- IFF volt de a Mode 5 re való áttérés határideje 2020 volt
- GPS is volt eddig is de az új GPS III műholdakról sugárzott M kód állítólag jövő évtől lesz a gyakorlatban is használható
- Link 16 is volt, az MS20 Block 2.0 csak egy upgrad volt.
Én a
Powered JDAM-ER re gondoltam
Ez a JDAM-ER kisméretű gázturbinával hajtott változata.
Annak a hatótávolsága valahol 160 NM (290 km) körül van...
A Spear 3 ban nem csak a GT-jét tartom nagyra hanem a hatótávolságát (400km- képes loitering módban is működni) valamint azt hogy - amennyiben hinni lehet a propagandának - képes hálózatos módban is működni, együttműködve a majdani Spear EW vel.
Ok, köszi az infót.
A többiről.
Ameddig 14 vagy akár 28 Gripen lenne is itt, akkor sem lenne szó deep strikeról, legfeljebb interdiction jellegűről. CAS-t meg nem ekkora távból adsz.
Itthonra egy Brimstone vagy SDB I is olyan előrelépés lenne és akkora overkill, hogy ehaj, meg még egy SDB II is bőven elég lenne.
A GT-s változatok árát el tudom képzelni főleg azok mennyiségét nézve.
Papíron jó, de a költség vonzata és más miatt és előbb vennék 12 db SDB I-et, mint 4 db ilyen GT-s izét. Mert nincs valódi igény a minőségére.
De arra, hogy legyen értelmes mennyiség, az sokkal fontosabb. Szerintem.
Amúgy ezek mennyire létező fegyverek? Ki és mennyit vette belőle?
Mert egyre gyakrabban látom azt, hogy fantasztikus CGI és egyéb fegyvereket tesznek be sokan, de fotókat nem látok széria gépeken alakulatoknál...
Így egyszerre érzem azt, hogy le vagyok maradva tudásban és azt is, hogy helyesen nem foglalkozom paper design dolgokkal.
A skála két végéhez képest mi a realitás?
A képem levő hatótáv adatok is teljesen elméletiek a nem GT hajtású siklóbombáknál.