Harckocsik harctéri alkalmazása

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 204
57 508
113
Nem mintha t-90M-et toronygyűrűn keresztül nem kaptak volna ki többet is.

(Fun fact minden hk egyik legnagyobb gyengepontja a toronygyűrű)

Persze,de az egy szovjet szar,ez meg a világ teteje,legalábbis árban.
A T90-re már aplikáltak láncokat a toronycsapágy köré,meg nem mondom mikortól,szóval nem mindegyiken van,ez a drón embrió ott max petárda lett volna.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 133
130 332
113
A T90-re már aplikáltak láncokat a toronycsapágy köré,meg nem mondom mikortól,szóval nem mindegyiken van,ez a drón embrió ott max petárda lett volna.
Rommá gumizott ketrecezett láncozott T-90M-be vitték be a toronygyűrűbe drónt 2-3 hete volt itt is fent a videó... Akkora petárda lett, hogy vége is lett a dalnak. Ha ügyes az operátor és talál helyet akkor beviszi. Ennyi az egész.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 204
57 508
113
Rommá gumizott ketrecezett láncozott T-90M-be vitték be a toronygyűrűbe drónt 2-3 hete volt itt is fent a videó... Akkora petárda lett, hogy vége is lett a dalnak. Ha ügyes az operátor és talál helyet akkor beviszi. Ennyi az egész.

Szó se róla, vannak szerencsétlen/szerencsés találatok,azt akartam kihozni belőle, hogy a T90-en már legalàbb van valami védelem a toronycsapágy körül, egyébként az inkább, Magyarul forgózsámoly,legalábbis a pótkocsiknál,kotróknál úgy hívtuk.
Mentségemre szóljon,hogy első látásra úgy tűnt,hogy a frontpáncélt ütötte át a szúnyog,azért voltam felháborodva,jobban megnézve már nem ott,hanem a torony alá repült be.
Oda ki kell találni valami védőkoszorút,ami rátakar a forgózsámolyra,hogy legalább az ilyen kis,lófütty drónok ne koppintsák le a tankokat.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 133
130 332
113
Szó se róla, vannak szerencsétlen/szerencsés találatok,azt akartam kihozni belőle, hogy a T90-en már legalàbb van valami védelem a toronycsapágy körül, egyébként az inkább, Magyarul forgózsámoly,legalábbis a pótkocsiknál,kotróknál úgy hívtuk.
Mentségemre szóljon,hogy első látásra úgy tűnt,hogy a frontpáncélt ütötte át a szúnyog,azért voltam felháborodva,jobban megnézve már nem ott,hanem a torony alá repült be.
Oda ki kell találni valami védőkoszorút,ami rátakar a forgózsámolyra,hogy legalább az ilyen kis,lófütty drónok ne koppintsák le a tankokat.
Igen ez most a harckocsitervezés egyik új kihívása. Kíváncsi vagyok mire jutnak majd vele.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 408
84 291
113
Akkor nem lesz negatív lövegkitéríthetőséged, mert a löveg felfekszik rajta.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 204
57 508
113
Igen ez most a harckocsitervezés egyik új kihívása. Kíváncsi vagyok mire jutnak majd vele.

Pipec,mobil,érzékeny radarok kellenek,nem elsősorban a tankokra,hanem valami mobil platformra,estleg combosabb drónokra,amik kifigyelik az ellen drónjait,meg,hogy honnan indítják őket, és lehet kalibrálni a fészket.
A prevenció jobb,könyebb mint 1 ùj tankot keríteni,szintén olyan cucc kell ami beméri az ellen rádió jeleit,amivel drònoznak,és mehet a krasznopol,illetve ew,a száloptikás ellen meg valami hő,vagy mozgás érzékelŏ,szerintem a drónokat,eylgy másik drónnal a legkönnyebb leszedetni,amelyik manőverez,egyszer befogta az ellenséges drónt,onnantól vagy leszedi,vagy elkergeti,ilyenből kell pár a tankra,csak nagyon gyors,jól manőverező,legyen 5 perc üzemidő bőven elég,.

