T-14 Armata

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 362
113
Nekem ez az egész motor sztorinál T-64 utánérzetem van, mert ott is a legnagyobb problémát a hajtáslánc meg a folyton beszaró futómű jelentette. Aztán lehet már dolgoznak valami egyszerűsített "Armata-72"-n suttyomban. Ha továbbra sem akarna menni az X motor, akkor vagy egy felhúzott GTD-1250-t raknék bele, vagy fejlesztenék egy újat, mondjuk a VK-2500 családot alapul véve. De így folyamatosan rejszolni a befosó X motrottal nincs értelme. Az meg a legnagyobb kamu, hogy nem férne be új motorblokk az Armata teknőbe, hisz az már így is méterekkel hosszabb, mint a T-90.

Ami meg a Topwar-t illeti, azért szoktak eléggé érdekes meg nem mindig pontos infók megjelenni ott, emlékszem mikor még a Kuznyáról írtam régen az összes topwar anyag hibásnak bizonyult. Szóval vannak jók is ott, de azért óvatosan.

Nekik is megvan a maguk "Zrínyi"-je. :oops:
Nem tudom, hogy a mi külföldre-zúduló milliárdjaink magyar szempontból jobbak-e.

Kis iróniával: az orosz korrumpált pénz --valamilyen formában-- otthon marad/visszaszerezhető, a magyar lobbi-milliárdok pedig... ???


1, Nem értem "Őket": vettek 2-3 éve egy komplett skandináv Diesel-motor-gyárat, 1.500(+) Le-s motor-palettával! Szerintem erre vették!
Mi lett vele: "...elvitte a cica?"

2, Van a sokkal kisebb motorterű 80-asokba 1.250 LE--s --kb. jó-- gázturbina, amit Sztálin idejében --"a kor ösztönzőivel"-- kb. 1-1,5 év alatt "belefaragnának".
Ezt is: "...elvitte a cica?"


Tippelek: Az a "cica", amelyik a többi fejlesztés/gyártás pénzét is. :oops:

Sojgu-barát barátsága iszonyú összegbe került Putyinnak!
... + még ami összegben nem kifejezhető!


...









Tévedés jogai fenntartva!!!

.

Ezt nem tudtam. meglepett a hír maga is és --titkon-- csodálkoztam is volna, hogyha sikerül.

Jobban kellett volna "civilnek" álcázni! :oops:

  1. GTD-1250, vagy=>GTD-1500 ???
  2. A régi kompresszoros (T-72-es)12 hengereséből=> 2xV8Turbós ??? Pont 1.500LE. Kb.

Nem példa nélküli: a közvetlen előd V12-es --ami a T-55-ben is volt-- motornak van/volt nagy-sorozatban V8-asra "vágott" kis-öccse. :hadonaszos:


.

A svédek ezt a "békében-gazdaságos/+háborúban-dinamikus" és (menetben)gazdaságos/(harcban)dinamikus (2x)kettős követelményt a SzU-orosz T-s tank-családdal azonos súlykategóriában --az Strv-103-nál-- egy jól "összerakott" Diesel+gázturbina kombinációval oldották meg. Mindezt --a Ny-i hadgyakorlatok eredményei alapján !-- jó eredménnyel.
...mindezt bő 60 éve! :oops:

Az oroszoknak mindkettőből van saját --több is--, amik külön-külön kevesek, eggyel feljebb a, "nehéz-súlyban"=>T-14 Armata(-család).
...na de eggyütt/kombinálva?
A "Nem akaródzás és/de vakaródzás..."-szerű klasszikus mondásokat juttatja eszembe, sok-sok milliárdért, sok-sok elvesztegetett évvel.

...szóval: Valóban, elkényelmesedtek! Jut eszembe: Mi nem? :oops:


.



.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Urak a világ megértéséhez 2 dologra hívnám fel a figyelmeteket !

1. A korrupció az az üzlet amiből kimaradunk !
2. Mutassatok már bárhol a világunkban olyan országot ahol nincs korrupció ?

Dadan meg mondta a Macskajajban ? "Amit nem tudsz megoldani pénzzel azt old meg több pénzel !"

De idézhetném Jocky Ewing-ot is " Mindenkinek megvan az ára ! Legfeljebb még nem mondták ki !" !
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
Urak a világ megértéséhez 2 dologra hívnám fel a figyelmeteket !

1. A korrupció az az üzlet amiből kimaradunk !
2. Mutassatok már bárhol a világunkban olyan országot ahol nincs korrupció ?

