K
kamm
Guest
Naja, akkor aztan tenyleg egyetlen, nem is europai gyartotol fuggene a legvedelem jovoje.Én inkább a csehekhez hasonlóan a Spydert választottam volna.Olcsóbb,jobb HMZ,és a rakéták a booster nélkül függeszthetők gépre.Zsidók meg ha kéred,a jövő hetet is beleintegrálják.Persze nem ingyen,elvégre zsidók![]()

Nem zsidozott, hanem pont ironizalt. Amugy nem tudom, mennyiben olcsobb a Spyder, de ha kulon integralni kellene valamit a mi kedvunkert, akkor biztosan mindennel dragabb valasztas lenne.Miért? te adnál ingyen bármit is?
Semmi nincs ingyen - fölösleges zsidózni.
Igen, ez mindig becsapos a csehekkel valo hasonlitgatasokban, hogy nekik semmifele "balhes szomszedsag" problemaja nem letezik, sem a nemetek, sem a lengyelek nem fenyegetnek oket sosem.Volt kérdés, hogy a cseheknél miért lesz 14 Griff és lízing. Egyrészt mert a kormányuk így döntött, és a hadrafoghatóság ott is szempont volt, mivel egy "szovjet" üzemeltetési kultúráról és 3. gen repülőgépekről kellett villámgyorsan átállini a Gripenre, mert a néhány repülőképes MiG-21MFN-jük már a végét járta (utána bezzeg eladva Malliba, ahol senki se törődött a forumálokkal és pecsétekkel még évekig repültek, Ruszlánnal vitték ki őket. Vannak képeim róluk. Másrészt Ők nem voltak fenyegetett helyzetben és ha elég volt légirendszétre 8-10 db 21-es (A 29-esek barterezték a lengyelekkel W-3A-ért) nos akkor miért ne lett volna elég egy század Gripen. Ne felejtsük a cseh gépek 1 évtizedig légifölény vadászok voltak AIM-9M!!! és AIM-120 rakétákkal. Ezek tényegesen C/D-k új gyártásuak voltak a svéd légierő számára. Utána lettek multirola a nagyjavítással. Nos még egy nekik ott volt a csapásnérő ALCA. Dekidáltan, lézerbombákkal, szabadesésű bombákkal és önvédelmi AIM-9-el (ellentevékenység rendszerrel, lokátorral stb.). Nos minek akartak volna több gépet?? És miért ne lízing...
A csehek tulajdonkeppen siman lehetnenek Ausztria 2, minimalis legierovel, leginkabb csak pancelos erot meg korrekt legvedelmi umbrellat fenntartva... eros a gyanum, hogy ott is mindent a korrupcio dont el a vegen, azert latjuk ezt a sok idiota, kulonutas megoldast, raadasul olyasmikre koncentralva, amire nincs igazan szukseguk (lasd a legritkabb harci helikopterek, amit csak a USMC hasznal, de "veletlenul" a Bellnek pont van cseh telepe es hasonlok.)