Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért látszik sajnos rajta hogy "lelkileg" megviselték az elmúlt évek harci körülményei. Mert abban a székben nem csak (melankos) fáradság jelei vannak.
Azért sok sz..t láthatott és sok bajtársat elveszni...
Hmm, ki is "kaszálta" a legnagyobbat az Iszlám Államon, meg a szíriai bulin? Fegyverreklámok/potenciális eladási lehetőségek, további, sokkal nagyobb mértékű befolyásszerzés Szíriában nemzetközi hallgatólagos jóváhagyás és már-már támogatás mellett, meg a kaukázusi problémás terrorpisták jelentős részének egy helyre gyűjtése, meg az amcsi befolyású Irak elköteleződésének megingatása? Navajonki? Ugye? Akkor hát az oroszok állnának az ISIS mögött?
Jahm... A kurdokat felhasználják a nagyobb hatalmak a saját érdekeik mentén. Valóban igaz. És az ukrajnai oroszokat-oroszérzelműeket talán nem? A kurdok meg kicsit régebb óta élnek a térségben... (Mondtam, ugye, hogy nem fogom szó nélkül hagyni? )
Szaúd-Arábia-(Irak esetén akár ki is hagyható)-Jordánia-Izrael? Hmm...
Kevesebb konteósbaromoldal? Hmmm...
A kettős mérce itt érvényesül. Mondom is, hogyan. Amikor ulippo betesz valami baromságot, akkor minimum 5-6 ember ugrik rá, utánajárnak kellő alapossággal és általában sikerrel cáfolják is. Amikor mondjuk te (lásd az amcsi SF-ISIS együttműködéses orosz műholdképek legutóbb) teszel be valami erősen megkérdőjelezhetőt, akkor arra valahogy nem ugrik rá szinte senki. Nem járnak utána, hanem elfogadják tényként, még akár hivatkoznak is rá később. Mert beleillik a kis világképükbe. Na erről beszélek! Miért nem lehet minden hírt egyforma alapossággal vizsgálni?
Az amcsik meg 2011-től 2015 őszéig (az orosz beavatkozásig) nem támadták meg közvetlenül a szír kormányt, pedig simán megtehették volna. Tartuszt kihagyják, a többit szétbombázák. Megtehették volna, ha igazán akarják. Nem tették. Ők inkább zavart akartak ott kelteni. Részben Izrael miatt, de valószínűleg egyéb érdekeik is voltak.
Tehat nekem az oroszok a szimpik es amerika csak felrenezett? Ez picit eros.
Vagy szerinted az arab tavasz is polgari engedetlenseg volt?
TNem sok zaszlot ismerek fejbol, de az FSA zaszloja engem nagyon zavar.
Torokok? Sz.arabia? Akkor en mar semmit nem ertek.
Az ami fegyvereladas szepen felporgott. (Es ne az orosz novekedest parositsd hozza, hanem az europai eladasok visszaeseset.)
A csokkent ami (plusz brit es francia) jelenlet pedig tenyszeru. Nem tudtak bemenni Sziriaba, igy massal vegeztettek el a piszkos munkat. Ezzel szerintem tobbet vesztett a nyugat mint amit egy bekes vilagban kaszalhatott volna, de majd idovel biztosan ez a resz is tisztabban lathato lesz.
Ne haragudj, de ezt nem gondoltam rólad, hogy ulippo = boki egyformán szava hihetetlennek tünteted fel.
1 boki fényévekkel [mega parsec] van a másik előtt realitásban.
Az, hogy az azonnali hírek tévednek, Ő is tévedhet e miatt.
go to 1
Azért ez pont,hogy ki lett beszélve én pl. igyekeztem egyáltalán nem elfogult reális választ keresni a műhold képekre.
Most beírtál.Vagy kötelező lenne reagálni mindenkinek csak,hogy Uli. meg a többi jól érezze magát.Ha ők nem veszik a fáradságot majd pont én fogom cáfolni....
Ez ugyanaz a betegség amit unós untalan felrósz a többieknek.
Az ISIS sem kőbaltával harcolt eddig ha nem is közvetlenül vették a fegyvert az USA-tól.
Az olajár felverése sokaknak érdeke de érdekes módon az árak nem felfelé mentek amire logikailag nincs magyarázat egy ilyen fontos térséget érintő konfliktus esetén.
Érdeklődve hallgatom a magyarázatodat arra vonatkozóan, hogy olajkitermelő államok és a szállítási útvonalakat érintő háború esetén miért mennek lefele az olajárak?
A szerencsétlen kurdokra meg ráadtak egy sokkal nagyobb mellényt mint amekkorát maguktól hordani tudnának. Őket használják tüskének a köröm alatt. A teljes térséget érintő konfliktust próbálnak kialakítani a segítségükkel és persze ha elhasználták őket mehetnek a kukába.
Európa felé az egyenes út Szírián és Törökországon keresztül vezet és mint köztudott ez is volt a terv évtizedek óta.
A stratégiai cél Irak, Irán Szíria olaja és gáza, a szállítás volt az egyetlen probléma.
