Harckocsik harctéri alkalmazása

nálad biztos nagyobb szakértő! :p
az biztos, meg az is hogy szeret nagyokat mondani, füllenteni ha az érdek úgy kívánja.
Márpedig neki azt kell mondania hogy a VSHORAD rendszerük 100% hatékonysággal működik. És akkor van esély hogy valaki benyalja a marketing dumát és vásáról belőle.
Olyat kijelenteni hogy egy rendszer minden drónra megoldás, roppant nagy bugyutaság! Ilyen nincs és nem is lesz!

Te is látod, hogy nem ott támadják a harckocsikat.
Azért láttam pár videót, ahol bizony Grísa/Tarasz hátulról közelíti meg a harckocsit, kifejezetten a motorteret/torony hátulját célozva
Lásd itt:

Azért láttam pár videót, ahol bizony Grísa/Tarasz hátulról közelíti meg a harckocsit, kifejezetten a motorteret/torony hátulját célozva
Lásd itt:
Persze a nagy számok törvénye alapján van kb mindenre is példa.

Azért az 'elavult' Gepardok bent vannak és nem utálják őket a felhasználók. Persze manpads nincs rájuk varrva, de lehetne.

Igen, de azért tegyük hozzá, hogy elsősorban a nagyobb méretű drónok ellen hatásosak.
Amennyire én tudom egy Lancet méretű drónt már nem nagyon látnak. Eltalálni meg aztán....
Szóval pont ezért vannak visszább vonva, mert a Geranhoz hasonló nagy méretű drónokat kis távolságból már észlelik.

Az önjáró gépágyús légvédelem ettől még életképes koncepció, csak AHEAD technológiával, a mai elektronikai színvonalon.
És hát pont ilyen nincs senkinek. Szóval Aladen max. trollkodott a NATO ezen képességével, ugyanis nincs a NATO-nak ilyen képessége.
Majd lesz egyszer, valamikor és akkor se tömegesen, mert nem tudják kifizetni se gyártani.
Egyelőre a drón áll nyerésre, mert az viszont olcsó és nagy tömegben gyártható.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez nagyon gáz bakker,1 lepkefing drón simán átütötte a frontpáncélt,elmehet csába a Leo, ez A6,nem valami òcskavas,15 milla használtan is,hát,nem sok szart ért.

:confused::mad:

Ez nagyon gáz bakker,1 lepkefing drón simán átütötte a frontpáncélt,elmehet csába a Leo, ez A6,nem valami òcskavas,15 milla használtan is,hát,nem sok szart ért.

:confused::mad:
Nem mintha t-90M-et toronygyűrűn keresztül nem kaptak volna ki többet is.

(Fun fact minden hk egyik legnagyobb gyengepontja a toronygyűrű)

Nem mintha t-90M-et toronygyűrűn keresztül nem kaptak volna ki többet is.

(Fun fact minden hk egyik legnagyobb gyengepontja a toronygyűrű)

Persze,de az egy szovjet szar,ez meg a világ teteje,legalábbis árban.
A T90-re már aplikáltak láncokat a toronycsapágy köré,meg nem mondom mikortól,szóval nem mindegyiken van,ez a drón embrió ott max petárda lett volna.

A T90-re már aplikáltak láncokat a toronycsapágy köré,meg nem mondom mikortól,szóval nem mindegyiken van,ez a drón embrió ott max petárda lett volna.
Rommá gumizott ketrecezett láncozott T-90M-be vitték be a toronygyűrűbe drónt 2-3 hete volt itt is fent a videó... Akkora petárda lett, hogy vége is lett a dalnak. Ha ügyes az operátor és talál helyet akkor beviszi. Ennyi az egész.

Rommá gumizott ketrecezett láncozott T-90M-be vitték be a toronygyűrűbe drónt 2-3 hete volt itt is fent a videó... Akkora petárda lett, hogy vége is lett a dalnak. Ha ügyes az operátor és talál helyet akkor beviszi. Ennyi az egész.

Szó se róla, vannak szerencsétlen/szerencsés találatok,azt akartam kihozni belőle, hogy a T90-en már legalàbb van valami védelem a toronycsapágy körül, egyébként az inkább, Magyarul forgózsámoly,legalábbis a pótkocsiknál,kotróknál úgy hívtuk.
Mentségemre szóljon,hogy első látásra úgy tűnt,hogy a frontpáncélt ütötte át a szúnyog,azért voltam felháborodva,jobban megnézve már nem ott,hanem a torony alá repült be.
Oda ki kell találni valami védőkoszorút,ami rátakar a forgózsámolyra,hogy legalább az ilyen kis,lófütty drónok ne koppintsák le a tankokat.

Szó se róla, vannak szerencsétlen/szerencsés találatok,azt akartam kihozni belőle, hogy a T90-en már legalàbb van valami védelem a toronycsapágy körül, egyébként az inkább, Magyarul forgózsámoly,legalábbis a pótkocsiknál,kotróknál úgy hívtuk.
Mentségemre szóljon,hogy első látásra úgy tűnt,hogy a frontpáncélt ütötte át a szúnyog,azért voltam felháborodva,jobban megnézve már nem ott,hanem a torony alá repült be.
Oda ki kell találni valami védőkoszorút,ami rátakar a forgózsámolyra,hogy legalább az ilyen kis,lófütty drónok ne koppintsák le a tankokat.
Igen ez most a harckocsitervezés egyik új kihívása. Kíváncsi vagyok mire jutnak majd vele.

Akkor nem lesz negatív lövegkitéríthetőséged, mert a löveg felfekszik rajta.

Igen ez most a harckocsitervezés egyik új kihívása. Kíváncsi vagyok mire jutnak majd vele.

Pipec,mobil,érzékeny radarok kellenek,nem elsősorban a tankokra,hanem valami mobil platformra,estleg combosabb drónokra,amik kifigyelik az ellen drónjait,meg,hogy honnan indítják őket, és lehet kalibrálni a fészket.
A prevenció jobb,könyebb mint 1 ùj tankot keríteni,szintén olyan cucc kell ami beméri az ellen rádió jeleit,amivel drònoznak,és mehet a krasznopol,illetve ew,a száloptikás ellen meg valami hő,vagy mozgás érzékelŏ,szerintem a drónokat,eylgy másik drónnal a legkönnyebb leszedetni,amelyik manőverez,egyszer befogta az ellenséges drónt,onnantól vagy leszedi,vagy elkergeti,ilyenből kell pár a tankra,csak nagyon gyors,jól manőverező,legyen 5 perc üzemidő bőven elég,.

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0