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 160
33 381
113
Magyarul forgózsámoly,legalábbis a pótkocsiknál,kotróknál úgy hívtuk.
Póton igen,de itt toronykoszorú.
Pipec,mobil,érzékeny radarok kellenek
Megvannak ezek az érzékelők,és a védelmi eszközök is.Pl Elta-3312 optikai+radar érzékelő,abm képes 40milis vagy 30DEFA RCWS,Iron Fist és Mongoose-3 APS(de ez ellen védhet at RM csempe is megfelelő esetben).EW rendsze és ködvető,vagy egyszerűen berongyolni a csalitba.
Kisérő járművek is megvannak.GeenLotus,könnyű légvédelmi járművek,stb.
Az elterjesztésük a probléma,merthogy pénzbe kerülnek.
Hk csapatok szervezésénél meg követmi kéne a francia mintát.Minden hk szakaszhoz szervezni egy könnypáncélos kisérőrajt.Ez fedezhetén a dronok ellen is a hk-kat.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 408
84 291
113
Nézegetem az ukrán Leopard 2A4-eseket és az összesen ék alakban van a torony frontpáncélján az ere, szóval lehet, hogy mégis A4-es vágta kukára az orosz páncélos oszlopot, ami azt jelenti, hogy azt a T-72-t amit szemből lőtt ki a DM53 átüti szemből, hisz az A4 ennél modernebb lőszert nem tud kilőni.

Ebben semmi meglepő nincs, csak a hiedelmek kapcsán érdemes megjegyezni.

• Tetszik
Reactions: endre

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 160
33 381
113
DM53 átüti szemből, hisz az A4 ennél modernebb lőszert nem tud kilőni.
Kivéve,ha kapott egy nyomástűrőbb új csövet.Mióta harcban állnak,biztos,hogy volt már rajtuk csőcsere.Ha új gyártású csövet kaptak,az már lehet egy emelt nyomásértékű cső is.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 408
84 291
113
Kivéve,ha kapott egy nyomástűrőbb új csövet.Mióta harcban állnak,biztos,hogy volt már rajtuk csőcsere.Ha új gyártású csövet kaptak,az már lehet egy emelt nyomásértékű cső is.
Nem nagyon gyártják az L/44A1-et, mert nincs kinek.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 160
33 381
113
Gondolom azért, mert nem azzal rendeltük meg.
Az a gyár,ami nekünk legyártotta az L55 csövet,az le tudja gyártani az ukránoknak azt a L44A1 csövet is.
Vagyis ne vegyél rá mérget,hogy nem tud modernebb lőszert kilőni a LeoA4.
Ez nem csak a Leora igaz.HA pl modernizálnák a meglévő T72 állományt,pl a tótoktol tudnánk beszerezni modernizált,emelt nyomásértékű csöveket,amikkel modernebb,nagyobb nyomásértékű lőszereket is ki tudna lőni a gép.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 408
84 291
113
Az a gyár,ami nekünk legyártotta az L55 csövet,az le tudja gyártani az ukránoknak azt a L44A1 csövet is.
Vagyis ne vegyél rá mérget,hogy nem tud modernebb lőszert kilőni a LeoA4.
Ez nem csak a Leora igaz.HA pl modernizálnák a meglévő T72 állományt,pl a tótoktol tudnánk beszerezni modernizált,emelt nyomásértékű csöveket,amikkel modernebb,nagyobb nyomásértékű lőszereket is ki tudna lőni a gép.
Ne azzal vettük. Vagy felfogod ezt az egyszerű amgyar mondatot vagy nem fogod fel, nekem mind1, csak fogadd el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 160
33 381
113
Ne azzal vettük. Vagy felfogod ezt az egyszerű amgyar mondatot vagy nem fogod fel, nekem mind1, csak fogadd el.
Nem rólunk van szó,hanem az ukrán A4ről.Biztos,hogy cseréltek már bennűk csövet,mert elhasználódtak a harcokban.És kaphattak emelt nyomásértékű cserecsövet,amivel már ki tud lőni modernebb lőszert is.
ícsőgyártó üzem meg van,dolgozik.
Nem tudom,mi nem érthető ezen