Nem értem miről beszélsz. Az orosz müholdképek hitelességét akarod vitatni? Azon nincs mit. Az orosz honvédelmi minisztérium közzétett 12 képet amelyen az Eufrátesz nyugati partján lévő objektumoknál amerikai páncélozott jármüvek láthatók és amely terület mellesleg az ISIS ellenőrzése alatt állt. Felmerült a kérdés ezek most együttmüködnek, hogy ennyire biztonságosan mozognak az ISIS által ellenőrzött területeken. Egyébként az orosz VM magyarázatot kért az amerikaiktól , amire máig sem kaptak választ. Az oroszok ugyanúgy figyelik kémmüholdakkal Szíria területét mint az amerikaiak. ( Ulippót meg hagyjuk, ő fizetett ukrán propagandát terjeszt)
Értem én, hogy szeretlél "semleges lenni" , de van amikor nem lehet. Szíria nem olyan eset. Van aki próbálja megmenteni Szíria szuverenitását, területi egységét, egy müködő polgári államot. Harcol az összes terroristával a béke megteremtése érdekében. A másik káoszt, nem müködő szír államot, megosztott országot, a legitim kormány bukását akarja, aminek érdekében kész támogatni különféle iszlámista csoportokat és manipulálni a kurdokat. Tehát van egy egy jó és van egy rossz hatalom Szíriában.
Annyira szeretned megszurni az orosz (dez)informaciot, hogy kozben atesel a lo tuloldalara.Ugyan miért lenne erős? Csak azért, mert neked nem tetszik?
Bocsi, azert nem ertettem, mert azt hittem a kurdok tamogatasara irtad. Mondjuk az usa tamogatja oket rendesen. Ja, es mi is!Én meg nem értem, hogy mit nem értesz? Mindkét államból ment támogatás az ISIS-nek. Törökök vették az olajat, átengedtek fegyvereket, stb. Szaúdiak... Az ISIS Toyota Hiluxai, meg Abdul Latif Jameel megvan, ugye? Na most a kurdokat viszont tudtommal egyik ország sem támogatja.
Értem tehát a kurdoknak lehet saját önálló államuk. Akkor a palesztinoknak is, lehetőleg kettéosztott Jeruzsálem fővárossal? Ja hogy azt azért mégsem....Közepes...
De mint mondtam, tele a tököm a kettősmércével. Ha az egyik oldalról mehetnek a vadabbnál vadabb kitalációk és ferdítések, akkor... Nos, semmi olyat nem írtam, ami ne lehetne akár reális. Persze nem állítom, hogy az is minden. Én nem... Csak lehetséges dolgokat vázoltam. Ha már, ugye. Az meg nagyon nem pálya, hogy a kurdokat fikázzák, amikor ők sokkal szarabbul jártak, mint mi, magyarok. Nekünk legalább van egy csonka országunk, ami úgy-ahogy, de a miénk még.
Mindegyik nagyhatalom a saját érdekeit védi ott, és szarik a szírekre valójában. Igen, az oroszok is. A kérdés az, hogy mennyire képesek-hajlandóak lesüllyedni a nagy érdekvédelemben. Szerintem pedig annyira az amcsik sem, hogy az ISIS-t támogassák direkt. És az eddigi "bizonyítékok" a támogatásra a röhejes kategória nálam.
Én meg nem értem, hogy mit nem értesz? Mindkét államból ment támogatás az ISIS-nek. Törökök vették az olajat, átengedtek fegyvereket, stb. Szaúdiak... Az ISIS Toyota Hiluxai, meg Abdul Latif Jameel megvan, ugye? Na most a kurdokat viszont tudtommal egyik ország sem támogatja.
Ha nem lenne orosz informacio, akkor ma azt hallgatnank a mediaban, hogy Assad egy gonosz tomeggyilkos diktator, az ellenzeke valodi demokratakbol all, a nyugat szent es Putin sajat kezevel oli a gyerekeket az Ukran korhazakban...
Orulok neki, hogy van valaki aki probalja megszurni az orosz infot is, de ha van folosleges idod akkor a masik oldal dezinfoit is nezd at. Csak szolok, lesz dolgod boven. Ha beirod ide amit talaltal akkor termeszetesen te is megkapod majd a ruszofil kituntetest.
Már ne haragudj,de annyira sem süllyednének le hogy az Al-kaidát támogassák az oroszokkal szemben?Vagy a csecsenföldön harcoló "csecseneket" szintén az oroszokkal szemben? Aztán egyszer csak visszanyalt a fagyi...
Tehát szerinted az teljesen rendben van, hogy a térségben két legnagyobb USA szövetséges (amiből az egyik NATO tag) állam az ISIS-t támogatta, s az amcsik ezt teljesen nyugodtan szemlélték? Mi több, közben Szaudarábiával folyamatos fegyverbizniszeket kötöttek.
Te beszélsz kettős mércéről?
Al-Kaidát támogatták? Mikor?
A csecsen témáról már hallottam, de valami bizonyíték van rá, vagy csak a szokásos konteó?