Nem arra gondoltam, hanem a két opcióra:A jármű 3 személyes nem 2. Gondold újra. Meg mi is lesz? Én nem arról beszéltem, hogy milyen lesz az új raj.
- 4x4-es raj
- 8x8-as v. lánctalpas raj.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem arra gondoltam, hanem a két opcióra:A jármű 3 személyes nem 2. Gondold újra. Meg mi is lesz? Én nem arról beszéltem, hogy milyen lesz az új raj.
Pont a programozott lőszer miatt kell addig a gépben maradni amíg lehet. Már nem lehet véleményem szerint úgy harcolnia egy IFV-alegysegnek mint 30 éve, hogy szökelltetem a gyalogságot 300-400 métert. Lemészarolják őket a fenébe.Pedig programozott 30-as biztos profi favágásban, bozót írtásban...
Oké, értem - ha akadály van, akkor gyalogolnak a gyalogosok.
A felfestésen kívül nem sok magyar kötődése van gépnek, szóval az osztrákok a NATO-nál panaszkodjanak....Motva?
![]()
Magyar felségjelű katonai repülő sértette meg súlyosan Ausztria légterét
A C–17-es teherszállító gép az előírt 10-11 ezer méter helyett 1000 méteren repült az Attersee fölött, osztrák vadászgépek kísérték ki a légtérből.telex.hu
Elolvastad a cikket? Fogadjunk, hogy nem.A felfestésen kívül nem sok magyar kötődése van gépnek, szóval az osztrákok a NATO-nál panaszkodjanak....
Lehet hogy csak a szép Alpesi tájban gyönyörködtek mi ezzel a baj?Motva?
![]()
Magyar felségjelű katonai repülő sértette meg súlyosan Ausztria légterét
A C–17-es teherszállító gép az előírt 10-11 ezer méter helyett 1000 méteren repült az Attersee fölött, osztrák vadászgépek kísérték ki a légtérből.telex.hu
10 ezer meter helyett ezer meteren repulni eleg durva, plane egy ekkora doggel...
Elolvastam, még mielőtt ide kikerült.Elolvastad a cikket? Fogadjunk, hogy nem.
Hogy lenne már 9 fős? 8-an vagy kevesebben férnek szinte minden APC-be meg IFV-be.Nem arra gondoltam, hanem a két opcióra:
Mindkét esetben kilenc.
- 4x4-es raj
- 8x8-as v. lánctalpas raj.
Ők nem szállnak ki:Hogy lenne már 9 fős? 8-an vagy kevesebben férnek szinte minden APC-be meg IFV-be.
A Pumánál meg meg néhány IFV-nél. De a többség az 3+8 fős.Ők nem szállnak ki:
Tehát deszant = 6 fő
- járművezető
- irányzó
- rajpk
Arról beszélünk, amit írsz.A Pumánál meg meg néhány IFV-nél. De a többség az 3+8 fős.
Amúgy bár senki nem kérdezte szerintem a paratlan szamú deszant a szerencsés. Tehát ha választani lehetne a 8 és a 7 fős közt akkor én a 7-et preferálom.
A 8 és a 9 fő közül persue a 9-et. Ha pedig ennél nagyobb a létszám (pl nem járművel hajt vegre feladatot a raj ezért a jarmű szemelyzete is csatlakozik) akkor mind1, hogy10 vagy 11 fő az már nem oszt nem szoroz semmit.
Mai játékunk következik.
Mindenki számolja össze, hogy hány "szabad" lövész katona van a képen ( "szabad" az akinek nem kell kollektív fegyver kiszolgálásával foglal
Csak a kézigránát.
Osszad fel tűzcsapatra (vagy csoport, mert az egyiket már használják a tűzoltók). Egy gpu az egyikbe, egy CG (régen RPG) a másikba.Én meg úgy vagyok vele, hogy 6 felett már bármi jó. 6-ig 1 géppuska/golyószórónál nem kell több. De még hat fő esetén is tennék egy DMR fegyvert a rajban.
8 főtöl meg mehet akár a 2 hevederes fegyver is.
Mindenkeppen.Én meg úgy vagyok vele, hogy 6 felett már bármi jó. 6-ig 1 géppuska/golyószórónál nem kell több. De még hat fő esetén is tennék egy DMR fegyvert a rajban.
Ha ket fireteam van, akkor esetleg. De inkabb az egyik pct fireteam legyen, a masik a geppuskas/golyoszoros.8 főtöl meg mehet akár a 2 hevederes fegyver is.
dudi said:
Amúgy bár senki nem kérdezte szerintem a paratlan szamú deszant a szerencsés. Tehát ha választani lehetne a 8 és a 7 fős közt akkor én a 7-et preferálom.
A 8 és a 9 fő közül persue a 9-et. Ha pedig ennél nagyobb a létszám (pl nem járművel hajt vegre feladatot a raj ezért a jarmű szemelyzete is csatlakozik) akkor mind1, hogy10 vagy 11 fő az már nem oszt nem szoroz semmit.
Na, ha visszaolvastál volna, akkor ezt is megtudhattad volna!Szóval IFV harcol, a gyalogosok meg csak őt védelmezik?! Aha...
Csak ez a topic 5500 oldalnál tart - mission impossible!Na, ha visszaolvastál volna, akkor ezt is megtudhattad volna!![]()
Nem lenne jobb a 4 fős tűzcsoport? Tehát a tizenegy fős raj? Ebből a szempontból persze...Mai játékunk következik.
Mindenki számolja össze, hogy hány "szabad" lövész katona van a képen ( "szabad" az akinek nem kell kollektív fegyver kiszolgálásával foglalkoznia).
![]()
Egy gpu az egyikbe, egy CG (régen RPG) a másikba.
Szerintem ezt elírtad. Akarod mondani a 8 főnél a raj pk. a fire team leader.A 9 főnél a raj pk egyben tűzcsoport pk is.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..