Közel sem mészárlásról volt szó, hanem arról, hogy az, hogy csak a páncél meg a löveg alapján ítélünk az pontatlan eredményhez vezet.
Ugyanígy a szovjet régebbi gépek upgradje és az új gépek gyártása sem. Ugyanakkor az is ismert gond volt, hogy az újabb típusokba sem mindég jutott a modernebb elektronikából emiatt nem csak tíz, hanem 20 évvel lemaradt cuccok kerültek beépítésre. Ugyanígy gond volt, hogy mondjuk a T64B esetén túl drágának találtatott az ATGM emiatt azt szépen elkezdték kispórolni a harckocsiból.
Így van, ezt senki nem is vitatta. Ugyanakkor pusztán az elektronikai fejlesztések miatt sem volt tragikus a helyzete a 15 évvel utána tervezett szovjet gépekkel szemben sem. És erről beszéltem eredetileg, hogy nem látom azt a bizonyos 1 generációs előnyt összességében a vörös oldalon. Ugyanakkor azt is meg lehetne említeni, hogy a NATO is tisztában volt azzal, hogy csupaszon az M60 elért a végéhez. Ugye erre mondtam, hogy jött is volna az új ágyú meg a plusz páncél, erősebb motor, új sebességváltó, csak közben megjött Gorbi meg az enyhülés majd a hidegháború vége, így a 2. vonalas felpimpelt szarok rendszerben tartása feleslegessé vált. Egyébként az upgrade pakk még az M48 változathoz is elkészült, a németek a Leo 1A5 elektronikáját akarták belemasszírozni, kiegészítő páncélzatot, új motort, sebességváltót kapott volna.
Akkor hasonlítsd össze azt a szánalmas tűzvezető rendszert tudásban és minőségben a 7 évvel utána érkező T72B változatéval!
Így van, ezért is kacsintottam ki picit a TOW felé, de ha elmegyünk ebbe az irányba, akkor meg eljutunk oda, hogy rohadtul nem számított volna a harckocsik minősége meg a darabszáma, úgyis a gombafelhők döntötték volna romba az egész világot. Emiatt az egész, csak egy elmélkedés lehet, hiszen az atombombát ki kellene venni a játékból, az meg a valóságban nem működik.
Ugyanaz mint feljebb. Itt is figyelembe lehet venni, hogy a szovjet harckocsik sem egyik reggelről a másikra digiváltoztak a garázsokban. Nem úgy volt, hogy 1978 November hetedikére az összes T80 átalakult T80B típusúra.
Írtam a szovjet harckocsik tűzvezetéséről és valóban le voltak maradva ilyen téren legalább fél de inkább egy generacióval(a hőkamerás T-80 egy szinten volt a nyugati társaival,ott inkább a parancsnok célfelderitő képessege volt a gyenge pont).Viszont ezzel véget is ért a nyugati harckocsik előnye égeszen az Abrams és a Leopard 2 megjelenéséig.Az ami miatt van értelme összegasonlitani a T-72A-t vagy annál modernebb orosz harckocsit az a tűzvezető rendszer.De és ez nagyon fontos! Nem emeli a M60-at a TTS rendszer egy szintre bármivel ami modernebb mint egy T-72A csak megadja a lehetőseget annak,hogy legyen értelme az összehasonlításnak.