A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Én már a defence24.pl re előfizettem. Erre nem akarok.
Majd ha mar aludtam/felkeltem avagy holnap este megujitom, ha addig senki nem szanja ra azt a par eurot egy honapra...

AMugy bele sem merek szamolni, mi mindenre fizetek elo... szerintem eves szinten valahol $600-800 korul lehet (mar a FT, Economist, WSJ esatobbivel egyutt.) Le kellene mondani parat, de rengeteget olvasok, meg a nagyobbiknak most fog kelleni majd az ilyesmi extra (probalom ravenni ev vegeig, hogy jelentkezzen a Harvard high school summer programra, en kifizetem, ha vegigcsinalja.) Ez mar nem oszt, nem szoroz... :D AMugy inkabb valami streaminget mondok le, azok ugyis dragak $10-15/provider korul havonta.

• Tetszik
Reactions: vasszekely and kamm
Tehát ha egyszerűsítünk, és azt mondjuk, hogy a honvédség beszerzési kosara azonos a vásárlói kosárral,

Ne írj ilyeneket, mert azt fogják hinni, hogy kosarakat vesz a Honvédség.

A Magyar Honvédség összes szárazföldi alakulatának kiképzőit érintő, egyhetes módszertani lőkiképzés felkészítést tartottak az izbégi lő- és gyakorlótéren május 22-26. között. Az MH Altiszti Akadémia által szervezett kiképzésen megközelítőleg hatvanan vesznek részt annak érdekében, hogy ezt követően egységes képzési módszerekkel és eljárásokkal adják át a megszerzett tudást.

Az az igazán durva, hogy ez újdonságnak számít.
Mintha valaki eldicsekedne azzal, hogy most kezet mosott wc-zés után.

A 400m-es emberalakhoz képest?

400m-es emberalak??
Hát az marha nagy lehet! :D

A 209 db lynx a valid, vagy a 218? Egy ideje már minden hazai és külföldi sajtó 209 db-ról ír.
Mert ez volt a legutolsó hivatalos RM közleményben...
A legyártott alvázak száma inkább 250 fölött lesz a végén szerintem a Skyranger miatt, meg vannak opciók további járművekre.
Úgytűnik, hogy 209 db ami biztos - ez a minimum mennyiség.

A tervekkel eddig se volt gond inkább a végrehajtással...

Ennek nincs köze böröndihez ez egy évek óta zajló folyamat.

Ezt nem is értem...
Tudták hogy nem jó, de leszarták, mert azt hitték, hogy majd úgysem lesz háború? Vagy gyorsan megadják magukat?

Igaz lehet ? Mint a régi "szép" időkben....

Szarakodhatnának hónapokig fegyelmikkel, meg minden szarsággal.
Pletykáltak, meg lettek szopatva.

• Tetszik
Reactions: tomcat1 and Pogány
Mert ez volt a legutolsó hivatalos RM közleményben...
A legyártott alvázak száma inkább 250 fölött lesz a végén szerintem a Skyranger miatt, meg vannak opciók további járművekre.
Úgytűnik, hogy 209 db ami biztos - ez a minimum mennyiség.
De melyik a valós szám?

Eddig mindenből a minimumot vettük, és ez 9-el kevesebb az eredetihez képest.
Lehet hogy az 9 műszaki mentő verzió lett volna eredetileg, de helyett jön 9 db Büffel, mert az egy potensebb műszaki mentő: bármit elvontat, nem csak a Lynxet.
Nem kell nagyon betojni: a 209 a minimum mennyiség. Mivel van rá egy gyárunk, így simán gyárthatunk még ha kell. Ha nagyon pang az üzem akkor fogunk is gazdaság politikai okokból...

Nem sok egy kicsit az a 20 magyar sérült? A többieknek mennyi volt?

Hát, mennyi a kvóta?

A PM szerint jövőre 1796 Mrd Ft, a GDP 2,1 %-a mehet honvédelemre.
Valami 650 Mrd határvédelemre, az nekem nem világos, hogy ebből, vagy ezen felül.
A NATO gondolom a kifejezetten honvédelmi célra fordított eszközöket nézi.

Úgy tűnik van pénz a haderőfejlesztés folytatására. Ez jó hír.

Csak ha ez Euróban csak annyit ér, mint tavaly 1200, és közben még a kinti árak is felmentek, akkor már valójában nem is akkora növekmény

Lehet hogy az 9 műszaki mentő verzió lett volna eredetileg, de helyett jön 9 db Büffel, mert az egy potensebb műszaki mentő: bármit elvontat, nem csak a Lynxet.
Nem kell nagyon betojni: a 209 a minimum mennyiség. Mivel van rá egy gyárunk, így simán gyárthatunk még ha kell. Ha nagyon pang az üzem akkor fogunk is gazdaság politikai okokból...
Az első közleményben 218 lynxről és 9 büffelről beszéltek. Nem utólag merült fel a műszaki mentő igénye.