Dadan meg mondta a Macskajajban ? "Amit nem tudsz megoldani pénzzel azt old meg több pénzel !"

De idézhetném Jocky Ewing-ot is " Mindenkinek megvan az ára ! Legfeljebb még nem mondták ki !" !
Azt is meg kénre érteni, ha valaki nem ürül annak, ha rajta élősködnek, még akkor is, ha mindenkin élősködnek.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Urak a világ megértéséhez 2 dologra hívnám fel a figyelmeteket !

1. A korrupció az az üzlet amiből kimaradunk !
2. Mutassatok már bárhol a világunkban olyan országot ahol nincs korrupció ?

Dadan meg mondta a Macskajajban ? "Amit nem tudsz megoldani pénzzel azt old meg több pénzel !"

De idézhetném Jocky Ewing-ot is " Mindenkinek megvan az ára ! Legfeljebb még nem mondták ki !" !

Persze nagy kocsma-bölcsességek ezek, mert mindenhol IS lopnak, de azért a trend az, hogy az alacsony korrupciós szint rendszerint fejlettebb gazdasággal, nagyobb jóléttel, szólásszabadsággal és nem utolsó sorban demokratikus politikai berendezkedéssel (értsd elszámoltatható a korrupcióra természeténél fogva hajlamos politikai hatalom) párosul.

A korrupt elvtársak utólagos kizuhantatása az ablakból a jelen és a közeljövő problémáit nem oldja meg, az csak eső után köpönyeg...

https://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index

A lista első és utolsó helyezettjei azért elég beszédesek: egy bukott állam sincs az első 20-ban (a reakciódban itt majd semmiképp se felejts el elembétékú-zni) és egy sikeres se az utolsó 20-ban (itt meg de-ezek-legalább-nem-usa-csicskák-ozni).
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 794
75 854
113
Gyaktérnek tűnik nekem.
De kicsit gázturbinásan sikít nem? :D
Vagy az csak a turbó?
Ezt egyszer már találgattuk. Én gázturbinára tippeltem, valaki szerint a turbó. Szóval nem tudjuk :D
Azóta is reménykedek benne, hogy az X dízel ment a picsába, és a jó öreg GTD-1250 sűvít benne :cool:
Ez biztos, hogy turbó, ha épp nem üvölt akkor hallani dízeles hangot. Mondjuk jól néznénk ki, ha a két turbóból egyet se hallanánk.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 362
113
.


Bár semmilyen területen nem vagyok a Nobel-díj közelében, de Én úgy gondolom --mérhetetlen logikával--, hogy ez egy "sajtó-fotózós" lövöldözés volt, messze a front-vonaltól, ami "véletlenül"/talán ezért nincs is mutatva.

Tévedhetek is, de nem valószínű! :oops:

.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 664
27 834
113
A T-14 Armata a Voenkory szerint ezen a felvételen már éles bevetésen van.

Eredeti bejegyzésben ennyi szerepel extraként hozzá:
"Армата" ведёт огонь по ЛГБТ-войскам!
Новейшие танки в зоне спецоперации передают привет нашим нехорошим читателям по ту сторону фронта и просят их поскорее исправиться.
Angol fordításban mindez
"Armata" fires on LGBT troops!
The newest tanks in the special operation zone say hello to our bad readers on the other side of the front and ask them to get better as soon as possible.
A lényeg ismét a "в зоне спецоперации" részen van, avagy még mindig csak különleges katonai művelet zónájáról beszélnek, akárcsak eddig. Ebbe pedig bőven benne vannak az oroszországi területek is, szóval én egyelőre kételkedek abba, hogy Ukrajnába vitték volna. Valszeg kalézol egyet valamelyik déli gyakorlótéren, odaengedték mellé a Ruszvesznásokat gyártani egy kis köretet hozzá és tessék, ismét az ukrajnai Armatáról beszélünk. Akárcsak Szolovjov esetében
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 794
75 854
113
Eredeti bejegyzésben ennyi szerepel extraként hozzá:

Angol fordításban mindez

A lényeg ismét a "в зоне спецоперации" részen van, avagy még mindig csak különleges katonai művelet zónájáról beszélnek, akárcsak eddig. Ebbe pedig bőven benne vannak az oroszországi területek is, szóval én egyelőre kételkedek abba, hogy Ukrajnába vitték volna. Valszeg kalézol egyet valamelyik déli gyakorlótéren, odaengedték mellé a Ruszvesznásokat gyártani egy kis köretet hozzá és tessék, ismét az ukrajnai Armatáról beszélünk. Akárcsak Szolovjov esetében
Így már érthetőbb a videó.