A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Az Orbán Balázs interjúban ez mi ez? Az aktív szolgálatban álló gépekre gondolt?
Nézőpont kérdése az ajándékozás ugyanis mielőtt átadtuk volna a tankokat az USA ha jól emlékszem 2,5 millió dollárt fizet a tankokon a Currus által elvégzett "felújításokért".El tudod képzelni milyen mértékű és minőségű felújítások voltak ezek..Ja és ezek hadrendből kivont "letárolt" 72-k voltak...

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 702
15 259
113
A jelenlegi szakaszban a páncéltörő és a könnyű aknavetős raj az egy-egy BTR? Tehát:
  • szktörzs BTR (benne a mesterlövésszel)
  • lövészraj BTR
  • lövészraj BTR
  • lövészraj BTR
  • pct raj BTR
  • av raj BTR
Vagy a pct és av együtt utazik?
Jelenleg nincs ilyen felépítésű szakasz.

4 lövészraj a lövészszakasz.

Támogató szakaszban vannak az aknavetők/iptr fegyverek. Mesterlövészek.

Pár éve 80/A löv szakasz rajok.

Támogató szakasz sima 80as.

Az ha ott cg lessz Spike helyett az akkora faszság, hogy nem valószínű.
Remélem.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 700
113
Nézőpont kérdése az ajándékozás ugyanis mielőtt átadtuk volna a tankokat az USA ha jól emlékszem 2,5 millió dollárt fizet a tankokon a Currus által elvégzett "felújításokért".El tudod képzelni milyen mértékű és minőségű felújítások voltak ezek..Ja és ezek hadrendből kivont "letárolt" 72-k voltak...

Mármint a darabszámra akartam rákérdezni.
Az akkori T-72-esek kétharmada. Ebből az következik, hogy a jelenlegi 30 szolgálatban lévő van összesen vagy járóképes ennyi volt? Tudom a számításokat, hogy mikor mennyit vettünk és hivatalosan mennyit adtunk el. És abból Pogányék azt hozták ki, hogy 75 darab környékén van jelenleg Mzárolttal együtt -kétséges hadrafoghatósággal-, de ha ez így van, akkor Iraknak az állomány felét adtuk oda.

Így már érthető, mi az, ami nekem nem világos?

• Tetszik
Reactions: Wilson

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 568
113
Mármint a darabszámra akartam rákérdezni.
Az akkori T-72-esek kétharmada. Ebből az következik, hogy a jelenlegi 30 szolgálatban lévő van összesen vagy járóképes ennyi volt? Tudom a számításokat, hogy mikor mennyit vettünk és hivatalosan mennyit adtunk el. És abból Pogányék azt hozták ki, hogy 75 darab környékén van jelenleg Mzárolttal együtt -kétséges hadrafoghatósággal-, de ha ez így van, akkor Iraknak az állomány felét adtuk oda.

Így már érthető, mi az, ami nekem nem világos?
Nem.Egyszeruen elfelejtik,hogy már a Vajda orszaglasa alatti diszkréten eladott 80 dh-rot

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 643
20 551
113
Nem tudom mi lesz a vége az alakuló könnyűgyalogságunknak, de a szállításukra én is a 6 kerekű harcjárművet preferálnám. Igaz, nem német eszközt vennék nekik. A franciáktól a Mistral van, tehát velük is együttműködünk kissé katonai beszerzések terén. Én náluk láttam egy szerintem egész komoly APC kategóriás járművet a könnyűlövész rajok szállítására. Konkrétan erre gnodolok.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 643
20 551
113
Nem tudom mi lesz a vége az alakuló könnyűgyalogságunknak, de a szállításukra én is a 6 kerekű harcjárművet preferálnám. Igaz, nem német eszközt vennék nekik. A franciáktól a Mistral van, tehát velük is együttműködünk kissé katonai beszerzések terén. Én náluk láttam egy szerintem egész komoly APC kategóriás járművet a könnyűlövész rajok szállítására. Konkrétan erre gnodolok.

Bocsánat, ez lemaradt.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Nemerson

K.Attila63

Active Member
2019. február 4.
158
143
43

Nekem tetszik de szóvolt róla itt hogy elöl túl nagy a szélvédő nem előnyös de Pars 6x6 -on kivül nem tudom van e olyan Apc amely periszkópos.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 643
20 551
113
Nekem tetszik de szóvolt róla itt hogy elöl túl nagy a szélvédő nem előnyös de Pars 6x6 -on kivül nem tudom van e olyan Apc amely periszkópos.

Nem tudom megítélni, de elég új eszköznek tűnik és gondolom a szélvédős dolog is megoldható. Biztos lövedékálló az üveg vastagsága, biztos több réteg. Illetve elképzelhető hogy páncéllemez védi, ha akció van. Megoldható lehet ez, ha a vevő úgy kéri, talán.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 574
18 990
113
Szerintem rövidre kellene zárni a dolgot.
Ültessük lóra őket. A név kérdés így le van zárva; nem kell külföldi beszerzés, L. J. is beszállhat a hadiiparba, mint beszállító; hibrid üzemmód pipa (zab+fű); folyón átkelési képesség pipa; népnemzeti hagyományőrzés pipa. Mindenki örül, mindenki boldog. Dudi meg úgysesose. :p
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A ló csak Gidrán lehet!
Akkor a szittya Gidrán-ra ül, nem?
:D
Nem értitek ti ezt a Zrínyi-t.

Deidonicus

Well-Known Member
2021. július 2.
488
3 200
93
Ha lesz hazai 8×8 gyártás, sanszosan Boxer alapokon, akkor annak valamilyen degradált 6×6-os , gyengébb páncélzatú, kisebb motorral gyártott olcsóbb változata az alkatrészek azonossága és üzemeltetési előnyök miatt nem szerencsésebb?
Rro:
  • Saját gyártás, karbantartás előnyei
  • Azonos alkatrészbázis a 8×8-al, olcsóbb üzemeltetés
  • További fejlesztés, gyártás nálunk
Kontra:
  • Sanszosan drágább a modernebb alapok miatt
  • Időben hosszabb kifutás, beérkezés

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 839
84 490
113

Maróth azt mondta az egyik interjúban hogy a franciákkal nem értik meg úgy egymást mint a németekkel, más kultúra, nehéz velük üzletet kötni, féltik a "tudásukat", a know-how-t. A csehek kálváriája (biztos hogy nem csak a csehek hibája volt az üzletkötés elhúzódása) után lehet hogy nekünk nem is kellene velük nagyon üzletelni, nehogy rosszul járjunk a végén.