Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez az ‘ellentábor’ jelenleg két főt számlál.
És őszintén szólva a forum nagy részét már egyáltalán nem érdekli, sőt fárasztja, hogy mit fantáziál össze rendszeresen.
Szétkúrja a harckocsi felfüggesztését (típustól függetlenül) nagyon hamar.Nekem az furcsa, hogy olyan űrtechnika szintű dolog lenne minden harckocsira aknaforgatót szerelni? Bármelyik MG gépgyártó legyártja, de amúgy sufniban is megoldható lenne. Rengeteg harckocsi megy tönkre az aknák miatt. Ez így érdekes.
Nekem az furcsa, hogy olyan űrtechnika szintű dolog lenne minden harckocsira aknaforgatót szerelni? Bármelyik MG gépgyártó legyártja, de amúgy sufniban is megoldható lenne. Rengeteg harckocsi megy tönkre az aknák miatt. Ez így érdekes.
És a láncos megoldás?Az eke súlya, elhelyezése rontja a mobilitást. Sok helyen elakad vele.
Az eke sem mindenható: sérülékeny, igazából csak puha talajban hatékony.
Sziklás, kemény talajban nem. Másik hátránya, hogy nyomsávban (lánctalp vonalában) mentesít, így nem életbiztosítás utána haladni.
És a láncos megoldás?
Egy közepes tudású harckocsi, semmilyen különleges dolgot nem tud, jó pár tervezési hibával, mégis olyan narratívát, PR-t építenek fel köré, hogy jajj, és hányan elhiszik.
Őszintén nem is értem, hogy a Leopárd 2-es mivel vívta ki a mitikus, csodafegyver hírnevét, "der Beste der Welt", úgy, hogy nem vett részt normális háborúban, jórészt békeidős harckocsi volt ?
És a németek miért válogatják meg, hogy kinek mit adnak el, addig az Abrams-et, a Challenger-t, és a Leclerc-et meg normális háborúba szánják ? A szaúdi üzlet az védhetetlen öngól.
És mi a helyzet az olyan rücskös aknataposó kerékkel, amit a T-55-ön alkalmaztak?Az eke súlya, elhelyezése rontja a mobilitást. Sok helyen elakad vele.
Az eke sem mindenható: sérülékeny, igazából csak puha talajban hatékony.
Sziklás, kemény talajban nem. Másik hátránya, hogy nyomsávban (lánctalp vonalában) mentesít, így nem életbiztosítás utána haladni.
Ezért minimum kettő vagy három megy egymás után, kicsit (egy lánctaplnyit) eltolva, hogy egy 4-6 m széles sávot kitoljanak.
Szerintem csak te gondolod hogy itt bárki űrtanknak gondolja a Leopard2a4-t.A Leó 2-est sokan teljesen alaptalanul agyonhypeolják, közben nem olyan nagy szám, nem jobb más ország harckocsijainál, sőt nem önálló, saját kútfőből tervezték nem egy részegységét, és ezentúl vannak súlyos tervezési hibái, mégis az orosz harckocsikat szidják, meg az Abrams-et. Ilyenkor egy idő után kialakul egy hangos ellentábor, jelen esetben jogosan.
Régen te nem ezeket a tanktípusokat mondtad, hanem azt mondtad, hogy az Abrams és a T-64 az sebezhetetlen, mert "toronyhátulos", a Leo2 meg a T-72 konstrukciós hibás, mert azt csak korrupció, meg lerepül a tornyuk, meg minden.
Most, hogy lassan kipusztultak a T-64-esek az ukrán frontról, és még sok hónap hátra van, mire a Tábornok megérkezik, most a kedvenc típusaid az amcsi mellett a Chally meg a 'Lelök' és a konstrukciós hibás a Leo2 és a... Ja, csak a német a konstrukciós hibás, mert az orosz jelenleg tartja a frontot.
Nem leminősítve, csak érdeklődésből kérdezem, hogy ha 2 hónap múlva megérkezik az Abrams az ukrán frontra, akkor a T-72 lesz a jó konstrukció, az Abrams, Leo2, Chally a 'csodafegyver' túlárazva?
Én régebben sokszor figyelmeztettelek arra, hogy a törökök elfoglalták Al-Babot. És rajtad kívül még senki nem mondta azt, hogy ha két zl Leo2 elindul, azt könnyű megállítani. Pedig az egyik legnehezebb ellenfél ellen vetik be kis számban, de még nincs a napnak vége. Jutnak az ukránok, ameddig jutnak. Én megvárom, hogy befejezzék.
Számomra még mindig az a furcsa, hogy sehol sem találkoztam ilyen "narrativával" vagy "PR"-al...,Egy közepes tudású harckocsi, semmilyen különleges dolgot nem tud, jó pár tervezési hibával, mégis olyan narratívát, PR-t építenek fel köré, hogy jajj, és hányan elhiszik.
SENKI nem vitatja ezeket.
Az A6-os!Hogy került volna Ukrajnába Leo-2 7es? Merthogy a képen kettő is van kilőve.
Hát kaptak?! Nem csak A4-t kaptak hanem A6-t is!És az hogy került oda?
German Leopard 2 tanks to Ukraine, beginning with 14 Leopard 2A6s from the active Bundeswehr inventory.[És az hogy került oda?
Tehetünk mi róla, hogy a két agyféltekéd nem működik szinkronban csak külön-külön? Van jogsid? Ha vezetsz is csak egy dologra figyelsz?Lehetne, hogy a leo-s dolgot egy topicban toljátok a három helyett?
Így nem tudom követni.
thx
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..