal 10 millió nem rossz ár.Ha 10 millát számolsz egy török 8x8-as csodára, akkor hülyeség törököt venni. El kell menni a lengyelekhez és alig drágábban venni kell Rosomakot, ami biztosan jó.
De kurvára nem annyi.Ha 10 millát számolsz egy török 8x8-as csodára, akkor hülyeség törököt venni. El kell menni a lengyelekhez és alig drágábban venni kell Rosomakot, ami biztosan jó.
Ha 2db kozepes dandart kernek? Akkor ez hatvanyozottan kibaszott draga mulatsag lesz es jo magyar szokas szerint minimum mennyiseg es alapveto dolgok fognak belole hianyozni gyanitom az injaro tuzerseget kinis hagynank belole. Mondvan a 24db pzh mindenre IS eleg.A közepes dandárban is lehet harckocsi: van ahol van, van ahol nincs.
Még egy hk. zászlóaljra én számítok azért ha felállítunk (felszerelünk) egy második dandárt - ha kerekes lesz, ha láncos.
Második Lynx-dandárra én sem számítok max. 1-2 zászlóaljnyit veszünk még. Bobo valami Lynxes huszár-zászlóaljat emlegetett után rendeléssel.
A közepes vagyis kerekes dandár lényegesen olcsóbb mint a láncos.
Török kerekesekkel számolva gépágyús-ATGM-es toronnyal egy jármű kijöhet 10 millió dollárból. Sok feladatra szintén 6x6 lényegesen olcsóbb: kb. 5 millió dodo.
A dandárhoz szükséges kb. 250 jármű 2 milliárdból kijöhet.
24 kerekes önjáró löveg (pl. ATMOS): 0,2 milliárd
44 harckocsi (20 millió/db): 0,9 milliárd
Összesen: 3,1 mrd dollár
Nyilván ehhez kell még némi infrafejlesztés meg kiegészítő eszközök: tippre 0,4-0,5 mrd.
Szóval szerintem 3-3,5 milliárdból lehetne egy jól felszerelt közepes dandárunk.
Ezért ezeket nem máról holnapra kell. 5-6 évente tudunk sztem kiállítani (felszerelni) egyet jó esetben.Ha 2db kozepes dandart kernek? Akkor ez hatvanyozottan kibaszott draga mulatsag lesz es jo magyar szokas szerint minimum mennyiseg es alapveto dolgok fognak belole hianyozni gyanitom az injaro tuzerseget kinis hagynank belole. Mondvan a 24db pzh mindenre IS eleg.
Simán lehetne 6x6 vagy 8x8-at venni török, finn, német gyárakból.Ezért ezeket nem máról holnapra kell. 5-6 évente tudunk sztem kiállítani (felszerelni) egyet jó esetben.
Van ez a 2031-es céldátum: kerekesből szerintem kitudunk izzadni egyet addig. Pláne ha olcsó török járgány van benne.
Harckocsik helyet átmenetileg löveges 8x8 is eladható - "tűztámogató zászlóalj".
Akkor meg faszert penzeljuk a kf51 abbol a penzbol egy durvan 16-24 vetos kozepes raketa csomagos puls kijonne…Ezért ezeket nem máról holnapra kell. 5-6 évente tudunk sztem kiállítani (felszerelni) egyet jó esetben.
Van ez a 2031-es céldátum: kerekesből szerintem kitudunk izzadni egyet addig. Pláne ha olcsó török járgány van benne.
Harckocsik helyet átmenetileg löveges 8x8 is eladható - "tűztámogató zászlóalj".
mert később még kellhet. Csak hát franc tudja mikorra lesz a "Fanterből" használható cucc...Akkor meg faszert penzeljuk a kf51 abbol a penzbol egy durvan 16-24 vetos kozepes raketa csomagos puls kijonne…
Még mindig benne vagyunk a Panther-projektben?Akkor meg faszert penzeljuk a kf51 abbol a penzbol egy durvan 16-24 vetos kozepes raketa csomagos puls kijonne…
Ez a vezetes pontosabban annak a feje ma mondta eloben hogy “meg 2% se akarna kolteni”Még mindig benne vagyunk a Panther-projektben?
Akar még ez a vezetés újabb harckocsi-zászlóaljat?