Picit meglepődve olvasom ez az IVECO dolgot. Nekem az a legnagyobb problémám ezzel, hogy a tulaj Agnelli család nem olyan rég még el akarta az egészet adni a Kínaiaknak mert nem igazán rentábilis a dolog. Április hogy volt hogy ezt akadályozandó az Olasz kormány beígért nekik megrendelés, hogy a stratégiai teherautó gyártás megmaradjon.
The billionaire Agnelli family’s CNH Industrial NV ended talks to sell its Iveco SpA truck and bus unit to China FAW Group Co. after the Italian government signaled it would oppose the deal.
www.bloomberg.com
Szerintem kurva hülye ötlet volt a romik részéről egy összeszerelő üzemért cserébe beszállni ebbe a dologba, igy most majd az Olasz kormánnyal összefogva tolhatják a megrendeléseket, hacsak nem akarják, hogy egy Kinai befektetőnél kössön ki az egész vállalat.
Először is nem látom be miért ne mennénk MAN irányba, ha már Rheinmetallal ennyire össze vagyunk borulva. Ha MAN gyárat nem is de más ellentételezést biztosan kapnánk.
Ha nem MAN akkor ott a Merci. Ellentételezésként esetleg megépitik a 2. csarnokot Kecskeméten pl
Ha se nem Merci se nem MAN én akkor is nagyobb fantáziát látnék valami V4 szerű dologgal összefogni és akkor Tatra Truck. Szerintem Csehek, Szlovákok ebben benne lennének, a mi teherautóink meg végszerelése lehetne Győrben, meg kapna a Rába valami alkatrész beszálitást pl.
Szerintem pont az IVECO kéne legyen kb az utolsó megfontolandó lehetőség. Még a Renault Truck-ban is több fantáziát látok.