Nem tudom ez mennyi pontosan, azert irtam hogy tudom hogy a 100 egy ovatos szam.
Ami gyalogsági harcjármű kategória, azon mind lesz, ebben biztos vagyok.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem tudom ez mennyi pontosan, azert irtam hogy tudom hogy a 100 egy ovatos szam.
Sokra. Amit mondasz az lenne egy javadalmazás harcban.Nem tudom hany darab Lynxre tervezik integralni a Spike-ot, legyen ez mondjuk 100(ez egy eleg ovatos szam szerintem). Ez maris 400 Spike-ot jelent plusz ha meg kap a Gidran/NMS paros is meg majd persze kesobb a 8x8-as akkor siman ott vagyunk hogy kell 1000 darab csak a jarmuvekre. Szerintem az lesz mint a Lynx-nel hogy az elso csomagokat megvesszunk kozvetlenul a gyartotol a maradekot meg majd (lehet) legyartjuk magunknak.
1000-es nagyságrendben kell nekünk SPIKE, többféle változatban.Nem tudom hany darab Lynxre tervezik integralni a Spike-ot, legyen ez mondjuk 100(ez egy eleg ovatos szam szerintem). Ez maris 400 Spike-ot jelent plusz ha meg kap a Gidran/NMS paros is meg majd persze kesobb a 8x8-as akkor siman ott vagyunk hogy kell 1000 darab csak a jarmuvekre. Szerintem az lesz mint a Lynx-nel hogy az elso csomagokat megvesszunk kozvetlenul a gyartotol a maradekot meg majd (lehet) legyartjuk magunknak.
Helló,Igazság szerint én az FN bejelentés után is kicsit megkönnyebbültem.
Persze részben mert az volt a favoritom, de inkább azért mert tisztult a kép. Kicsit már aggódtam, mert sokára jött a bejelentés...
Megjött a várva várt bejelentés: hamarosan újfajta fegyverek gyártása indulhat meg MagyarországonHelló,
Mi ez az FN bejelentés?
Erről lemaradtam....van valami link erről?
Ez nem sok infó...miből lehet tudni hogy ez az FN géppuska lesz?
Újabb hazai kézifegyver-gyártási megállapodás körvonalazódik: 30 ezer darab „Browning-fegyverprototípus” gyártását hozná Magyarországra a belga FN Herstal – jelentette be Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztosEz nem sok infó...miből lehet tudni hogy ez az FN géppuska lesz?
Hátha az EVOLYS lesz azÚjabb hazai kézifegyver-gyártási megállapodás körvonalazódik: 30 ezer darab „Browning-fegyverprototípus” gyártását hozná Magyarországra a belga FN Herstal – jelentette be Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos
Újabb hazai kézifegyver-gyártási megállapodás körvonalazódik: 30 ezer darab „Browning-fegyverprototípus” gyártását hozná Magyarországra a belga FN Herstal – jelentette be Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos
1 javadalmazás? Milyen harc az ami 2-3 naponta emészt el 1 javadalmazás lőszert?Sokra. Amit mondasz az lenne egy javadalmazás harcban.
Kb. egy-két harci napra elég.
Amúgy kell képezni kiképzési és hadi készletet, ami a tartós harchoz kell.
Akkor is, ha embargó van.
Hát...1 javadalmazás? Milyen harc az ami 2-3 naponta emészt el 1 javadalmazás lőszert?
A harc az harc.Hát...
A harc az nem csak támadás meg védelem.
Egy műveletre fel is kell készülni. Valamint vannak harccal kapcsolatos tevékenységek (váltás, átcsoportosítás, nyuggvás, menet) is.
Emiatt az egy harci napra vetített lőszer és egyéb harcanyag felhasználás alacsonyak tűnhet....
A logisztika pedig a művelet időtartamára, nem csak a roham idejére számol, nagyon helyesen.
Mennyibe fáj egy Spike???Nem tudom hany darab Lynxre tervezik integralni a Spike-ot, legyen ez mondjuk 100(ez egy eleg ovatos szam szerintem). Ez maris 400 Spike-ot jelent plusz ha meg kap a Gidran/NMS paros is meg majd persze kesobb a 8x8-as akkor siman ott vagyunk hogy kell 1000 darab csak a jarmuvekre. Szerintem az lesz mint a Lynx-nel hogy az elso csomagokat megvesszunk kozvetlenul a gyartotol a maradekot meg majd (lehet) legyartjuk magunknak.
Hejj, az azeri "turkok" nagyon gyorsan felkaptak: https://defence.az/en/news/153970/hungary’s-new-armored-vehicles-receive-israeli-missiles
The value of the Spike anti-tank rocket deal was not disclosed, but they cost around $210,000 apiece.Mennyibe fáj egy Spike???
Ebben az azeri cikkben benne van emlékeim szerint az ára, de mobilról blokkolja a megnyitást...
Vki, please!
Amúgy 2 napja volt ez a konferencia!
A 210k USD ár a 25-30km hatótávolságú NLOS verzióra vonatkozik. Az LR2 lényegeseb olcsóbb lehetThe value of the Spike anti-tank rocket deal was not disclosed, but they cost around $210,000 apiece.
Potom 30-40 misi. Plusz indítók, kiképzés, logisztikai cuccok.A 210k USD ár a 25-30km hatótávolságú NLOS verzióra vonatkozik. Az LR2 lényegeseb olcsóbb lehet
In December 2015, Poland placed
a Z602 million ($152 million) order
for an additional 1,000 Spike LR
missiles to be delivered in 2017-2020
from ZM Mesko. This contract sug-
gests that the unit price is around
$150,000.
Itt egy részletes doksi hogy melyik állam mennyiért vett hány darabot:
100-150ezer USD között mozog az egység ár.
Bocs ha mar volt de elvileg a Lynx-hez lesz integralva egy(vagy tobb?) "kompakt" dron is - marmint ilyen Bayraktarokhoz kepes kompakt dron. 5.5 km-en belul akkor gondolom ezt fog lehetni hasznalni celmegjelolesre es mondjuk ha talal egy ellenseges tankot akkor arra a szemelyzet fogja tudni inditani a Spike-ot?