[HUN] Aero Vodochody / HSC Aerojet Zrt (Hu, 80%) + Omnipol (Cz, 20%)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 908
38 116
113
Ha minden igaz - nem nyilvános honnan hallottam - ebben az évben egyáltalán nem biztos, hogy egyetlen repülőgép is leszállításra kerül a NG-ből hazánkban. Egyébként is van még probléma van a gépekkel, pld. robotpilóta beépítése, új pilonok és szárnyak fejlesztése stb. (A kiképző repülőgépnek is kell robot, de a szuperNG magyar felderítő, csapásmérő, légicélt repülő istencsászár változathoz kell még fejlesztés.)
Mivel pár hete sikerült megállapodniuk a SAAB-bal, hogy "Gripenesre" alakítják a vezetőfülkét, eléggé meglepett volna ha idén tudnak szállítani ilyen gépeket...

Arról nem hallottál véletlen valamit, hogy mi követelmény/koncepció a 4 csoda felderítő-frontbombázó verzióval szemben? Miben lesz más?
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 954
8 417
113
Mivel pár hete sikerült megállapodniuk a SAAB-bal, hogy "Gripenesre" alakítják a vezetőfülkét, eléggé meglepett volna ha idén tudnak szállítani ilyen gépeket...

Arról nem hallottál véletlen valamit, hogy mi követelmény/koncepció a 4 csoda felderítő-frontbombázó verzióval szemben? Miben lesz más?
Szvsz.. erre nincs nyilvános válasz. Azt viszont olvastam valahol, hogy például probléma a szárny kialakítása, ezen változtatni kéne, mert túl nehéz, és egy könnyebb, de azonos teherbírású szárnyra, lehetne a jelenleginél nehezebb függesztményt rakni úgy, hogy amennyivel könnyebb a szárny, annyival nehezebb lehet, azonos pilon esetén a függesztmény. Ez pld. követelmény lehet(ne).. Bár teszem hozzá ilyen impotens gyenge hajtóművel nehezebb függesztménnyel még inkább csökken az agilitás, a sebesség a fordulékonyság, stb. szóval a harcászati teljesítény..
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen and krisss

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 908
38 116
113
Szvsz.. erre nincs nyilvános válasz. Azt viszont olvastam valahol, hogy például probléma a szárny kialakítása, ezen változtatni kéne, mert túl nehéz, és egy könnyebb, de azonos teherbírású szárnyra, lehetne a jelenleginél nehezebb függesztményt rakni úgy, hogy amennyivel könnyebb a szárny, annyival nehezebb lehet, azonos pilon esetén a függesztmény. Ez pld. követelmény lehet(ne)..
Publikus adatokkal végig "próbálgattam" rá a komolyabb SAR felderítő konténereket és szinte egyiket sem bírja el. +200 kg a belső tartókon máris használhatóbbá tenné...
Bár teszem hozzá ilyen impotens gyenge hajtóművel nehezebb függesztménnyel még inkább csökken az agilitás, a sebesség a fordulékonyság, stb. szóval a harcászati teljesítény..
Nem lehet bele egy erősebb hajtóművet tenni?
Melyik típus hasonló méretű kicsit több "kakaóval"?